Regulārs noteikumu pārkāpējs izraisa četru transportlīdzekļu sadursmi (+ video) 37

 
iAutolv | 6.augusts 2015 16:53

"Citroen" markas maršruta mikroautobuss tiešā tēmējumā taranē LIAZ autobusu, kas tiek uzstumts vēl diviem mikroautobusiem.

Interneta vietne rusdtp.ru ziņo, ka negadījumā dažādas traumas guvuši 20 cilvēki. Pie Citroen busiņa stūres atradies vadītājs, kas pēdējā pusgada laikā 10 reizes saukts pie administratīvās atbildības par ātruma pārkāpšanu un piecas reizes bijis iesaistīts satiksmes negadījumos.

 

 
37 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 7.augusts 2015 11:51
18 2 Atbildēt

Vernon, saprotu ka tev ir grūti ar galvu. Reālas problēmas, bet pacenties vienreiz savā sirmajā marasmāizprast sekojošas lietas:

1. Gājējam, atšķirībā no transportlīzekļu vadītājiem, nav obligāti jāmācās CSN un nav jāliek eksāmens lai saņemtu gājēja apliecību. Tas norāda, ka no viņa netiek prasīta skrupuloza CSN izpilde, bet pietiek ar vispārēju normu izpratni. Līdz ar to prasīt noteikt bremžu uzbūvi, to tehniskās īpatnības, kā arī faktisko apkopju ievērošanu visiem transportlīdzekļiem 200 m radisusā ap gājēju pāreju ir, maigi sakot NEIESPĒJAMS DEBILISMS!

2. Lielāku atbildību satiksmē nes tie, kam ir speciālas pielaides - vadītāja apliecības, tas paredz, ka tiem atbilstoši savai kategorijai ir jāzina CSN, tr. līdzekļa vadīšanas un iespējams arī tehniskās uzbūves un apkopju īpatnības. Tas arī nosaka to ievērot un vadīt transportlīzekli atbilstoši situācijai uz ceļa, redzamībai, laika apstākļiem, svaram, kravas īpatnībām utt - proti ir jābrauc tā, lai varētu pats ievērot CSN punktus, kuri ne tikai jāzina bet jāievēro. Jābrauc tā itkā liktu braukšanas eksāmenu!

3. Gājēja cienīšana uz gājēja pārejas, ja būu tikai kultūŗas jautājums - tie NEKAD pāri netiktu. ir CSN punkti kas nosaka kas "sertificētiem" satiksmes dalībniekiem ir OBLIGĀTI JĀIEVĒRO - ja esi aizmirsis 1.21, 38.4, 159. un 160. Šie nav gājēju cieņas, bet MK noteikumos atrakstītas prasības transportlīdzekļu vadītājiem. TĀS IR JĀPILDA!

4. Tupa bezkainīgi braukt pieņemot ka gājējam nekas nenotiks, ja mazliet pagaidīs, lai palaistu kingus pa ielu - jo tie nespēj vai negrib stāties - tā nav pieklājības, bet rupju CSN normu neievērošanas paraugstunda!

5. Tas ka 99,9 % gados - "proskoču" vai "proņeslo" tieši profesionālu kurinātāju galvās iesēdina domu, par pārākumu pār pārējiem plebejiem, ka ir punkti kurus var neievērot vai pret kuriem var izturēties nolaidīgi un pēc garastāvokļa (svarīguma, grafika, noguruma vai steigas) diktētiem kritērijiem. Šādi kurinātāji paliek par īpaši bīstamiem satiksmē un būu laikus jāizolē no tās.

noslēgumā - Pilnīgi vienalga kāds ir kravinieka stabā stūrēšanas iemesls pie gājēju pārejas - laikā neapkoptas bremzes, nestrādājošas bremzes, 159. un160. punktā atrakstīto prasību nevēlēšanās un/vai nespēja izpildīt tuvojoties pa labu gabalu lieliski redzamai un pārskatāmai gājēju pārejai - tādam vadītājam nav vietas satiksmē. Jārok grāvji ar lāpstu!

Neapkoptas bojātas bremzes - nebrauc! Nespēsi ievērot CSN - nobremzēt - jo par tuvu, par ātru - brauc lēnāk, ieturi lielāku distanci!

P.S.

Tā arī neatbildēji ko tajā 4 joslu maģistrālē 2. un 3. (!!!) joslā darīja kravinieki, kuri nespēj attīstīt atļautos 110, bet tukšajā pirmajā joslā vieglais pēkšņi nedrīkstētu attīštīt atļautos 110, ja josla ir brīva?

krix 7.augusts 2015 12:21
18 1 Atbildēt

Vernon,

ja Tev(šoreiz roka neceļas rakstīt Jūs) nav mācīts un pats neesi sapratis kā tiek veidoti likumi(noteikumi), tad esi tik labs necenties tos skaidrot.

Pie tam, izlasi ko Tu raksti un uz ko Tu aicini. Jo šis teikums

... Un Jums Katram jāizdomā KĀ rīkoties, jo CSN šādas nianses neparedz...

man atgādina manu autobraukšanas pasniedzēju. Ja GAZ51 pretī brauc VAZ, tad priekšroka ir GAZ51, jo VAZ ir mazāks, bet, ja pretī nāk dzeltenais KIROVEC, tad GAZ51 zaudē savu priekšroku, jo tas dzeltenais ir lielāks.

CSN 10.punkts ir no vispārējās daļas, kur noteikti vispārējie CSN ievērošanas principi, un neliek katram kaut ko izdomāt. Ir CSN punkti, kuri nosaka pienākumus, un punkti, kuri nosaka kā rīkoties atbilstoši situācijai uz ceļa.

Bieži, lasot Tavus komentārus, rodas jautājums, vai Tu maz māki izlasīt noteikumu punktu pilnā apmērā, saprotot katru vārdu, kas tur rakstīts. Jo rodas sajūta, ka Tu lasi kā sākumskolas skolnieks, kurš izlaiž vārdus vai piedomā vārda nobeigumu pēc pirmajiem burtiem, piedzejo teikuma beigas utt, lai tikai fiksi dabūtu vajadzīgo vārdu skaitu un būtu atšāvies no skolotājas.

PS nevieni noteikumi nav perfekti. kļūdas ir visos.

Crdi 6.augusts 2015 20:25
16 0 Atbildēt

Vainīga ir protams oranžā gazele, kura stāvēja un negarantēja....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti