Ātruma Cilts S03E25 | Minirallija sezonas starts ar pamatīgu adrenalīna devu (+ VIDEO)

 
Ātruma Cilts | 12.jūlijs 2020 9:43

Pauls Timrots izbraukuma raidījuma vadīšanu uzticējis autosportistam un radošās apvienības “Spiediens” producentam Krišjānim Caunem, kurš dodas uz šī gada Latvijas kausa izcīņas minirallijā pirmo posmu Raunā.

Tur pēc ilgāka pārtraukuma pulcējušās 140 ekipāžas – 280 piloti un stūrmaņi, kā arī viņu atbalstītāji. Minirallijs ir iespēja izmēģināt savus spēkus autosportā – sacensībās ir sporta un ielas auto, kā arī iesācēju jeb rookie klases, zina stāstīt Eduards Kalve, LAF SAK padomes vadītājs. Tādēļ minirallijs kādam braucējam var būt pirmais solis ceļā uz lielo ralliju. Raunas posma dalībnieku vidū ir titulētais autosportists Māris Neikšāns, kurš ir gatavs ar lielu sparu mesties jaunajā sezonā un miniralliju uzskata par labu pasākumu, lai iekustētos un pārbaudītu auto.

Neskatoties uz ievērojamo pieredzi, Māris atzīst, ka stress pirms starta ir liels. Viņam piekrīt arī ofisa darbinieks un amatieru klases pilots Andris Kulbergs, kuram minirallijs ir iespēja noķert adrenalīna devu. Abi braucēji ir gatavi pieņemt ĀTRUMA CILTS izaicinājumu – mērīt pulsu pirms starta un braucot pilnā ātrumā, lai salīdzinātu fiziski trenēta sportista un ofisa darbinieka stresa līmeni.

Savukārt to, kā notiek stūrmaņa darbs Krišjānim pastāstīs viens no Latvijas pieredzējušākajiem stūrmaņiem Andris Mālnieks. Minirallija dalībnieki var izmantot organizatoru veidotās vai pašu sagatavotas stenogrammas ar saviem apzīmējumiem un gradācijām. Andra ekipāža izmanto savu stenogrammu, ko viņš Krišjānim un skatītājiem nolasīs. Tāpat šajā raidījumā būs iespēja uzzināt, kas motivē braucējus un braucējas piedalīties minirallijā, ar kādām izmaksām ir jārēķinās un kā notiek tiesnešu darbs. Kāpēc sacensību dalībnieki neskatās spidometrā, kā izskatās avārija minirallijā un kurai sabiedrībā zināmai personai būtu jāizmēģina spēki šajā autosporta virzienā, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti