Pēdējā gada laikā sāk pareizi norobežot īslaicīgos un garākus remontus uz ielām Jūrmalā (+ VIDEO) 7

 

Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 24.maijs 2023 11:04

Jūrmalā remontdarbu veicēji beidzot iemācījušies izvietot vadstatņus un atzīmēt objekta teritoriju, kā to prasa satiksmes drošība.

Te gan var pastrīdēties, vai ir iemācījušies vai ir spiesti tos ievērot!

Kāpēc tas ir svarīgi? Nepienācīgi norobežoti būvdarbi palielina risku notikt satiksmes negadījumiem, tāpēc arī ir izstrādāti speciāli Ministru kabineta noteikumi Nr.421.

Kāpēc bīvnieki mēdz neievērot šos noteikumus? Var būt divi galvenie iemesli:

1) Ietaupīt naudu, jā arī norobežojošiem apzīmējumiem, vadstatņiem, barjerām, konusiem utt. Ir jāatbilst Latvijas Valsts standartam un jābūt sertificētiem.

2) Nolaidība, kāpēc iespring, ja par to nav prasīta atbildība un atbildīgās institūcijas, būvuzraugi neprasa atbildību.

Prieks, ka valstspilsētā, kāda skaitās Jūrmala, pēdējā kalendārā gada laikā ir būtiski uzlabojumi. Piemēram, ja agrāk signālugunis nebija, tad tagad ir. Ja lika vadstatņus kā pagadās, tad tagad cenšas ievērot virzienu. Izvieto attiecīgās ceļa zīmes.

Vairāki pārkāpumi ir redzami šobrīd Baznīcas ielas remontdarbos Dubultos, kurus veic "Liktenis". Bet arī tur ir vismaz uzlikta zīme par atbildīgo. Rupjākie pārkāpumi šajā objektā ir, ka ielā oficiāli drīkst braukt, bet reāli tā nav izbraucama - ieteikums būtu pareizi noslēgt satiksmi attiecīgajā posmā un laikā.

Arī Dārza ielā palikušas vēl neloģiskas aizliguma zīmes vietā, kur notika būvdarbi. It kā, sīkums, bet tas radina ceļu satiksmes dalībniekus neticēt un neievērot ceļa zīmes.

Foto: Ekrānattēls

 
Visi komentāri
 
Divana komentāri 24.maijs 2023 11:59
0 0 Atbildēt

Aizbrauc uz Jaundubultiem kur taisa siltumtrasi, paskaties kā tur marķēts

iAuto 24.maijs 2023 12:28
1 3 Atbildēt

Vadstatņi bija pareizi uzlikti, zīmes par sašaurinājumu un remontdarbiem arī bija.

Slinkais 25.maijs 2023 16:51
0 0 Atbildēt

es atceros kā pirms 3, laikam, gadiem, to ceļu jaunu uzlēja 😭

šobrīd viņš ir nožēlojams

Ābols 24.maijs 2023 15:13
1 0 Atbildēt

Man būs prieks, ka ''šikākajā'' latvijas pilsētā ar apzīmējumu kūrortpilsēta, beidzot atradīs aptuveni pārsimts tūkstošus no niecīga budžeta un beidzot spēs salabot to vienu galveno ielu 25km garumā(abos virzienos) kā arī beidzot renovēt pilsetas vizītkarti dzintaru tiltu! Ko jau nespej tikt talāk par papīru, cik? 5 gadus?

Nemaz nerunajot par sānu ielām, kaut centrā(Dzintari-majori-Dubulti)! Joprojām stāv asfaltbetons kas pa pusei ir sabrucis jo klāts ir psrs laikos!

 Patlaban braucot un dauzot auto balstiekārtu pa bezjēdzīgi daudz lūkam kuras ir iesēdušās un bedrēm, liekas ka esi kādos maz.isānos, nevis prestižajā pilsetā... Pilnīgs pīīīīīīī

srt 24.maijs 2023 17:16
2 0 Atbildēt

Tas tikai parāda, kādi prāti tur dzīvo. Redzēs, kad pirmais ieliks šajos apzīmējumos!

LOHS2ū 25.maijs 2023 0:17
1 0 Atbildēt

Vajadzētu tomēr daudzmaz objektīvi- krietna daļa lūku beidzamajā laikā tika izceltas un nosptirinātas.Ja braucējs nav akurāt lohs, tad varētu pieciest.

Dzintardukta segums tika ļoti suudīgi lāpīts,īpaši salaidumu vietās.Vajadzētu varbūt "uzprasīt" no tiem Darboņiem, kuri to šitā te atremontanonēja (turpmāk textā "Darbi"..).

Garenvirziena strīpas nesen ar kaut kādu ūdenskrāsu gan uzkrāsoja (nu lab ka vismaz Taisni sanāca), taču gājēju pārejām centības nepietika.Tās taps drošvien uz kādiem Deju un/vai Kapu svētkiem.

Kaitinošie luksofori centrā kā pa brīnumu arī ir daudzmaz sakārtoti,izņemot tos dažus draņķus kauguru nabaggalā.Kur  naktī uz tukšas ielas joprojām ir jāstāv un jākūko pa pusotrai minūtei, ieskaitot arī "velosipēdistiem" domāto ciklu.Kuri pa dienu tur mauc zem sava sarkanā, jo zaļo gaidot drošvien izveidotos kāds velosprūdnis. 

Bet cien. rīgas Lohi drošvien šo 2eur kūrortu turpinās boikotēt,jo viņus šogad laipni gaida europarks,- carnikavas pagasta krūmos pa 1,- vai nedaudz tālāk pat par visiem 2,50 eur/stundā.

ZZZZ 26.maijs 2023 8:31
2 0 Atbildēt

Tak braucat ar Jeep nejutīsiet tos nelīdzenumus. X us krata, vajag pneimo piekari kā Q un RR.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti