Ķīnas GP– merši dominē, Perezs avarē

 
12.aprīlis 2013 16:22

Šodien ar divām treņinbraucienu sesijām iesākās Ķīnas Lielās balvas izcīņa. Pirmajos braucienos pārliecinoši labākie bija "Mercedes" piloti Niko Rosbergs un Luiss Hamiltons, kuriem gan otrajā sesijā tik labi neveicās – attiecīgi, ceturtā un septītā vieta.

Kopvērtējuma līderiem "Red Bull" tikmēr salīdzinoši neveiksmīgi pirmie treņinbraucieni – čempionāta līderim Sebastianam Fetelam ceturtā un desmitā vieta, bet viņa komandas biedram Markam Vēberam – trešā un piektā vieta.

Par treniņu neveiksminieku kļuva "McLaren" meksikāņu pilots Serhio Perezs, kurš katrā no braucieniem piedzīvoja pa avārijai. Tas gan viņam nebija traucējis veikt pietiekamu apļu skaitu, lai uzrādītu 16. un 11. labāko rezultātu.

Savukārt debiju "Caterham" komandas rindās piedzīvoja Ķīnas pilots Ma Kvings Huā, kurš pirmajos treniņos gan palika pārliecinoši pēdējā vietā. Otrajā sesijā viņa vietā trasē devās Šarls Piks.

Pirmo treniņbraucienu uzvarētājs Rosbergs atklāja, ka komandai šodien bija ļoti produktīva diena. "Mēs spējām izpildīt visu ieplānoto programmu. Domāju, ka šodiena pierādīja, ka mēs Ķīnā esam konkurētspējīgi. Protams, šī trase man ir īpaša, jo šeit izcīnīju savu pirmo uzvaru, tā kā iespējams, ka tas man palīdzēs arī šī gada sacīkstē."

Attiecībā uz to, ka Malaizijas posmā krietni ātrākajam Rosbergam neļāva apdzīt savu komandas biedru Hamiltonu, vācu pilots atzinās, ka, protams, tā situācija viņam nebija pa prātam. "Es respektēju savus priekšniekus. Nedaudz nepaveicās, ka iepriekš nebijām izrunājuši šādas situācijas, tomēr tagad tas ir atrisināts."

Rosbergs arī atklāja, ka nevēlas šo situāciju salīdzināt ne ar ko citu (domāts – "Red Bull"), uzsverot, ka ceļā uz uzvaru svarīgs ir komandas darbs un atbalsts, kas dažreiz izpaužas arī komandas pavēlēs sacīkšu laikā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 62 000 eiro - Dodge sūta RAM 1500 pikapus uz Eiropu (+ FOTO)

Vācu medijos parādījusies ziņa, ka Stellantis koncerna zīmols RAM sūtīs 1500 saimes pikapus uz Eiropu, ieskaitot arī pilnībā elektrisko RAM 1500 REV. Lasīt vairāk

 

Kārtējā tukšā "runāšana" no Satiksmes ministra Briškena (+ VIDEO) 14

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens uzstāj, ka “Rail Baltica” Latvijā trasei jābūt gan Rīgā, gan lidostā, pagaidām – ar vienām sliedēm. Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Saeimas deputāts Andris Kulbergs ("Apvienotais saraksts") viņam kategoriski nepiekrīt, norādot, ka tas sadārdzinās projektu ilgtermiņā. Lasīt vairāk

 

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem 40

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajos un saskaņošanai iesniegtajos grozījumos likumā "Par akcīzes nodokli". Lasīt vairāk

 

Ceļu satiksmē var izmantot riepas ar radzēm 14

Ceļu satiksmē no šodienas līdz nākamā gada 1.maijam var piedalīties ar transportlīdzekļiem, kuriem ir riepas ar radzēm, paredz Ceļu satiksmes noteikumi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti