iAuto.lv apskats: Samsung Galaxy S8 un Galaxy S8+ viedtālruņi (+ FOTO) 35

 

Samsung Galaxy S8+ Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 4.janvāris 2018 17:00

Kopš abu Samsung flagmaņu iznākšanas pagājuši jau deviņi mēneši. Vasarā šiem abiem piepulcējās vēl lielāks un dārgāks viedtālrunis – Galaxy Note 8, kam būtiskākā atšķirībā redzama izmēros. Izlaižot astotās paaudzes viedtālruņus, Samsung gājis samērā vienkāršu ceļu – šie ir trīs dažādi viedtālruņi ar teju vienādiem parametriem. Atšķiras vien ierīču un to ekrānu izmēri, pieejamās iebūvētās atmiņas daudzums un akumulatoru ietilpība. Protams arī cena. Tuvāk apskatīsim Galaxy S8 un Galaxy S8+ ierīces.

Samsung Galaxy S8 un S8+ Foto: iAuto.lv

TEHNISKIE DATI (S8/S8+)

  • Izmēri: 148.9 x 68.1 x 8 mm / 159.5 x 73.4 x 8.1 mm
  • Svars: 155 g / 173 g
  • Ekrāns: Super AMOLED kapacitatīvais skārienjutīgais ekrāns ar 16 miljoniem krāsu
  • Ekrāna izmērs: 5.8 collas /6.2 collas
  • Ekrāna izšķirtspēja: 1440 x 2960 pikseļi
  • Pikseļu blīvums: 570 ppi / 529 ppi
  • Procesors: Exynos 8895 ar astoņiem kodoliem (4x2.3 GHz & 4x1.7 GHz)
  • Video procesors: Mali-G71 MP20
  • Operatīvā atmiņa: 4 GB
  • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 256 GB
  • Kameras: Primārā - 12 MP (f/1.7, 26mm, 1/2.5", 1.4 µm, Dual Pixel PDAF), optiskā stabilizēšana, HDR, sejas atpazīšana, fāzes nobīdes autofokuss. Video - 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@240fps. Sekundārā -  MP (f/1.7, 25mm, 1/3.6", 1.22 µm), autofokuss, HDR, 1440p@30fps video.
  • Akumulators: Li-Ion 3000 mAh / Li-Ion 3500 mAh 
  • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, aptX, LE), NFC, 4G, GPS (A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO), USB 3.1 (Type-C 1.0), 3.5 mm audio
  • Funkcijas: acu zīlītes un pirkstu nospiedumu lasītāji, bezvadu un ātrā lādēšana, IP68 mitruma un putekļu noturība, ieliekts ekrāns, barometrs, ANT+

Vairāk nekā pusgadu pēc parādīšanās tirgū S8 un S8+ cenas ir kļuvušas zemākas - pie mobilo sakaru operatoriem S8 pieejams ap 700 EUR, bet S8+ ap 800 EUR, savukārt interneta veikalos atrodami eksemplāri, kas maksā pat zem 600 EUR.

Izskats un uzbūve

Pietiek raksturot viena tālruņa izskatu, lai raksturotu arī otru. Pēc formas tas atgādina priekšgājēju Galaxy S7, tomēr S8 viedtālruņos ir arī būtiskas izmaiņas. No priekšpuses pazuduši fiziskais un skārienjutīgie taustiņi, to vietā gandrīz pa visu virsmu stiepjas Super AMOLED displejs, kas stūros ir noapaļots un telefona malās ieliekts. Tādējādi Samsung šajā Galaxy paaudzē atteicies no Edge modeļa, jo noapaļotais ekrāns un ar to saistītās no sāniem ‘izvelkamās’ papildu izvēlnes pieejamas jau Galaxy S8 un S8+ telefonos.

Samsung Galaxy S8+ Foto: iAuto.lv

Telefona īsceļu taustiņi nu integrēti ekrānā, savukārt pirkstu nospiedumu lasītājs ir aizmugurē blakus kamerai. Droši vien atkarīgs no katra lietotāja paradumiem, kā telefons tiek turēts rokās, tomēr nav pārāk ērta darbošanās ar pirkstu nospiedumu lasītāju – mēģinot uztaustīt, var gadīties nosmērēt kameras objektīvu. Šķiet īkšķa uzlikšana uz pogas priekšējā panelī, kā tas bija Galaxy S7, ir ērtāks risinājums.

Samsung Galaxy S8+ Foto: iAuto.lv

S8 un S8+ no abām pusēm iekļauj Gorilla Glass 5 stikls, bet apkārt pa perimetru ir alumīnija josla, kurā novietoti skaļuma kontroles, ieslēgšanas slēdži, skaļruņi, USB Type-C ligzda uzlādei vai datiem, kā arī joprojām ir 3.5 mm audio ligzda. Vēl jaunums ir atsevišķs taustiņš Bixby – balss komandu asistenta palaišanai. Tomēr liela daļa lietotāju vēlētos, lai šis taustiņš būtu pielāgojams arī citām funkcijām. Bet tā nav – iestatījumos to var vien atslēgt.

It kā trieciendrošs

Ar visu to šie tālruņi ir saņēmuši IP68 sertifikātu par mitruma un putekļu izturību. Lai gan ražotāji to īpaši nerekomendē, ierīces spēj darboties ūdenī dziļāk par 1.5 metriem 30 minūšu garumā. Vairāk par S8 vai S8+ noslīcināšanu būtu jāuztraucas par to nomešanu zemē. Lai arī Gorilla Glass 5 stikls skaitās trieciendrošs, praksē tomēr ir citādi. Tik liels laukums stikla izskatās ļoti eleganti, tomēr tas nozīmē, ka, tālrunim krītot, tas visbiežāk arī piezemēsies ar stiklotu laukumu. Samsung Galaxy Care garantijas programma gan piedāvā saplēstu stikla paneli vai ekrānu nomainīt par aptuveni 50 EUR. Tomēr jāuzmanās ir, jo turot sausām vai aukstām rokām, vai cimdos, tālrunis var būt ļoti slidens – it īpaši ja, turot vienā rokā, ar tās pašas rokas īkšķi cenšamies sasniegt S8+ augšējo stūri. Ja pat stikls nesaplīsīs, noteikti paliks skrāpējumi alumīnija ietvarā.

Samsung Galaxy S8 un S8+ Foto: iAuto.lv

Šeit arī būtiskākā S8 un S8+ atšķirība – ekrāna (līdz ar to arī telefona) izmērs. Jāsaka, ka formu dēļ turēt rokās gan S8, gan S8+ ir vienlīdz patīkami, tomēr mazākais S8 ir ērtāk lietojams. Ekrānu izmēri atšķiras par 0.4 collām, kas uz papīra nešķiet daudz, tomēr ja abus telefonus noliekam blakus, tad S8+ šķiet ievērojami lielāks. Tiesa, abos telefonos izmantoti ekrāni ar vienādām izšķirtspējām, līdz ar to S8+ ir mazāks pikseļu blīvums, taču dzīvē būtiskas atšķirības tā dēļ nav. Ekrāniem ir ‘vienmēr ieslēgts’ funkcija, tādējādi nobloķētā stāvoklī uz ekrāna tiks attēlots laiks, datums un paziņojumi. Jāpiebilst, ka šādā režīmā S8 un S8+ patērē ļoti maz enerģijas.

Izmēru atšķirības arī ļāvušas S8+ aprīkot ar ietilpīgāku akumulatoru. Jau iepriekšējos modeļos Samsung Galaxy darbības laiks ar vienu uzlādi pārspēja konkurentus. Līdzīgi ir arī S8 un S8+ gadījumā – tie spēj neizslēgties pat 24 stundas, tomēr intensīvi lietojot uzlāde gan būs jāveic krietni agrāk. Taču ar ātrās uzlādes palīdzību jau pusstundas laikā iespējams tālruņa darbības spējas krietni paildzināt. Interesanti, ka enerģijas taupīšanas nolūkos iespējams samazināt ekrāna izšķirtspēju.

S8 un S8+ - starp veiktspējīgākajiem savas paaudzes telefoniem

Eiropas tirgum paredzētās ierīces aprīkotas ar Exynos 8895 astoņu kodolu procesoriem, kas modeļu izlaišanas brīdī bija vieni no veiktspējīgākajiem, kas pieejami. Dažādos veiktspējas testos abi modeļi uzrāda savstarpēji līdzīgu sniegumu, pārspējot citus Android tālruņus, bet punktos sīvi cīnoties ar Apple iPhone 7 un iPhone 7 Plus. Atsevišķās disciplīnās viens par otru ir nedaudz pārāki, bet kopumā šie ir līdzvērtīgi telefoni. Protams, jaunās paaudzes iPhone 8  un iPhone X jau ir soli priekšā, bet domājams ilgi nav jāgaida līdz nākamās paaudzes Galaxy flagmaņiem. Lai gan šodien izlaistais, rīt jau būs novecojis, S8 un S8+ gadījumā nav jāuztraucas par to, ka šie tālruņi kaut ko nespēs paveikt arī pēc, piemēram diviem gadiem. Arī iAuto.lv izmēģināšanas laikā ne mirkli nebija jāšaubās par veiktspēju vai kādām kļūdām.

Eiropai S8 un S8+ ir aprīkoti ar 64 GB iekšējo atmiņu, kas varbūt nešķiet pārāk daudz, bet paies krietns laiciņš, kamēr tā tiks piepildīta, ja vien neesat pārāk liels video filmēšanas entuziasts. Ja tomēr pietrūkst vietas, Samsung piedāvā to palielināt līdz 256 GB ar microSD atmiņas karti.

Kamera vien nedaudz uzlabota

Pat gribot ir grūti piekasīties izcili veidotam telefonam, tomēr kāds mīnuss ir atrodams. Runa ir par kameru. Nepārprotiet, Samsung Galaxy joprojām ir vienas no labākajām viedtālruņos sastopamajām kamerām. Bet tie, kas iepriekš lietojuši Galaxy S7 tālruņus, S8 modeļos īpašus uzlabojumus nejutīs. Un nejutīs tādēļ, ka galvenajai kamerai būtībā izmantota tā pati Dual-pixel tehnoloģija, kas S7 sērijā. Būtiskākais uzlabojums aizmugures kamerā ir jauns vairāku kadru attēlu procesors, kas vienlaicīgi uzņem trīs kadrus, no tiem izveidojot pēc iespējas asāku attēlu. Izmaiņas skārušas arī kameras ātrdarbību, tāpēc to kļuvis ērtāk lietot.

Samsung Galaxy S8/S8+ kamera Foto: iAuto.lv

Kopumā Samsung piedāvā teicamu attēlu kvalitāti, kā arī RAW formāts paver plašas attēlu apstrādes iespējas. Ierīce aprīkota ar optisko attēla stabilizatoru – ja mēreni izkustēsies roka, kā tas mēdz gadīties cenšoties nospiest kameras slēdzi uz ekrāna, attēls joprojām spēs saglabāt fokusu. Video uzņemšanai tas arī palīdz, tomēr pavisam gludām kadru kustībām gan būs jālieto kāds no mūsdienās pieejamajiem papildu stabilizatoriem. Samsung Galaxy S8 un S8+ piedāvā 4k video izšķirtspēju, tiesa, kadru ātrums šādā izšķirtspējā ir vien 30 kadri sekundē. Full HD režīmā (1080p) ir 60 kadri sekundē, bet pie 720p 240 kadri sekundē.

Samsung Galaxy S8/S8+ kamera Foto: iAuto.lv

Samsung Galaxy S8/S8+ kamera Foto: iAuto.lv

Vairāk uzlabota priekšējā kamera – tai tagad ir 8 Megapikseļu izšķirtspēja, piedāvājot f/1.7 lēcas atvērumu. Šāds plašs atvērums sniedz iespēju uzņemt kvalitatīvākus attēlus arī slikti apgaismotā vidē. Te gan jāsaka, ka pat vislabākajām populārāko tālruņu fotokamerām vēl ir kur attīstīties, jo nakts apstākļos tās nodrošina pieņemamus, bet ne lieliskus attēlus vai video. Visbiežāk nākas saskarties ar paaugstinātu trokšņu līmeni, tādējādi zaudējot attēla asumu.

Samsung Galaxy S8/S8+ kamera Foto: iAuto.lv

Programmatūra

Galaxy S8 un S8+ darbojas ar Android  7.0 (Nougat) operētājsistēmu, un visdrīzāk tie jau ieguvuši 7.1.1 atjauninājumu. Ja salīdzina ar priekšgājēju S7, šķiet aktuālajos modeļos ir vairāk iepriekš uzstādītu lietotņu, tomēr Samsung gluži nav atgriezies pie vecajiem niķiem – pārlādēt tālruni ar lietotājiem nevajadzīgām lietotnēm. TouchWiz saskarne ir tīra, viegli uztverama un lietojama. Ņemot vērā Android platformu, saskarni dažādos veidos iespējams individualizēt pēc lietotāja vēlmēm. Mums gan neko citu neprasījās. Lielo displeju priekšrocību var izbaudīt arī lietojot Snap Window, kas ļauj uz ekrāna paralēli lietot divas lietotnes.

Savukārt Bixby digitālais asistents reaģē uz balss komandām, spējot atvērt ne vien nepieciešamo lietotni, bet pat atsevišķu lietotnes sadaļu. Tādējādi iespējams izlaist vairākus soļus, kas būtu jāveic ierastajā variantā, ievadot komandas ar pirkstu skārienjutīgā ekrāna izvēlnēs. Samsung saka, ka ‘Bixby dzīvo jūsu kamerā, galerijā un internetā, apgūst jūsu ierastās darbības, lai jums būtu pieejams attiecīgais saturs, kad vien nepieciešams.’ Šeit katra paša ziņā, kā uztvert jauno draudzeni telefonā – par spiedzi vai sekretāri. Jāpiebilst, ka komandas latviešu valodā Bixby neatpazīst, tāpēc mūsuprāt to Latvijā pārāk bieži neizmantos.

Samsung Galaxy S8+ Foto: iAuto.lv

PLUSI UN MĪNUSI

Galaxy S8 un S8+ neapšaubāmi ir vieni no labākajiem 2017. gada viedtālruņu modeļiem. Tie izskatās moderni, ir ātri un funkcionāli. Par šo ierīču cenu, kritiķu acij jābūt īpaši piekasīgai, tomēr atrast būtiskus mīnusus ir ļoti grūti. Ja piekasāmies, tad, piemēram, Bixby asistents šķiet nav radīts mūsu reģionam. Lai gan šis nav akmens vien Samsung dārziņā bet kopumā – arī Apple un Google izstrādājumi nesapratīs komandas latviešu valodā. Un tad tas pirkstu nospiedumu lasītājs – būtībā tas ir ērts veids, kā ātri un ērti atbloķēt ierīci, tomēr aktuālo Galaxy gadījumā, tas novietots visai grūti sasniedzamā vietā.

+ Ekrāna izmēri un to attiecība pret korpusu

+ Augsta ekrāna izšķirtspēja

+ Ierīču ātrdarbība

+ Darbības laiks ar vienu uzlādi

+/- Stikla korpuss ir ļoti elegants, bet viegli traumējams

+/- Lieliska kamera, tomēr gribējās sagaidīt būtiskākus uzlabojumus

- Pirkstu nospiedumu sensora atrašanās vieta

- Ir kļuvis dārgs

 
Visi komentāri
 
nomiks 4.janvāris 2018 22:18
2 1 Atbildēt

Lietoju S8 pusgadu. Sākumā nepatika sensora atrašanās vieta, tagad šķiet superērti. Daudz ērtāk kā S6, kādu lietoju iepriekš.

Kā trūkumu varu atzīmēt, ka bultiņu darbībai "atpakaļ" uz ekrāns uzreiz nevar atrast - sākumā jāaktivizē apakšā rīkjosla. Bet tas ir pieraduma jautājums.

Kamera ir superlaba. Pluss ir arī, ka var ievietot atmiņas karti. S6 nebija šādas opcijas.

Tas, ko iphone X piedāvā kā jaunu risinājumu, S8 jau sen bija. Arī S7 un S6 (bezvadu uzlāde, piemēram)

es 4.janvāris 2018 22:40
0 0 Atbildēt

To bultiņas joslu var nofiksēt divreiz uzsitot pa punktu labajā pusē

nomiks 4.janvāris 2018 22:42
0 0 Atbildēt

Zinu, bet tās jau divas darbības.

Esmu pieradis.

Ulass 5.janvāris 2018 7:32
0 0 Atbildēt

Sliņķis...

eidis 5.janvāris 2018 11:47
1 0 Atbildēt

Tu nesaprati- vienreiz tā izdarīsi un josla paliks uz visu laiku.

nomiks 5.janvāris 2018 16:19
0 0 Atbildēt

O, paldies! Nezināju!

Bils 5.janvāris 2018 8:39
3 0 Atbildēt

Kopš iznāca pirmais Galaxy, neko citu vairs negribas. Pēc tam ņēmu ik pāris paaudzes, sanāca atru otro gadu: S3, S5 DUO, tagad ir S7 Edge. Gaidu S9 un tad skatīšos vai pāriet vai nē.

No drošiem avotiem zinu ka S9 tomēr vēl nebūs lokans...

Nospieduma lasītājs nebūs ērts, lietojot auto tel. turētājā.

GTD2 5.janvāris 2018 10:43
1 1 Atbildēt

tiesi bezvadu uzlades risinajums ir pats neveiksmigakais ,kas simtelefonam radits, jo bijanepieciesams stikla korpuss aizmuguree, kas Samsungam ,ka jau istam korejietim pienakas materialu rtaupibas nolukaa sanacis plans un loti neizturiigs, ,,un tapec lot daudziem aizmugurejais korpuss ieplist,gruti lietot telefonu kas ir kaa jeela ola, ,iphons pirmo sadu telefonu izlaida nevis x bet 8 modeli,kas bija drusku atrak ar korpussu no izturiiga stikla un izstradajums ir daudz kvalitativaaks

reku 4.janvāris 2018 23:51
20 1 Atbildēt

Kad bikšu kabatā kautkas nokrikšķ tad lūdz Dievu kaut tas būtu mugurkauls nevis s8 samsungs.Remonts un s8 nav savienojami jēdzieni,teļefoņčiks vienreizējais.

s 5.janvāris 2018 23:08
2 3 Atbildēt

Ja neesi izjutis, KĀ sāp pēc mugurkaula diska trūces, tad nerunā, pamuļķi!

viencexperc 7.janvāris 2018 11:45
1 0 Atbildēt

labākais komentārs kādu esmu lasījis!

Super!

iAuto 5.janvāris 2018 11:32
2 0 Atbildēt

Tālruņu aizmugurējie stikla vāciņi reāli plīst un izskatās pēc ražotāju papildus biznesu, turklāt katram jaunajam modelim tie paliek dārgāki...

iAuto 5.janvāris 2018 14:20
1 0 Atbildēt

"Bezmaksas" apdrošināšanas periods Samsung care laika gaitā tikai mazinās un mazinās. Sākumā bija 12 mēneši (Samsung Galaxy S6), tad 6 mēneši (Samsung Galaxy S7) un tagad tikai 3 mēneši (Samsung Galaxy S8). Turklāt par labošanu vēl prasa 50 EUR (pašrisks).

msh 5.janvāris 2018 19:08
2 0 Atbildēt

Pa lielam tas pats, kas ar autobūvi - viss paliek arvien nepraktiskāks, neizturīgāks un dārgāks, bet ražotāji koncentrējas uz to, jo tā var ieslaukt vairāk naudiņas. Eksistē izturīgi plašpielietojuma plakanie telefoni [nejaukt ar kapilāriem - tie ir ķieģeļi kas paredzēti speciālai mētāšanai] - bet tas ir lētais apakšgals, un izturīgi tāpēc, ka gatavoti no izturīgiem materiāliem - plastmasa gan korpusam, gan stikliņam. Bet tur tāpēc nav bling bling - un tā nu tie, kas ir gatavi izmest n simtus par telefonu, var auklēt jēlas olas...

rudens68 5.janvāris 2018 22:55
0 0 Atbildēt

Vai kāds ir lietojis citus viedos . windovs ,apli ? Un pārnācis uz android ? Man pirmais nokijas widovs 925 , nomainīju jo sāku just aplikāciju trūkumu ? Tagad galaksis 7 . Intreses pēc nākamis būs jāpaņem aple . Bet varbūt arī neko nemainīšu ,pierasts .

GTD2 6.janvāris 2018 12:51
1 2 Atbildēt

no ios abol sistemas cik zinu loti maz pariet uz androidu, jo kas pameginajis ios sistemu saprot, ka ta stradaa stabilaak nenaak ka arii miljoniem atjauninajumi, prieksh lietotaja vienkarsaka, protams ,tur nav tik daudz visadas bezmaksas programmas kas androidam un peec tam savavaa starpaa gljuko. arii pasi telefoni kvalitativaaki, man piemeram ieprieksejais iphone5 nogaja piecus gadus un vienigaa problemakas bija saka baterija palikt švaka ,slinkums bij krameties un to mainiit untapecnopirku jaunu iphone 8 ,domaju ka tas ar ies tik pat ilgi. Tikmer sieva pat nezini cik tur visadus samsungus un lg nomainijusi, par berniem nemaz nerunajot

GTD2 6.janvāris 2018 13:14
2 2 Atbildēt

no ios abol sistemas cik zinu loti maz pariet uz androidu, jo kas pameginajis ios sistemu saprot, ka ta stradaa stabilaak nenaak ka arii miljoniem atjauninajumi, prieksh lietotaja vienkarsaka, protams ,tur nav tik daudz visadas bezmaksas programmas kas androidam un peec tam savavaa starpaa gljuko. arii pasi telefoni kvalitativaaki, man piemeram ieprieksejais iphone5 nogaja piecus gadus un vienigaa problemakas bija saka baterija palikt švaka ,slinkums bij krameties un to mainiit untapecnopirku jaunu iphone 8 ,domaju ka tas ar ies tik pat ilgi. Tikmer sieva pat nezini cik tur visadus samsungus un lg nomainijusi, par berniem nemaz nerunajot

msh 6.janvāris 2018 14:04
2 2 Atbildēt

Aizkostais ābols ir dorņu telefons, domāts cilvēkiem, kam nepietiek smadzeņu lai izvēlētos starp androīdiem. Nopērkot aizkostā ābola ierīci, tu nopērc ķīniešu ierīci, ļoti spēcīgi pārmaksājot par skaisto dizainu, saņem ļoti viduvējus dzelžus un švaku operētājsistēmu, jo aizkistais ābols zina ka dornim neko daudz nevajag. Pilnai laimei aizkostais ābols spēcīgi spiež uz morālo novecošanos, palīdzot lietotājiem nomainīt vienu vai divas paaudzes vecu sifonu, ar jaunāko operētājsistēmu to padarot par bremzi, jeb viena sifonu lietotāja vārdiem - jaunākā operētājsistēma vienmēr ir izrādījusies pēdējā nagla zārka vākā. Mērķauditoriju uzskatāmi parāda tas, kā tiek pasniegti jaunie sifoni - galvenie uzlabojumi vienmēr ir izmērs, ekrāns palicis lielāks un biezums palicis tik un tik procentus mazāks, tas viss ir lieliski un brīnišķīgi [paša aizkostā ābola vadītāja vārdiem], bet ja sifonam pienāk klāt jaunas funkcijas, tad tās samsūda galaktikā ir pienākušas pirms pāris gadiem - ne par velti pirms pāris gadiem samsūds jaunāko galaktiku reklamēja ar saukli "nākamā lielā lieta jau ir šeit", un kaut kas sarkastiskā rakstā prognozēja, kādus jaunumus sifona lietotāji saņems ar nākamo vai aiznākamo sifonu

Pļurkt 6.janvāris 2018 15:16
2 0 Atbildēt

Vēl es nekādi nesaprotu cik ļoti debilam ir jābūt, lai pirktu mobiļņiku (tieši par ābolu tiek runāts) par vairāk kā štuku gabalā!!

Kuru pēc ne vairāk kā 2 gadi metīs miskastē vai kādam mēģinās iesmērēt!

viencexperc 6.janvāris 2018 19:03
0 0 Atbildēt

es tev varu atklāt noslēpumu. Ābolam un samsuņam ir vienāds procesors. jo abols procesoru pērk no samsuņa.

It ka konkurenti, bet samsuņs pelna arī no katra pārdotā ābola.

Bet kamera ābolam labāka. Un cena dārgāka, tāpēc skaitās krutāks. Prēmiums.

Pļurkt 7.janvāris 2018 11:49
0 0 Atbildēt

Droši varēji pietaupīt sev!

Man ir pilnīgi pie kājas kāds procesors ir un vai vispār ir nedz ābolam, nedz Samsungam!

Neinteresē nekādā formā ne viens ne otrs.

Pļurkt 6.janvāris 2018 12:36
5 2 Atbildēt

Kas jūs tur visi katru piektdienas vakaru kodiet tā ka rāpus uz mājām jārāpo, ja jau katru 2. gadu ir jāpērk cits telefons??!!

Skatoties fotogrāfijas rakstā varu teikt, ka visās ir pamatīga krāsu kolerācijas, kuras ir tādas kā Sony telefonu modeļos 10 - 15 datu atpakaļ. Pikseļu un opciju it kā jau daudz, bet jēgas pavisam maz.

Visi man zināmie radi un es atteicās no Samsungiem un vairs par tiem negrib dzirdēt, jo diez ko tālu no remontdarbnīcas ar šamajiem aiziet nedrīkst!

viencexperc 6.janvāris 2018 19:00
11 0 Atbildēt

Ko simbolizē tā bilde ar katafalku?

To, ka, kā jau visi samsungi pēc pusotra gada izmetami miskastē?

Agaga 6.janvāris 2018 22:38
0 0 Atbildēt

Ābolam pašizmaksas ir 80usd, pats lietoju S2 galaxy zem 50eur , jo man uztrauc sajūta ka telefons dabū skolus un skrāpējumus, bet nomaksa paliek kā sākumā.

650 6.janvāris 2018 22:43
2 1 Atbildēt

Šitos pi-darvinveida izteicienus vismaz Jaunajā gadā vajadzētu kaut kā drusku ierobežot.Jo nevis tur ta ka tas ābols kādam d-sā ir iesprūdis, bet gan daudziem tiem analizātorveidīgajiem ākstiem nav ne mazākās sajēgas par to, ko un kāpēc cilvēki ar ābola datoriem vispār dara (kādās gudrākās nozarēs, nekā youtūba skatīšanās ar sekojošu e-jakulāciju un klaviatūras).Attiecīgi arī ābola telefons daudziem ir vnk parocīgi noderīgs ikdienas priekšmets un tiek lietots praktiski bez jebkādām ārišķīgām izpausmēm.

msh 7.janvāris 2018 0:30
0 0 Atbildēt

Makus diemžēl tu esi pirmais, kas piesauc. Maks ir dators ar senu vēsturi, vēl senāku nekā PC, un tāpēc tur vēsturiski izveidojies attiecīgu nozaru programmnodrošinājums, un aizkostais ābols maku pārāk daudz sapist nevar atļauties - nu porķikus vienīgi šie sākuši taisīt sūdīgākus un nesaremontējamākus. Tikmēr sifoni ir stipri jaunāks produkts, ar citu mērķauditoriju - dorņi, kuriem liekas ka viņi ir gudri un īpaši - bet tā kā dorņi vien ir, tad aizkostais ābols pret viņiem izturas atbilstoši. Protams, viena daļa, kā tu teici, pat negrib ar savu sifonu zīmēties, bet nopērk tāpēc, ka neko nejēdz no plakanajiem, bet ir redzētas sifona reklāmas/draugi ieteikuši - bet nu tā jau arī ir stulbuma pazīme, diemžēl, bet fakts... Es tādas pašas lietu nerubīšanas dēļ pirms dažiem gadiem nopirku pāris vecus īPodus - jo man vajadzēja digitālo audio atskaņotāju, uz kura var uzlikt Rockbox, bet tur sarakstā es zināju tikai vienu ražotāju - apple - un tā nu tika nopirkts 1g Nano un sasists 5G video - kad sāku iedziļināties tajās lietās, sāku bik nožēlot, jo viss atbilstoši aizkostajam ābolam - skaists dizains un viduvēji dzelži - nu Rockbox vismaz novērsa aizkostā ābola līkās programmatūras problēmu; cik sanācis darbināt īpoda dzimto programmatūru, neesmu varējis saprast kā ko tādu iespējams lietot...

kasinsh79 7.janvāris 2018 7:35
0 0 Atbildēt

Esmu pārliecināts Apple Iphone fans Un manis pēc tādi Samsung var kaut vai ar 50% atlaidi tirgoties - nulle intereses. Tiesa, es noteikti nedzenos pēc jaunākajiem Iphone modeļiem, patlaban vēl lietoju labi strādājošo 5s modeli utt. Darba vidē visi man zināmie cilvēki uzņēmumu vadītāju līmenī lieto Iphone. Un izvēlas nebūt ne zīmola dēļ - fantastiskā ērtuma lietojot utt. dēļ. Lūk tā!

msh 7.janvāris 2018 18:41
0 0 Atbildēt

Sifons var likties ērts ja prasības pret lietojamību ir tuvu nullei. Sievai ir sifons, bik vecāks par tavējo - nu jau es esmu iemācījies lietot to neērto kurbuli, bet nu sifons pret androīdu - tas ir apmēram kā mašīna ar airējamiem logiem, bez centrālās atslēgas un ar masas slēdzi motortelpā, kuru pirms braukšanas vajag ieslēgt - pret mašīnu ar centrālo atslēgu un elektriskajiem logiem Saki, tas ir fantastiski ērti ja wlan, zilie zobi, GPS un tamlīdzīgas lietas ir nevis vienmēr izvelkamā izvēlnē, bet jāmeklē uzstādījumos? Tas ir fantastiski ērti ja nav "uz atpakaļ" pogas? Par atmiņas kartes trūkumu, sifona nespēju pieslēgties pie kompja kā parasts datu nesējs un tizlo uzstādījumu izvēlni, kurā trūkst pašsaprotamas lietas pat nav vērts runāt...

msh 7.janvāris 2018 18:54
0 0 Atbildēt

Labi, palasot wiki, atklājās ka izvelkama izvēlne tomēr sifonam ir; ieviesta, protams, kādus gadus pēc androīda un pilnīgi neintuitīva [tāpēc vēl nebiju to atradis, kamēr savam tikpat vecajam andrītim tā bija no pirmajām lietām ko iemācījos] un neērta - bet ja lasa dokumentāciju, tad var atrast, ka tāda tur ir.

Konuss 8.janvāris 2018 1:56
1 0 Atbildēt

Un mk2 stāsts pārceļas uz telefonu lauciņu...

Esmu lietojis gan Android, gan Windows Phone, gan Apple telefonus. Lietotāja ērtības ziņā Windows Phone iekabināja visiem pārējiem, bet diemžēl atnāca par vēlu un aizgāja pa skuju taku. Jā, ar Android visu ko var izdarīt un tā operētājsistēma ir elastīga. Bet pēc ilgstošas Android lietošanas izlēmu pamēģināt iPhone, citādi nebūtu nekādas pieredzes. Pašā sākumā uzstādot telefonu lietošanai daudz ko nevarēju atrast, jo joprojām bija Android lietotāja izpratne. Bet arvien vairāk lietojot iPhone, atklājas cik ērti un vienkārši lietojams tas telefons ir, un tas man iPhone visvairāk patīk. Ja salīdzina, tad Android būtu kā sedana bagāžnieku caur mašīnas salonu krāmēt. Jā, ja pie tā pierod, tad šķiet ok.

Iepriekš lietoju Galaxy S7 - ar visu to, ka dārgais gals, gļuki ik pa laikam uzradās. Aifonam vien uzlādes ligzda no kabatas putekļiem bija jāiztīra. Un ar visu jauno iPhone modeļu iznākšanu un jaunāko iOs updeitu instalēšanas, telefons joprojām ir tik ātrs, cik bija.

Droši vari arī stāstīt cik lieliski ir ķīnā ražotie telefoni ar mega iekšām. Draugs ar savu draudzeni iegrābās tādā - uz papīra un dzīvē jaudīgs un maksā >2x mazāk nekā iPhone. Bet tad.. viens gļuks, otrs gļuks un nokaras, ka ne šā, ne tā. Un tad vai nu buries cauri forumiem, meklē kaktu dakteri vai dzen rokās Ķīnas pārdevēju, jo oficiālas pārstāvniecības Latvijā tak nav.

arko2 7.janvāris 2018 11:42
0 0 Atbildēt

Kādas muļķības, ka tas spēj garantēti darboties DZIĻĀK par 1.5m

"Over 1.5m" nozīmē virs 1.5m dziļuma, kas loģiski ir 1.5m un virs, tātad virzienā uz augšu, jeb seklāk.

viencexperc 7.janvāris 2018 11:52
2 0 Atbildēt

Vai tik tas nav tapat kā ar pulksteņiem? 1,5 metri nozīmē, ka iztur ūdens spiedienu, kas ir 1,5 metru dziļumā. Ja tu viņu kustināsi tajā dziļumā, spiediens palielināsies, un razotajs vairs negarantē drošību. Citiem vārdiem sakot - 1,5 metri nozīmē, ka nekas nebūs, ja viņam uztecēs ūdens no termosa, bet peldēties, iet vannā ar viņu nevajadzētu. Jo piemēram - ūdens plūsma no krāna var izsaukt lielāku spiedienu, kā 1,5 metru dziļumā.

arko2 7.janvāris 2018 12:23
0 0 Atbildēt

Es par to, ka pircēji (un kā redzams arī žurnālisti) nepareizi interpretē/saprot anglisko specifikāciju "over 1.5m"

Bet pulksteņus pārbauda barokamerā ar gaisa spiedienu un tam tiešām ir maz sakara ar spēkiem kas var iedarboties uz to ūdenī.

650 7.janvāris 2018 15:00
2 0 Atbildēt

Tur manuprāt ir 2 varianti šobrīd- ip67 (fufelis, tipa aizsardzība pret šļakatām/uzspļaušanu;) un ip68 (tipa uz pusstundu līdz pusotra metra dziļumam).Gan šie Samsungi kopš 7, gan iPhons no 7 modeļa sākot, gan Xperia labākie modeļi ir ar ip68.Filmēt zivis var, bet ,ja sist zivij pa galvu vai ienirt dziļāk, tad garantijas nav.

Normālam cilvēkam būtu jābūt pilnīgi pie d uz to, ko ir cits kāds izvēlas.Par 1k tur maksā arī par atmiņas lielumu, iespājams ka kāds tomēr saskata atšķirību starp cipariem 32 un 256 un viņa vajadzībām tieši to vajag.Mums lielākā daļa viedtālruņu lietotjāju nemāk (un i netaisās)to izmantot vairāk par foto/video/www.Ja sākas runa par kādu izmantošanu specifiskām darba lietām vai citādu tur kkādu svarīgu failu lietošanu vai savureiz pat kā datora aizstājēju- tas taču ir pilnīgi tumšs mežs.Ja nemāk pat mašīnā ieslēgt brīvroku sistēmu vai nejēdz pārlikt datus no vecā tālruņa uz jauno, tad ko nu tur runāt.Un nezin vai kāds pie pilna prāta esošs elektroniskajā vidē strādājošs tipa "uzņēmējs" ies lietot tur kkādu vecu nedrošu suudu vai katru dienu nodarboties ar izklaides lietotņu iegādi googlepleja veikalā.Amerikāņu izmeklētāji reku nesen terorbandītam atņēma nobloķētu ifonu, bet appls pateica, ka viņi to neatkodēs principa pēc- to izdarīja kkādi ēbreju izcelsmes hakeri par "adekvātu" 1mio samaksu...

Konuss 8.janvāris 2018 2:04
0 0 Atbildēt

iPhone7 ir ip67 - raksta, ka ūdensizturība 30 min līdz 1 m dziļumam. Vairākkārt paprovēju zem ūdens pafilmēt un pafočēt. No probleme. Vienīgi Apple nesniedz garantijas, ja telefonam bojājumi ūdens dēļ.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti