Biķernieku Motorsporta Festivāls sportistus un skatītājus pulcēs 5. jūlijā

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 26.marts 2020 10:42

Pasaulē izsludinātā “Covid-19” pandēmija un ārkārtas situācija valstī ir izraisījusi iepriekš neplānotas izmaiņas arī autosporta notikumos ne tikai pasaules mēroga sacensībās, bet arī pašmāju čempionātu norisē. Latvijas rallijkrosa sacensību organizatori pieņēmuši virkni lēmumus par 2020. gada sezonu.

Jānis Bergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators: "Šis ir jubilejas gads, piekto gadu pēc kārtas komanda strādā, lai Latvijā norisinātos ne tikai nacionālais rallijkrosa čempionāts, bet arī, lai varētu uzņemt Baltijas un ziemeļvalstu čempionātus. Marta vidū sapratām, ka šī sezona nāks ar izmaiņām un dažādiem izaicinājumiem, jo šī brīža situācija valstī un pasaulē aizēno cerības īstenot plānoto sezonas kalendāru. Vēlos uzsvērt, ka sezona netiek atcelta, bet tās norise tiks mainīta – būs jāpielāgojas visiem, bet domāju, ka tas nav nepaveicams uzdevums. Atgādinu, ka būtiski šobrīd ir ievērot noteiktos ierobežojumus, lai aizkavētu vīrusa izplatību, mums ir jābūt atbildīgiem pret sevi, tuvajiem un citiem, kuri šajā situācijā ir apdraudēti visvairāk,” uzsver Jānis.

Sezonu pie ierastajiem apstākļiem tika plānots atklāt 2. - 3. maijā “Biķernieku Motorsporta Festivālā”, bet šī brīža situācijā organizators ir spiests veikt izmaiņas sacensību kalendārā. “Biķernieku Motorsporta Festivāls” tiek reorganizēts, lai saglabātu starptautisku sacensību norisi Latvijā, tas tiek pārcelts uz 5. jūliju, norises vieta nemainīga - Biķernieku trase. Sacensībās piedalīsies NEZ Ziemeļeiropas zonas kroskartu čempionāta un Latvijas rallijkrosa čempionāta dalībnieki. Plānotais NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta posms tiek pārcelts uz šī gada 5. - 6. septembri, sacensībām, kuras norisināsies leģendārajā Bauskas trasē “Mūsa Raceland.”

Latvijas rallijkrosa čempionāta organizatori dara visu iespējamo, lai šī gada sezona būtu pilnvērtīga, aizvadot visus piecus sacensību posmus. Par iespējamām pārējo šīs sezonas sacensību izmaiņām tiks lemts atbilstoši situācijai valstī, ja tas būs nepieciešams. Lūdzam sekot līdzi oficiālajai informācijai www.rallycross.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook.com/rallycross.lv un Instagram.com/rallycross.lv.

Sacensību kalendāri pēc veiktajām izmaiņām:

Latvijas rallijkrosa čempionāta kalendārs:

1. posms - 24. maijs / Jēkabpils, Baroni

2. posms - 5. jūlijs / Rīga, Biķernieki

3. posms - 15. augusts / Lietuva, Vilkyciai

4. posms  - 5. - 6. septembris / Bauska, Mūsa Raceland

5. posms - norises vieta un laiks tiks precizēts

NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāts:

1. posms - 11. - 12. jūlijs / Lietuva , Vilkyciai

2. posms – 22. - 23. augusts / Igaunija, Kehala

3. posms - 5. - 6. septembris / Latvija, Bauska, Mūsa Raceland

NEZ Krosskartu čempionāta kalendārs:

1. posms - 5. jūlijs / Latvija, Rīga

2. posms - 25. jūlijs / Somija, Oulu

3. posms - 8. - 9. augusts / Zviedrija, Arboga

4. posms - 3. - 4. oktobris / Dānija Nysuma

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti