Igaunis Tenaks svin uzvaru WRC Čīles rallijā; Tjerī Nevils piedzīvo šausminošu avāriju (+ VIDEO) 1

 
Nozare.lv | 13.maijs 2019 4:57

Igaunijas autosportists Ots Tenaks svētdien triumfēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas sestajā posmā - Čīles rallijā.

"Toyota" pilots Tenaks vadībā bija no otrā ātrumposma, kopvērtējumā otrās vietas ieguvēju Sebastjanu Ožjē no Francijas ("Citroen") apsteidzot par 23,1 sekundi.

Tikmēr trešais bija cits francūzis Sebastjans Lēbs ("Hyundai"), kurš Tenakam zaudēja 30,2 sekundes.

Vairāk nekā pusotru minūti no igauņa atpalika brits Elfins Evanss ("M-Sport Ford"), aiz kura sekoja divi somi Tēmu Suninens ("M-Sport Ford") un Esapeku Lapi ("Citroen").

Sestdien vienā no ātrumposmiem neveiksmi piedzīvoja līdzšinējais kopvērtējuma līderis, Beļģijas pilots Tjerī Nevils no "Hyundai" komandas. Beļģim pēc nogādāšanas slimnīcā netika konstatēti nopietni savainojumi, bet ralliju turpināt viņš nevarēja.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā par līderi kļuvis Ožjē, kuram ir 122 punkti. Tālāk ar 112 punktiem ir Tenaks, kurš par diviem punktiem apsteidz Nevilu.

Nākamais WRC posms būs pēc trim nedēļām, kad sacensības norisināsies Portugālē.

Ožjē ir pēdējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Sebastjans Lēbs.

Šajā WRC sezonā tiks aizvadīti 14 posmi.

 
Visi komentāri
 
?? 13.maijs 2019 11:11
0 0 Atbildēt

Cik kūleņu tur bija?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti