Sesks un Francis izcīna uzvaru ERČ posmā Rally Poland

 

Foto: Publicitātes attēls

Ieva Hmieļevska | 22.maijs 2023 10:16

Ar pārliecinošu uzvaru Eiropas Rallija čempionāta (ERČ) trešajā posmā Polijā mājās atgriežas Latvijas Mobilais Telefons atbalstītā pilota Mārtiņa Seska/Renāra Franča ekipāža.

Uzvarot astoņos no 16 rallija ātrumposmiem, un iegūstot papildus vienu punktu noslēdzošajā “Power Stage”, liepājnieku ekipāža čempionāta kopvērtējumā ir pakāpusies uz otro pozīciju.

Nedēļas nogale sākās ar ne pārāk veiksmīgi veiktu pirmo ātrumposmu Mikolajki arēnā, kur vienā no līkumiem nobloķējās rokasbremze, un tika zaudētas vērtīgās 4,3 sekundes. Otro sacensību dienu ekipāža uzsāka ar uzvaru dienas pirmajā ātrumposmā un divām otrajām vietām, bet pēc atgriešanās no servisa zonas uzrādīja fenomenālu sniegumu, uzvarot trīs ātrumposmos pēc kārtas un pārņemot sacensību vadību. Dienas gaitā Seska/Franča ekipāža tempu nesamazināja, noslēdzot dienu pirmajā pozīcijā 8,2 sekundēm apsteidzot pieredzējušo WRC braucēju un šī brīža Eiropas čempionāta līderi jaunzēlandieti Heidenu Padonu. Jaunzēlandietis iepriekš Polijā divas reizes ir kāpis uz Pasaules čempionāta posma goda pjedestāla, un bija uzskatāms par šo sacensību lielāko favorītu.

Svētdienas rīta pirmo ātrumposmu izdevās uzvarēt jaunzēlandietim, taču jau nākamajos trīs liepājnieki bija neapturami, un izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas. Ar uzvarām kopā četros dienas ātrumposmos un otrajiem-trešajiem laikiem pārējos ātrumposmos, Seska-Franča ekipāža pirms noslēdzošā “Power Stage” bija palielinājuši pārsvaru līdz 40,2 sekundēm.

“Esam uzvarējuši Eiropas čempionāta posmu, un pakāpušies uz čempionāta otro pozīciju! Ātrumposmu ceļi Polijā ir tik pat ātri, kā Latvijā, taču daudz šaurāki un mīkstāku ceļa segumu. Veicot ātrumposmus otro reizi, daudzviet bija izdzītas dziļas špūres, izsistas bedres un akmeņi, kā dēļ bija ļoti jāuzmanās. Izdevās uzņemt labu tempu, braucām, izbaudot katru ātrumposma kilometru un ar drošu pārliecību. Esmu pārsteigts, ka izdevās apsteigt gan spēcīgo WRC braucēju Heidenu Padonu, gan vietējo favorītu poli Miko Marčiku.

Jāsaka liels paldies mūsu tehniskajai komandai – “MRF Racing” un “Sports Racing Technologies” komandai – mūsu Škoda Fabia RS Rally 2 auto bija lieliski sagatavots, un MRF riepas smagajos Polijas ceļos strādāja vienkārši perfekti,” uzsverot komandas kopdarba nozīmi, atzīst ERČ pilots Mārtiņš Sesks.

Liepājnieku nākamais starts būs jau pēc četrām nedēļām savā mājas rallijā – ERČ sezonas ceturtajā posmā Rallijā “Liepāja” (16.-18.jūnijā).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti