Rīgā var pieklājīgi pabrīdināt autovadītājus par izmaiņām, bet Jūrmalā nesanāk (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 9.aprīlis 2022 14:15

Savlaicīga informēšana par satiksmes izmaiņām var būtiski uzlabot autovadītāja dzīvi, diemžēl tas nav ielikts kā pienākums.

PIemēram šādi 1.aprīlī Jūrmalas pilsēta informē par to, ka ir jāmaksā par iebraukšanu Jūrmalā...

Nevienā no iebraukšanas ceļiem nav dzelteno brīdinošo zīmju, tikai atsegtas standarta ikgadējās zīmes. Jā, nav pienākums uzstādīt dzeltenās zīmes, bet tas taču palīdzētu autovadītājiem labāk ievērot izmaiņas!

 
Visi komentāri
 
Miks 11.aprīlis 2022 8:48
1 0 Atbildēt

Rīgā no apdzīvotāko rajonu puses: 1. Brasas tilts slēgts gadus 5 (kamēr Beļģija aizvieto pēdējas pārbrauktuves valstī, Rīgas centrā būvē tizlo pārbrauktuvi). 2. Pie/ uz Zemitāna tilta satiksme būtiski ierobežota. 2. Uz svinīgi “atklāta” Deglava tilta jau piekto gadu notiek remontdarbi, griežot jaunu asfaltu, citreiz atstājot tikai 1 joslu visos virzienos ar sastrēgumu līdz Dreiļiņiem. 4. Pārbrauktuve uz Matīsa ielu ir uz pusi slēgta.

Ja tas nav transporta kolapss, tad es nezinu kā to nosaukt savādāk.

Mairis 11.aprīlis 2022 8:49
1 0 Atbildēt

Nezinu - smieties vai raudāt... 21.gs., rajonā no Barona laukuma līdz "kepkai", kur dzīvo 60 tūkst. cilvēku, pazuda visi bērnu laukumi - iedzīvotāji taisa paši kā mak.

Smukulīte 11.aprīlis 2022 9:02
1 0 Atbildēt

Novēroju šādu ainu - lidostā pie 22.autobusa galapunkta rindā pie biļešu automāta stāv 20 cilvēki. Automāts ir tikai viens. Katram pirkumam aiziet ap 5 min., jo daudziem ir grūti saprast kā nopirkt 1 biļeti. Pienāk autobuss un visi kāpj iekšā tāpat, bez biļetēm, jo vienkārši nepaspēja nopirkt. Rīgas centrā arī talonu tik viegli neatrast. Nu kāpēc viss, kam pieskaras Staķa/ Ķirša sapņu komanda, pārvēršas, piedodiet, sū…os?

Greex 11.aprīlis 2022 14:20
0 0 Atbildēt

Piedošanu, Smukulīt, bet šos biļešu automātus ar visiem e-taloniem gan uzstādīja mēra-ausaiņa laikos. Varētu vēl papukstēt, ka šie automāti un dīvainā talonu sistēma vēl joprojām nav aizstāti ar kaut ko vieglāk izmantojamu, bet gan jau tur ir saslēgti kādi ilgtermiņa līgumi, kurus tā uz sitiena nevar lauzt.

650 12.aprīlis 2022 3:51
0 0 Atbildēt

Jūras malas dome ir beidzot sadūšojusies izrakt tranšejas debilā "nesenjaunā" Talsu šosejas rotācijas apļa pie/no/brauktuvju iekšmalās.Un blakus ir nokrauts vērienīgs laukakmeņu krāvums.Nez tas no turienes ir izcelts, vai to tur gatavojas ieguldīt.Laikam pa šiem dažiem gadiem tur sabērtās šķembu megatonnas nebij devušas gaidīto Rezultātu.

Ja arī šis nelīdzēs,tad nākamajā 5gadē drošvien aizbērs to grāvi un iztaisnos iepriekš rūpīgi iz-projektēto Trajektoriju.Jā.

Jūrmalnieks 12.aprīlis 2022 10:47
0 0 Atbildēt

Te jau pilnīgi divas savādākas ooperas! Rīgā piemēram dzeltenā zīme ir tāpēc, ka iepriekš gadu gadiem nebija jāmaksā, tagad ir uzstādīta maksas zona. Lai nebūtu lieku kašķu un nesaprašanās, uzliek lielu dzeltenu zīmi, ko nevar nepamanīt.

Jūrmalā jau kopš neatkarības atjaunošanas ir maksas zona!

Zīme stāv, ka iebrauc maksas zonā, pat iztulkota starptautiskā valodā... Viss!

Tā teikt, ja 30 gadu laikā šo faktu nevarēji iemācīties un ignorē šo pilnīgi normalo zīmi, nesamaksajot 2€, tad pēctam nevajag raudat beztabū un sev kaunu darīt, ja atnāk reiķins par 50€!

Ja domā būt ''gudrītis iešmaucot'' maksas zonā pa kādu no mazajām iebrauktuvēm domājot, ka saies(it kā šeit kameras nebūtu uzstādītas) - Valtera prospekts, Darzu iela, Slokas iela, tad mja... Zīme stāv iepriekš brīdinot, kameras stāv. Informācija arī ir visur brīvi pieejama un nav noslepināta! Ja nezini, apstajies pirms un iegūglē, nevis tupa brauc nemaksājot.

NEZINĀŠANA/NEGRIBĒŠANA ZINĀT, NEATBRĪVO NO ATBILDĪBAS!

Jūrmalnieks 12.aprīlis 2022 10:55
0 0 Atbildēt

p.s. it kā jau varēja piekarināt papildzīmi ar datumu no līdz, bet maksas zonas zīmes nesezonā demontē, un uz maksas laiku atkal uzliek. Tapēc no otras puses arī nav pamats datumam. Jo ka jamaksā - zīme par to brīdina, kad nav - zīmes nav.

Vienīgi galīgiem dundukiem kas ne bū ne bē moš.. bet nu nav Latvija nekāds 'eksotisks' galamērķis pārokeāna viešņiem, kas pat angliski nemācētu. Ir daudz labākas valstis kur šādām viešņām braukt.

iAuto 13.aprīlis 2022 7:48
0 0 Atbildēt

Neviena zīme netiek demontēta saistībā ar Jūrmalas caurlaidēm.

Ceļa zīme, kas informē par maksas periodu visu laiku ir atklāta un visi pie tās ir pieraduši.

Pārējās zīmes tiek aizklātas un 1.aprīlī tiek noņemts uzliktais mais.

Tēma ir cilvēcīgs brīdinājums pirmajās dienās! Tai būtu jābūt ne tikai labajai praksei, bet pienākumam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti