Drift "Raganas Katls" - viena no retajām autosporta disciplīnām Latvijā, kas piesaista skatītājus (+ VIDEO) 7

 
iAuto | 11.septembris 2022 16:10

iAuto apmeklē Biķerniekus, kur šodien norisinās drifts "Raganas katlā", unikālas sacensības, kas notiek tikai reizi gadā.

Sacensībās piedalās vairāk kā pussimts sportistu no visas Baltijas, taču atmosfēra Biķernieku trasē ir ļoti demokrātiska - ikviens skatītājs var noiet gar tehnisko parku, apskatīt jaudīgos spēkratus, parunāties ar sportistiem. Par "Raganas katlu" sauktā trases daļa atrodas mežā, kur arī izvietojusies skatītāju lielākā daļa. Sacensības var vērot no uzkalniņa priežu mežā, kā arī uz lielformāta ekrāna, kas izvietots turpat un kopā ar jaudīgo motoru rēkoņu, kūpošajām riepām un mašīnām, kas burtiski sekunžu laikā izlido cauri S-veida līkumam, sniedz neatkārtojamu klātbūtnes efektu. 

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rt 11.septembris 2022 19:50
3 5 Atbildēt

Pilnīgi garlaicīgs autosporta paveids, varbūt nedaudz labāks par dragreisu. Pirmssākumos tas bija visai skatāms un baudāms, kad driftēja garās kalnu trasēs. Japāņi joprojām piekopj šādu stilu, esmu dzīvajā redzējis. Tas, kas notiek pie mums, fuflo, dārgs alus un 3-4 līkumi. Viss sacīkste galā!

Original Nja 12.septembris 2022 9:06
1 0 Atbildēt

Laikam neesi skatījies pasaules līmeņa sacīkstes driftā - "pāris līkumi" ir paredzēti, lai tiesneši var redzēt visu trasi uzreiz. Japāņu "garās kalnu trases", patiesībā, ir parasti ielu "huligāni", kuri izklaidējas pa koplietošanas ceļiem, nevis profesionāli sportisti, kas sacenšas internacionālā līmenī. Jā, tieši tādi paši, kā "stulbie bembisti", kuri "slīpē" pilsētu krustojumus. Nejauc kopā apelsīnuas ar aviāciju!

Original Nja 12.septembris 2022 12:36
1 0 Atbildēt

Ja pašam slinkums meklēt info - "Biķernieku apelsīni" mūsdienās nu jau ir arī pasaulslaveni sportisti. Gan vietējie, kas brauc pasaules mērogā, gan pasaulslaveni sportisti, kuri brauc Biķerniekos un fano par trases sarežģītību, tāpat, kā Rallijkrosā, kurā, starp citu, arī ir tikai pāris līkumi.

Tas, ka neredzi tālāk par savu degungalu, un domā, ka Latvijā driftā brauc tikai padsmitgadīgi puišeļi ar žurkām ir tikai un vienīgi tava problēma.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti