Satiksmi Jūrmalā pie Majoru stacijas uzraudzīs viedās kontroles iekārtas 7

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 3.jūlijs 2024 11:05

Lai uzlabotu satiksmes drošību, pie regulējamas gājēju pārejas Lienes ielā, Jūrmalā, iepretī Majoru dzelzceļa stacijai, ir izvietota viedā satiksmes kontroles iekārta, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jūrmalas pašvaldība sadarbībā ar SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) pie luksofora iepretī Majoru dzelzceļa stacijai, kur ir liela gājēju un transporta plūsma, ir uzstādījusi viedo satiksmes kontroles iekārtu. To veido īpaši konfigurēts minidators, augstas izšķirtspējas videokameras, tīkla aprīkojums un LMT izstrādāta programmatūra. Iekārta spēj nolasīt datus patstāvīgi - atpazīt luksoforā degošo gaismas signālu, automašīnu, kura šķērsojusi ceļu, un tās numura zīmi.

Šāds kontroles tehniskais risinājums ir oficiāli iekļauts satiksmes uzraudzības sistēmā. Fiksēto informāciju par autovadītājiem, kuri šķērsojuši krustojumu pie aizliedzošās sarkanās gaismas, tādējādi izraisot apdraudējumu pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kontroles iekārta nodos VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" datu apstrādes sistēmai. Lēmumu par pārkāpumu un piemērojamo sodu pieņems Jūrmalas Pašvaldības policija.

Līdzīgi tehniskie risinājumi satiksmes drošības uzlabošanai jau darbojas Liepājā un Rīgā.

Viedās kontroles iekārtas izvietošana ir viens no risinājumiem ceļā uz drošāku pilsētvidi Jūrmalā visiem satiksmes dalībniekiem - gājējiem, velobraucējiem un autovadītājiem, norāda pašvaldībā. Jūrmalas pašvaldība sākusi arī projektu drošības zonas izveidei izglītības iestāžu tuvumā Poruka prospektā posmā no Mellužu estrādes līdz Jaundubultiem ar mērķi ieviest inovatīvus risinājumus drošai mobilitātei, tostarp velosipēdu, elektroskūteru izmantošanai satiksmē.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 3.jūlijs 2024 12:14
2 1 Atbildēt

Jūrmalas lohiem gaidāmas pārsteiguma vēstules.

650 3.jūlijs 2024 14:09
2 1 Atbildēt

Pārsteigum vēstules gaidāmas (arī) tukuma un/vai talsu lohiem.Kuri Jūrmalu izmanto par skrejceļu.

Tāda anarchija kā šobrīd, Jūrmalā nav pieredzēta kopš nezkuriem laikiem.Grēko visi, ieskaitot jau pašus šejienes iezemiešus, +20 jau sen ir ikdiena, tā principā ir jau tāda kā vilkšanās. 

Šī te kass;ēšanas suuda vietā Dome varēja beidzot vienugad normāli (laicīgi) savilkt marķējuma līnijas , TAI SKAITĀ gājēju pāreju marķējumu.Bet tā vietā atkal kāds idiots ir Majoru apkārtnē sačakarājis ziemā iedibināto loģisko luksoforu algoritmu- tagad pat naktī NAV iespējams to Bērmudaku 3stūri izbraukt bez apstāšanās un sekojošas liekas gaisa bojāšanas.

A 3.jūlijs 2024 20:21
2 1 Atbildēt

Ja nav mirgojošā zaļā vai 30kmh, nāksies vai nu "strauji bremzēt" vai vilkties pirms tās pārejas "traucējot plūsmu".

ZZZZ 4.jūlijs 2024 11:28
2 0 Atbildēt

A kur intensīva satiksme, jā vajag braukt mierīgi! Īpaši kurorta zonā kur attiecīgi apstākļi satiksmei. Ievēro DISTANCI. Gribi sportot ir 333, Biķernieki uc utt.

Slinkais 4.jūlijs 2024 12:43
0 0 Atbildēt

tā vieta nudien nav populāra ar zarkanā braucošajiem. drīzāk nākamais krusts ar jūras ielu. tur sarkanais izjauc zaļo vilni un ļoti daudzi mauc pāri kad vairs nevar

650 4.jūlijs 2024 17:38
0 0 Atbildēt

Nav tur tāda krusta ar Jūras ielu.Un dienā pie kaut cik intensīvas satiksmes nav arī nekāda zaļā viļņa.

Reāls satiksmes čakarētējs tur ir tas debilais uz minimālāko intervālu uzgrieztais luksofors PliekšāņaJāņa un Lienesielas krustā. Gan dienā, gan naktī tas pilda savu (loha) ""ienākumu"..Nupat vasaras sākumā kāds kārtējais "satiksmi pārraugošais" debiloīds to bija iestatījis tā, ka pat naktī uz tukšas ielas tas darbojās pilnā/biežā ciklā un šo debiloīdistisko iecirkni bez apstāšanās vispār nebija iespējams pāršķērsot.Nupat gan beidzamajā nedēļā kaut kas drusku ir pamainījies, taču skaidrs, ka tur debiloīdi joprojām ir pie teikšanas.

Tas, ka "domes x-perti" pa kluso lasa šo portālu, tas sen skaidrs.Tā, piemēram, savulaik tika sakārtots prātujājošais luksofors pie pašas domes, kurš tur pāris gadu garumā nonstopā čakarēja pilnīgi visu.Tajā pat Lienesplekšāna stūrī nozāģēja 3 kokus un pie Assaru veikala uzstādīja luksoforu (komplektā ar visu 1,8m augsto Sniegačupu).Dzintarpārvadu remontējošie darboņi pāekšņi nolīdzināja salaiduma vietas (ko iepriekš vadošie Lohi nevarēja paveikt gadiem ilgi).

Protams,ka LmT tehnoloģijas pilsētā akukūti tagad vaig ieviest.Nu varbūt ka tādā veidā te pēkšņi uzlabosies (arī) izsenis klibojošais LmT tīkla pārklājums.Jā.

650 4.jūlijs 2024 17:39
1 0 Atbildēt

BET, debiloīdisma pētniekiem vajadzētu aizdoties nieka pusotru km tālāk,uz Dubultu "centru".Tieši TUR (kur pietura, gājēj un mašin plūsma,kuršuvienīca, paš- un valsts- polipolicija, veikali,sazinvēl visskautkas un uttt)- tur KļavuCeriņu/Dubprospekta rajonā gājēju pāreju marķējuma vispār NAV, tas ir nodilis līdz kliņķim, kopā ar pašas brauktuves marķējumu! Reāla podānolaista atteja pašā Kūrorta centrā! Šodien jau aiz loga ir nezkurais 4tais JŪLIJS,- ne to ka ziema sen beigusies, pati ilgigaidītā kūrort loh sezona drīz jau beigsies!

Slavenā aka-kaka tieši uz kreisā riteņa trajektorijas tieši kāreiz šajā te savulaik (netiksen) "atjaunotajā" lohposmā Dubprospekta/Slokas krustā- arī TO nevienam domes loham tā arī nav izdevies izcelt virszemē un nostiprināt- tā tur vislaik jau nezkuro gadu krīt kā krīt iekšā/dsā..Pilsētas vizītkarte- katram iebraukušajam nezinātāj Loham vismaz kaut ko te ir jāsasit vai jāizsit.Ja nu gluži ne visus zobus vai pašu mugurass kaulu,tad vismaz kādu riepudisku vai piekares detaļu sajāāt jau nu vajadzētu gan.Savādāk ko ta viņi "atcerēsies".Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazākais pasaulē? - personīgais transports A4 lapas izmērā (+ VIDEO) 8

Elektriski darbināmā “dēlīša” sniedzamība ir līdz pat 8 kilometriem. Lasīt vairāk

 

Nepilni 24 000 eiro - Opel Frontera kļūst pieejams pasūtīšanai (+ FOTO) 11

Vācijas autobūves uzņēmums Opel uzsācis pasūtījumu pieņemšanu kompaktā krosovera Frontera iegādei, solot, ka būs pieejamas hibrīda un pilnībā elektriskās versijas. Lasīt vairāk

 

ReTV: Tikai trešdaļa Latvijas autovadītāju ievēro maksimāli atļauto braukšanas ātrumu (+ VIDEO) 12

Jau ziņās esam stāstījuši par aizvadītās nedēļas traģiskajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kad uz Latvijas autoceļiem vairākās avārijās dzīvību zaudēja septiņi cilvēki. Šobrīd joprojām notiek šo negadījumu izmeklēšana, bet tikmēr atbildīgās puses lemj par to, kā ceļu satiksmes drošību uzlabot. Lasīt vairāk

 

Par 20% - Renault samazinās elektroautomobiļu izmaksas; palīdzēs LFP akumulatori 10

Renault plāno samazināt elektroautomobiļu izmaksas un padarīt to cenu pievilcīgāku, pateicoties partnera Ampere ražotajiem LFP akumulatoriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti