Valsts policija atgādina – esi redzams! 18

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 23.novembris 2022 16:20

Vakar ap pulksten 06.50 Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspils novadā, Vārves pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums – vīrietis, vadot automašīnu “Volkswagen Transporter” pa vietējās nozīmes ceļu, uzbrauca gājējai, kura notikuma vietā gāja bojā.

Sākotnējā informācija liecina, ka sieviete diennakts tumšajā laikā pārvietojusies ārpus apdzīvotas vietas bez gaismu atstarojošiem elementiem un transportlīdzekļu braukšanas virzienā, nevis pretēji tam, kā noteikts Ceļu satiksmes noteikumos. Lai gan sieviete izmantoja telefona lukturīti, kas izgaismoja viņai ceļu, tas diemžēl nebija pietiekoši, lai viņu pamanītu transportlīdzekļa vadītājs, kurš tuvojās no mugurpuses. Tika veikta alkohola pārbaude transportlīdzekļa vadītāja izelpā – viņš neatradās alkohola reibumā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Atgādinām, ka gājējs tumšā apģērbā, pārvietojoties gan diennakts tumšajā laikā, gan vāji apgaismotās vietās, autovadītājam ir redzams aptuveni 17 metru attālumā. Tā ir tikai viena sekunde autovadītāja turpmākai rīcībai. Esi redzams pats un parūpējies, lai Tavi tuvākie būtu redzami!

Tāpat atgādinām, ka, saskaņā ar Ceļu satiksmes notikumiem, gājējiem, kuri iet pa brauktuves malu vai nomali, jāpārvietojas pretim transportlīdzekļu braukšanas virzienam. 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
srt 23.novembris 2022 16:57
4 0 Atbildēt

Ja gājējas vietā būtu bijis nokritis koks, tad vadītājs arī nestos redzamībai un reakcijas laikam neatbilstošā ātrumā?

Šoferis 24.novembris 2022 9:13
3 0 Atbildēt

Tā arī rodas tie bojā gājēji!

WALA 23.novembris 2022 17:34
1 2 Atbildēt

Lai nepamanītu statisku priekšmetu uz ceļa vietā un veidā kurā rodas bīstamība auto vadītājam, ir jābūt situācijai, kad redzamība ir slikta, vai pretī braucošais tevi apžilbina, visos citos gadijumos tu vari krietni pārsniegt atļauto ātrumu un visu pamanīt.

Jā teorētiski, ja baļķvedējam būs izkritis kāds pāritis baļķu īpaši nejaukā veidā, kad kāds gals draud izdurties caur vēstiklu, un tas vēl atrodas aiz škēršļa/līkuma, jā tad ir zināmi riski, bet tad zin slotas kāts ar reizi 100 gados izšauj ...

Bet tie kas ir dumji pēc savas būtības - tos nevar glābt nekas ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti