Jānim Baumanim pārbaudījumiem bagātas sacensības Zviedrijā

 

Foto: Tom Banks

Aldis Putniņš | 4.jūlijs 2022 7:26

FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonas otrajā posmā leģendārajā Holjesas trasē, Zviedrijā, mainīgos laikapstākļos Euro RX1 ieskaitē Jānis Baumanis, spītējot tehniskām ķibelēm un nelabvēlīgiem laikapstākļiem, aizcīnījās līdz pusfinālam, kur ar otro vietu bija par maz, lai tiktu finālā.

Solis Līdz finālam

#YellowSquad komandas sagatavotajā Peugeot 208 mašīnā Jāni Baumani šoreiz sagaidīja ļoti spēcīgs konkurentu sastāvs, jo papildus ierastajiem Eiropas čempionāta braucējiem, dalībnieku sastāvu papildināja arī četrkārtējais pasaules čempions Johans Kristofersons un talantīgais Olivers Solbergs.

Slapjā trasē pirmajā kvalifikācijas braucienā Jānis Baumanis prasmīgi pieveica savus konkurentus, starp kuriem bija arī Ungārijas posma otrās vietas ieguvējs Enzo Ide. Panākums braucienā ļāva Baumanim ierindoties piektajā vietā kopējā ieskaitē.

Līdz otrajam braucienam trase sāka izžūt, tomēr šādos apstākļos ļoti spēcīgā konkurencē Jānis, kurš visu nedēļas nogali cīnījās ar elektronikas defektiem, nonāca iedzinējos. Nākamajos apļos izvairoties no lielām problēmām, Baumanis sasniedza astoto rezultātu kopējā ieskaitē, kas summā ļāva pirmo dienu noslēgt 7. vietā.

Svētdien Baumanis uz starta stājās pašā pirmajā braucienā. Īsi pirms paša starta uznāca lietus. Brauciena dalībniekiem vairs nebija laika uzmontēt slapjā laika riepas vai veikt korekcijas regulējumos. Lietus izrādījās ļoti īslaicīgs un beidzās jau Baumaņa brauciena finišā. Trase ātri sāka žūt un vairums konkurentu pēdējos braucienos jau varēja izmantot sausā laika sliku riepas. Cīņā nevienādos apstākļos Latvijas pārstāvim šoreiz tikai 20. labākais rezultāts.

Progresa kārtā izdevās revanšēties par rīta neveiksmēm un pārliecinoši iekļūt pusfinālā, kur Baumanim pretim stājās Johans Kristofersons, Enzo Ide, Ole Kristians Veibī un Marcins Gagackis. Startējot no paša vidus, Baumanis zaudēja daudz laika, kad priekšā sagriezās Ide. Pirmajos pagriezienos tika apsteigts Veibī, kam sekoja lieliski paveikts džokeris un tam sekojošais aplis, ļaujot apsteigt arī Gagacki un pusfinālā finišēt otrajā vietā.

Par cik pēc jaunā formāta finālā vieta atrodas tikai piecām mašīnām, zaudētās sekundes liedza Jānim turpināt cīņu par pjedestālu. Kopējā ieskaitē Baumanis ieguva sesto vietu. Pēc diviem posmiem čempionāta kopvērtējumā ar 22 punktiem izdevies pakāpties uz otro vietu, taču pēc Olivera Solberga diskvalifikācijas no fināla jau atkal pirmā vieta tika Antonam Marklundam.

Jānis Baumanis: “Nebija mūsu nedēļas nogale”

Jānis Baumanis: "Nebija mūsu nedēļas nogale. Visu sabojāja trešā kvalifikācijas kārta, kurā lija tikai tad, kad es braucu. Novelkot ķiveri, jau atkal spīdēja saulīte un trase ļoti ātri žuva. Tā rezultātā kvalifikāciju summā paliku devītais un pusfinālā otrā vieta nedeva iespēju tikt uz finālu, taču ta ir jaunā formāta specifika. Atliek vēl cītīgāk gatavoties nākamajam posmam. Čempionāta kopvērtējumā esam otrajā vietā, taču nebraucam pēc otrās vietas. Norvēģijā pēc mēneša jācenšas uzlabot rezultātus."

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti