Valsts policija ar drona palīdzību uz Liepājas un Ventspils šosejas veic satiksmes kontroli (+ VIDEO) 65

 
Valsts Policija | 17.jūlijs 2024 12:03

Valsts policijas (VP) Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem aizvadītajā piektdienā, 12. jūlijā, uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu, uzsvaru liekot uz apdzīšanas manevru kontroli.

Satiksmes uzraudzība ar dronu tika veikta uz autoceļa A9 (Rīga-Liepāja) pie pagrieziena uz Lapsām un uz autoceļa A10 (Rīga-Ventspils) pirms pagrieziena uz Kalnciemu.

Pārbaudes laikā policija kopumā fiksēja deviņus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus, kuri, veicot pārgalvīgus manevrus, apdraudēja gan savu, gan apkārtējo ceļu satiksmes dalībnieku drošību. 12. jūlija pēcpusdienā Valsts policijas darbinieki uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, uzsvaru liekot uz apdzīšanas manevru kontroli. Ceļu satiksmes kontrole tika veikta uz autoceļa Rīga – Liepāja, kur policija fiksēja astoņus pārkāpējus, kuri neievēroja ceļa zīmes Nr. 319 “apdzīt aizliegts” prasības, kā arī ceļa horizontālo apzīmējumu Nr. 920 “nepārtraukta līnija”.

Savukārt uz autoceļa Rīga – Ventspils tika fiksēts viens pārkāpējs, kurš arī nepildīja ceļa zīmes “apdzīt aizliegts” prasības. Minētos autovadītājus Valsts policija apturēja un sauca pie administratīvās atbildības par izdarītajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Par tās prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 319. ceļa zīmi, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam – 55 eiro apmērā. Tāpat par šāda pārkāpuma izdarīšanu ir paredzēti divi soda uzskaites punkti.

Lai neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar bīstamu manevru veikšanu, Valsts policija aicina autovadītājus sekot līdzi izvietotajām ceļa zīmēm un ievērot ceļu satiksmes noteikumus! Tāpat, lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

 
65 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
John 17.jūlijs 2024 12:25
22 2 Atbildēt

Sataisa visādus vid ātruma radarus un pēctam soda par apdzīšanu. 😂

Bet ja tā nopietni, tad vid ātruma radari būtu ar steigu jālikvidē. Braucu mierīgi pa šoseju uz 95km/h. 10 minūšu laikā mani apdzina 6 mašīnas. Mierīgi, bez stresa, droši.

Iebrauc vid ātruma radara zonā, panācu kolonnu, kuras līderis brauca uz apmēram 75km/h. Izbraucām no zonas un tad sākās... Tik daudz stresa man sen nebija bijis. Cilvēki brauc kolonnā, bet distanci neietur, rezultātā apdzinēji apdzen vairākas mašīnas uzreiz.  Ļoti riskanti to dara. 5 minūšu laikā mani 2reiz gribēja nostumt nost no ceļa kaut arī man priekšā vietas bija.

Vernons 17.jūlijs 2024 13:01
14 15 Atbildēt

Kreisais pagrieziens uz Lapsām. Kur ir ātruma samazināšanas un ieskrējiena joslas?

Kamēr nebija nepārtrauktās līnijas, pa kreisi grieza no labās puses autobusu pieturas ar apgriezšanos pretējā virzienā!

"Zemes par maz" lai sakārtotu loģiski!

0pis 17.jūlijs 2024 12:20
10 2 Atbildēt

Ar kādu ātrumu ir jābrauc?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti