Ātruma mazināšana ziemas periodā Rīgas-Jūrmalas šosejas no 110 uz 90 km/h ir rūpes par drošību vai imitācija? (+ VIDEO) 25

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 1.novembris 2021 16:06

Apceļojot citas valstis, kur klimats ir siltāks, taču ne bez ziemas, iAuto.lv secina, ka Latvijā ar ātruma mazināšanas pasākumiem pārcenšas, vismaz gadījumā ar Rīgas-Jūrmalas šoseju jau nu noteikti.

Uzdodam retorisku jautājumu vai ātruma mazināšanu no 110 uz 90 km/h uz ziemas laiku ir rūpes par drošību vai darbības imitācija.

Turklāt brīdinošās zīmes par satiksmes organizācijas izmaiņām nav, taču pieļaujam, ka fotoradars gan ir pārlikts uz samazinātajiem ātrumiem.

Latvijas Valsts ceļu Annas Kononovas atbilde iAuto: "Visi argumenti par ātruma samazināšanu Jūrmalas šosejas posmā ziemas periodā jau ir izskanējuši atsūtītajā videomateriālā - apledojums, sniegs, nokrišņi - visi šīe klimatiskie faktori liecina par to, ka ziemas periodā redzamība pasliktinās, ceļa seguma stāvoklis var bieži mainīties, un braukšanas ātrums 110 km/h palielina ceļu satiksme negadījumu iespēju šādos apstākļos. Tāpat rudens un ziemas periodā lielāko diennakts laiku ir tumsa, kas būtiski iespaido redzamību un braukšanas apstākļus, apgaismojuums, kas ir Jūrmalas posmā, nevar pilnvērtīgi aizstāt dienas gaismu.

VSIA Latvijas Valsts ceļi uzdevums ir rūpēties par satiksmes drošību valsts ceļu tīklā, tai skaitā, nosakot laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim piemērotu braukšanas ātrumu."

Jā, ziemā ir visādi, bet autoskolās taču māca, kādu ātrumu izvēlēties! Vai šādos apatākļos autovadītāji brauktu uz 110 km/h?

Tikai dažas nedēļas atpakaļ publicējām iAuto video un priecājāmies par Rīgas - Jūrmalas šoseju. Speciāli atzīmējām, ka pie pārdomātas infrastruktūras pat pie 110 km/h avārijas ir drīzāk izņēmums.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
CSDD 1.novembris 2021 16:27
16 4 Atbildēt

Protams imitācija....

Merikurrats 1.novembris 2021 16:19
13 4 Atbildēt

Jeb kas tiek darīts ar vienu nolūku-naudas kāstuve.Drošība otrā vietā.

Vācietis 2.novembris 2021 9:46
9 2 Atbildēt

Vācieši ārpus pilsētām brauc uz 100, un tas ir uz šauriem ceļiem, ne autobāņiem. Kā mūsējie var izskaidrot, kāpēc vācu 100 ir drošāks par Latvijas 90!? Kāpēc Vācieši ar 100 neiet bojā, bet Latvijā braukšana ar 100 ir noziegums?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti