Seska ekipāžai avārija liegs turpināt cīņu par augstvērtīgu rezultātu ERC Romas rallijā

 
Nozare.lv | 30.jūlijs 2023 8:08

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien piedzīvoja avāriju Eiropas rallija čempionāta (ERC) sestā posma - Romas rallija - ceturtajā ātrumposmā, tādējādi neturpinās cīņu par augstvērtīgu rezultātu.

Komanda tviterī ziņo, ka pēc avārijas auto ir apgāzies un autosportisti to pametuši saviem spēkiem. Ja arī ekipāža varēs turpināt sacīkstes, par katru izlaisto ātrumposmu tā saņems laika sodu.

"Ātrā līkumā izstūma auto priekšgalu, atsitāmies pret betona malu. Ātrums bija tik liels, ka mums vairs nebija kur palikt - tad jau bijām ceļa varā," raksta komanda.

Asfalta rallijā pēc trīs ātrumposmiem Seska ekipāža ("Škoda Fabia RS") kopējā ieskaitē bija desmitā, līderim Andream Krunjolam ("Citroen C3") zaudējot 33,9 sekundes. Ceturtais bija šīs sezonas Seska konkurents WRC startējušais jaunzēlandietis Haidens Padons ("Hyundai i20 N").

Romas rallijs noslēgsies svētdien, kad autosportisti būs veikuši 13 ātrumposmus.

Pirmajā ERC sezonas posmā Portugālē Latvijas ekipāža ierindojās 12.pozīcijā, otrajā etapā Kanāriju salās ieņēma devīto vietu, Polijā un Liepājā kļuva par uzvarētāju, bet jūlija sākumā Skandināvijas ralliju noslēdza trešajā vietā.

ERC kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ir Padons ar 142 punktiem, kamēr Sesks sakrājis 108 punktus un ieņem otro vietu.

Šosezon Eiropas čempionātā plānoti astoņi posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Avatr 15 – kārtējais Tesla Model Y konkurents 3

Ķīnas uzņēmumi Changan, Huawei un CATL kopīgā sadarbībā izstrādājuši jaunu modeli Avatr 15, kas pasaules tirgū konkurēs ar Tesla Model Y. Lasīt vairāk

 

Xpeng G6 kļūst pieejams Eiropā 5

Ķīnas autobūves uzņēmums Xpeng uzsācis elektriskā SUV Coupe G6 pārdošanu Eiropas tirgū. Sākumā tās ir četras valstis, taču turpinājums sekos. Lasīt vairāk

 

Drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām (+ VIDEO) 35

Parasti rudenī vērojamas garas rindas pie riepu servisiem, jo autovadītāji teju vienā brīdī ir nolēmuši mainīt vasaras riepas pret ziemas. Pavasarī aina pavisam citādāka. Riepu maiņu process notiek bez garām rindām, tomēr drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām. Ko ņemt vērā, izvēloties vasaras riepas? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti