Valsts policija atgādina – esi redzams! 18

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 23.novembris 2022 16:20

Vakar ap pulksten 06.50 Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspils novadā, Vārves pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums – vīrietis, vadot automašīnu “Volkswagen Transporter” pa vietējās nozīmes ceļu, uzbrauca gājējai, kura notikuma vietā gāja bojā.

Sākotnējā informācija liecina, ka sieviete diennakts tumšajā laikā pārvietojusies ārpus apdzīvotas vietas bez gaismu atstarojošiem elementiem un transportlīdzekļu braukšanas virzienā, nevis pretēji tam, kā noteikts Ceļu satiksmes noteikumos. Lai gan sieviete izmantoja telefona lukturīti, kas izgaismoja viņai ceļu, tas diemžēl nebija pietiekoši, lai viņu pamanītu transportlīdzekļa vadītājs, kurš tuvojās no mugurpuses. Tika veikta alkohola pārbaude transportlīdzekļa vadītāja izelpā – viņš neatradās alkohola reibumā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Atgādinām, ka gājējs tumšā apģērbā, pārvietojoties gan diennakts tumšajā laikā, gan vāji apgaismotās vietās, autovadītājam ir redzams aptuveni 17 metru attālumā. Tā ir tikai viena sekunde autovadītāja turpmākai rīcībai. Esi redzams pats un parūpējies, lai Tavi tuvākie būtu redzami!

Tāpat atgādinām, ka, saskaņā ar Ceļu satiksmes notikumiem, gājējiem, kuri iet pa brauktuves malu vai nomali, jāpārvietojas pretim transportlīdzekļu braukšanas virzienam. 

 
Visi komentāri
 
Vernons 23.novembris 2022 16:26
0 1 Atbildēt

Gājējam pašam ir jārada apstākļi, lai viņš būtu pamanāms!

srt 23.novembris 2022 16:57
4 0 Atbildēt

Ja gājējas vietā būtu bijis nokritis koks, tad vadītājs arī nestos redzamībai un reakcijas laikam neatbilstošā ātrumā?

WALA 23.novembris 2022 17:34
1 2 Atbildēt

Lai nepamanītu statisku priekšmetu uz ceļa vietā un veidā kurā rodas bīstamība auto vadītājam, ir jābūt situācijai, kad redzamība ir slikta, vai pretī braucošais tevi apžilbina, visos citos gadijumos tu vari krietni pārsniegt atļauto ātrumu un visu pamanīt.

Jā teorētiski, ja baļķvedējam būs izkritis kāds pāritis baļķu īpaši nejaukā veidā, kad kāds gals draud izdurties caur vēstiklu, un tas vēl atrodas aiz škēršļa/līkuma, jā tad ir zināmi riski, bet tad zin slotas kāts ar reizi 100 gados izšauj ...

Bet tie kas ir dumji pēc savas būtības - tos nevar glābt nekas ...

650 23.novembris 2022 22:38
0 0 Atbildēt

Vai ir konstatēts, ka tas transportiera vadītājs nesās kaut kādā "neatbilstošā" ātrumā?

Diezgan grūti būs nodefinēt kādu "atbilstošu" ātrumu, pie kura katrs varētu "laicīgi" pamanīt tumšu objektu uz tumša ceļa.Un ne visu var "pamanīt", pielietojot tikai ērgļa redzi un boksera cienīgu reakciju.

Autoparks ir novecojis un vismaz pusei mašīnu ir problēmas ar neatbilstošām gaismas ierīcēm.Papildlukturu "kultūra" arī ir sen pagaisusi.Jo ne kurš katrs ir gatavs (par ievērojamu summu) urbt bamperos caurumus un karināt to, par ko joprojām nav īsti skaidrs, vai tas ir legāls pasākums.Turklāt daudziem pat 10g veciem auto korektai pieslēgšanai ir vajadzīgs veikt būtiskas manipulācijas elektroiekārtā.Par dārgu naudu iegādātos papildlukturus kāds var nolauzt vai vienkārši nozagt.

Ja iekš TA ir saņemta nulle/par, tas nenozīmē gandrīz neko attiecībā uz šo te apsūbējušo nokvēpušo lukturu atlikušo spēju pienācīgi apgaismot brauktuvi.Vienīgi ka pretimbraucējam acīs tie spīd ar aptuveni to pašu degsmi, kā savā "jaunībā".Īpaši tas attiecas uz tādiem 8-10-15 gv xenona lukturiem, kuru īpašnieki bieži vien mēdz būt lohi.

Statistika 24.novembris 2022 9:11
0 0 Atbildēt

Statistikā nav reģistrēti nobrauktu koku gadījumi! Bet gājējus gan nobrauc, diezgan regulāri! Dažs labs no tiem pat nav gājējs, bet drīzāk gulētājs, kas pēc šmakovkas degustācijas mēdz sagurt un pagulēt uz ceļa!

ZZZZ 24.novembris 2022 11:06
0 0 Atbildēt

Ne koks, ne bedre, ne pārsista riepa nav tavas vai citas dzīvības vērta Parējais ir tikai bleķi. Katram jāizvēlas ātrums pēc iespējām, spējām savām.

Vernons 23.novembris 2022 18:52
0 1 Atbildēt

Te viens pieļauj iespēju, ka uz ceļa var kaut kas neredzams atrasties!

Un bieži Tev baļķis gadās uz ceļa?

srt 23.novembris 2022 19:38
1 2 Atbildēt

Braukšanas ātrumam jābūt tādam, lai paspētu nobremzēt, ieraugot šķērsli! Ja tev grūti ar kokiem saprasties, tad lai būtu bedre, klasiskā Latvijas bedre, tumšā lietainā naktī!

Vernons izvēlas pārsist riepas, es ar izstieptu vidēju pirkstu braukt viņam garām...

BMW 24.novembris 2022 9:12
0 0 Atbildēt

Tu taču ej ar kājām, nevis brauc!

Aizver acis, kad sapņo!

Velosipēdists 24.novembris 2022 9:09
0 1 Atbildēt

Šoferiem ir gaismas, lai redzētu. Man nekas nav jādara, šoferim ir jādara viss, lai mani nesabrauktu! Punkc!

Šoferis 24.novembris 2022 9:13
3 0 Atbildēt

Tā arī rodas tie bojā gājēji!

Vernons 24.novembris 2022 11:11
0 0 Atbildēt

Izpildi lūdzu Savus pienākumus un tad radīsies Tev Tiesības piedalīties ceļu satiksmē un izdzīvot!

"Ceļu satiksmes Likuma" 19. pants "Pienākumi un tiesības" 1., 3. un 4. punkti! Tas arī būtu viss kas par CSN būtību jāzin.

)*( 24.novembris 2022 12:57
0 0 Atbildēt

Tak neķeries uz lohu makšķeri, tevi āzē tāds pat krēslā pirdējs kā Tu un aiziet! visi šo māca dzīvot, bet tas otrā galā ķiķina.

Vernons 24.novembris 2022 13:40
1 0 Atbildēt

Autobusa vadītāji uz "citiem medību laukiem" ne vienu vien ir aizlaiduši. Man darbs bija tāds, būt klāt un palīdzēt. Zinu policijas attieksmi un viņi zina manējo. Nozieguma sastāva trūkuma dēļ - attaisno.

Staķim 4 ģimenes locekļus notrieca! 1. instances tiesa braucēju attaisnoja! Par tālāko datu nav...

Velosipēdists 25.novembris 2022 15:10
0 0 Atbildēt

Man melnas drēbes vislabāk piestāv, un melnās drēbēs ziemā ir siltāk! Es tak neiešu pārģērbties, jo autobusa šoferis nav bijis pie acu ārsta! Ja neredzi, brauc ar vilcienu, man pakaļā ir atstarotājs!

msh 24.novembris 2022 18:43
1 0 Atbildēt

Vai nu trollis, vai pašnāvnieks, vai tīrs pilsētnieks. Es personīgi neuzdrīkstos izbraukt uz šosejas bez vismaz viena spoža luktura aizmugurē

Velosipēdists 25.novembris 2022 15:12
0 0 Atbildēt

Ko Jūs visi tik bailīgi? Uzsnieg pirmais sniegs un visiem bail braukt! Ielas vainīgas, sniegs vainīgs, tunsa vainīga, Rīgas mērs vainīgs, bet paši nav vainīgi, ka braukt nemāk!

Uzliec ziemas riepas, ieslēdz gaismas un brauc! Kur problēma?

msh 26.novembris 2022 23:54
0 0 Atbildēt

Priekš kam pipelēties ar ziemenēm ja var lietot kārtīgu risinājumu, ziemas tiltu - ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti