Bezceļu braucēji pulcēsies uz 4x4 orientēšanās dienu “Ziemassvētku Leģenda 2014” (+ video)

 

jauniauto.lv 4x4 izbrauciens Foto: iAuto

4x4 Centrs | 26.novembris 2014 12:03

Sestdien, 6. decembrī aktīvākie Latvijas bezceļu braukšanas entuziasti pulcēsies Cēsu apkārtnē, lai piedalītos 4x4 orientēšanās dienā “Ziemassvētku Leģenda 2014”. Pasākumu rīko Latvijā lielākā un pieredzes bagātākā apvidus braukšanas organizācija “4x4 Centrs”.

“Ziemassvētku Leģenda 2014” risināsies kā piedzīvojumu ekspedīcija ar apvidus auto, kurā varēs piedalīties ikviens 4x4 apvidus auto (džipa) īpašnieks kopā ar ģimeni vai draugiem.

Šogad brauciena maršruts vīsies pa Cēsu, Valmieras un Strenču apkārtnes ceļiem un būs piemērots gan bezceļu braukšanai sagatavotiem apvidus auto, gan arī standarta komplektācijas džipiem.

Ekspedīcijas laikā dalībnieki varēs iepazīt Ziemeļvidzemes dabas daudzveidību, redzēt saistošus apskates objektus, kā arī pilnveidot apvidus braukšanas prasmes, ko sniedz Latvijas bezceļi ziemas apstākļos. Galvenā loma pasākumā atvēlēta ekipāžas prasmei orientēties apvidū pēc kartes un maršruta apraksta. 

“Pērn aizsāktā tradīcija gada nogales pasākumā ieviešot orientēšanās elementus, guva lielu atsaucību dalībnieku vidū, tāpēc šogad uzdevuma izstrādē piegājām vēl radošāk, lai uzdevuma risināšana būtu vēl interesantāka.

Lai nokļūtu finišā un tur saņemtu Ziemassvētku vecīša sagādātās balvas, katra ekipāža saņems šifrētu ziņojumu un norādījumus leģendas atrisināšanai, kurus izpildot, būs iespējams noskaidrot dāvanu atrašanās vietu. Brauciena laikā būs gan interesanti ceļi un bezceļi, kā arī dažādi saistoši apskates objekti. Plānotais brauciena ilgums – katram pēc spējām un noskaņojuma. Galvenais nokļūt finišā!

Šis pasākums dos iespēju ikvienam džipotājam izrauties no ikdienas un izbaudīt aizraujošu dienu kopā ar ģimeni vai draugiem pie dabas”, tā par gaidāmo “Ziemassvētku Leģendu 2014” stāsta pasākuma rīkotājs, “4x4 Centrs” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bauers.

Pasākuma dalībnieki startēs kopējā ieskaites grupā neatkarīgi no tehniskās sagatvotības, taču ar bezceļam sagatavotāku automašīnu mazāk būs jāmeklē šķēršļu apbraukšanas iespējas. Ieteicams gadalaikam atbilstošs riepu protektors.

“4x4 Centrs” Edvīna Bauera vadībā šādus un līdzīgus bezceļa braukšanas pasākumus rīko ik mēnesi jau kopš 1999. gada. Visi pasākumi notiek organizēti un ir saskaņoti ar zemju īpašniekiem un atbildīgajām institūcijām, ievērojot augstas prasības pret dabu un apkārtējo vidi.

Sākums un dalībnieku pulcēšanās sestdien, 6. decembrī no plkst. 9:30 uz Vidzemes šosejas, pie tilta pāri Amatai, pirms pagrieziena uz Cēsīm.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti