Regulārs noteikumu pārkāpējs izraisa četru transportlīdzekļu sadursmi (+ video) 37

 
iAutolv | 6.augusts 2015 16:53

"Citroen" markas maršruta mikroautobuss tiešā tēmējumā taranē LIAZ autobusu, kas tiek uzstumts vēl diviem mikroautobusiem.

Interneta vietne rusdtp.ru ziņo, ka negadījumā dažādas traumas guvuši 20 cilvēki. Pie Citroen busiņa stūres atradies vadītājs, kas pēdējā pusgada laikā 10 reizes saukts pie administratīvās atbildības par ātruma pārkāpšanu un piecas reizes bijis iesaistīts satiksmes negadījumos.

 

 
Visi komentāri
 
Ulass 6.augusts 2015 19:18
9 1 Atbildēt

Tur ir jābūt galīgam tupakam...

MJanis 7.augusts 2015 0:19
3 0 Atbildēt

nav jābūt - jau ir ...

Crdi 6.augusts 2015 20:25
16 0 Atbildēt

Vainīga ir protams oranžā gazele, kura stāvēja un negarantēja....

Palaidniex 6.augusts 2015 21:17
13 0 Atbildēt

Bez trīszvaigšņu ordeņa kavaliera statusa piešķiršanas bremžuguņiem dažiem tipiem stāvoši transportlīdzekļi ir neredzami...

Un rokudzeļzus saulei, jo neredz sarkano gaismu...

Vernons 7.augusts 2015 9:26
0 9 Atbildēt

Tu taču saldi guli saulei, lecot un saulei rietot! Tad kā Tu vari spriest par lietu, ja nezini?

Palaidniex 7.augusts 2015 12:00
15 0 Atbildēt

Atkal murgo, vai ir pierādījumi? Es zinu kas tu esi, kā izskaties un ar Tevi esmu runājis. Es Tev nākamajā medapskatē nebūtu devis pozitīvu slēdzienu vispār, par D, C, E kategorijām un 95 kodu nemaz nerunājot. Tikai tu nezini kas es esmu, ka ar mani esi runājis un kāda ir mana ikdiena.

Līdz ar to savus pieņēmumus par to cik ilgi es guļu, kā rīkojos vai kā nerīkojos, ko rādu, ko nerādu, kur skatos vai neskatos mierīgi vari nefantazēt un neizteikt viedokļus cik bīstams, ievērojot visnotaļ vairāk CSN punktus par tevi. Kāpēc tads secijānums - vismaz spriežot pēc taviem tekstiem - jāpilda visi, bet NR. xxx. xx. x. un xx. var nepildīt... To vajag svītrot, tāpēc napildīšu, utt. Šeit attaisnojums tads, tur šitāds, tā jau viss normāli bet pa priekšu braucēji (visi (patiešām visi???), kuri tavā kustības vektorā ir trāpijušies) tev ko tur negarantē...

andzins1111 7.augusts 2015 16:29
2 7 Atbildēt

Vernons protams nedaudz dzenā sviestu, bet situācijā, kurā Tu esi anonīms un viņš nē, nav labi tā braukt virsū.

lynx85 6.augusts 2015 21:24
12 0 Atbildēt

Vernonam gan labi - varēs veselus 3 priekšā esošos šoferus nolamāt par vainīgajiem ;-D Kautkā tak mūžīgi jāattaisno slepkavas uz ceļa!

LMT 6.augusts 2015 23:05
3 10 Atbildēt

Ta nu gan notikums! Maršrutņiks deva biļeti un skaitīja rubuļus + nepaskatījās uz ceļu vai slikti palika. Nu šamējo gānī par ielu huligānu. Pavisam normāla gada statistika priekš maršrutņika! Iespējams, ka priekšējie arī tāvēja kur nav paredzēts (negarantēja drošību).

Vernons 7.augusts 2015 9:07
2 16 Atbildēt

Vai tavam auto priekšējais stikls ir ideāli tīrs?

Tu iebrauci "auzās"! Ir cēlonis un sekas.

Ar netīru stiklu, pret sauli braucot, ceļu nevar redzēt pietriekama attalumā!!! Neredzi, neskrien! Neredzi, notīri priekšējo stiklu!

Autobusam bija jābūt ieslegtai stāvbremzei, vai nospiestam bremžu pedālim!

CSN 10. punkts paredz Katram rīkoties TĀ. Un Jums Katram jāizdomā KĀ rīkoties, jo CSN šādas nianses neparedz.

To sauc par pieredzi.

krix 7.augusts 2015 12:21
18 1 Atbildēt

Vernon,

ja Tev(šoreiz roka neceļas rakstīt Jūs) nav mācīts un pats neesi sapratis kā tiek veidoti likumi(noteikumi), tad esi tik labs necenties tos skaidrot.

Pie tam, izlasi ko Tu raksti un uz ko Tu aicini. Jo šis teikums

... Un Jums Katram jāizdomā KĀ rīkoties, jo CSN šādas nianses neparedz...

man atgādina manu autobraukšanas pasniedzēju. Ja GAZ51 pretī brauc VAZ, tad priekšroka ir GAZ51, jo VAZ ir mazāks, bet, ja pretī nāk dzeltenais KIROVEC, tad GAZ51 zaudē savu priekšroku, jo tas dzeltenais ir lielāks.

CSN 10.punkts ir no vispārējās daļas, kur noteikti vispārējie CSN ievērošanas principi, un neliek katram kaut ko izdomāt. Ir CSN punkti, kuri nosaka pienākumus, un punkti, kuri nosaka kā rīkoties atbilstoši situācijai uz ceļa.

Bieži, lasot Tavus komentārus, rodas jautājums, vai Tu maz māki izlasīt noteikumu punktu pilnā apmērā, saprotot katru vārdu, kas tur rakstīts. Jo rodas sajūta, ka Tu lasi kā sākumskolas skolnieks, kurš izlaiž vārdus vai piedomā vārda nobeigumu pēc pirmajiem burtiem, piedzejo teikuma beigas utt, lai tikai fiksi dabūtu vajadzīgo vārdu skaitu un būtu atšāvies no skolotājas.

PS nevieni noteikumi nav perfekti. kļūdas ir visos.

Vernons 7.augusts 2015 14:50
0 34 Atbildēt

Esi ielecis ejošā vilcienā. Vispārīgās daļas 4., 6. un 10. punkti noteic kartību un secību, kā darbojas Noteikumi un kā katram uz ceļa ir jabūt aprīkotam! Kā katram uz ceļa ir jārīkojas!

Tad kāpēc mācot Noteikumus un izskatot negadījumus aizmirst par šo visparīgo daļu? Kāpēc ir tik grūti vienkāršas lietas salikt pa plauktiņiem?

Mēs vienkārši nevēlamies sakārtot savu sadzīvi uz ceļa, ielas, braucot ar auto. Tam pretojas CSDD un pat policija! To kopumā sauc par noziedzīgu politiku ceļu satiksmē.

Kļūdas ir jālabo un jo ātrāk jo labāk!

krix 7.augusts 2015 15:48
14 0 Atbildēt

Es atkārtošos, bet Tev nav skaidrs kā tiek veidoti Likumi.

Tāpēc Tu maldīgi pieprasi, lai CSNg tiek izskatīti uz Vispārīgās daļas pamata.

Jau iepriekš rakstīju, ja vēlies kaut ko uzlabot, tad rīkojies. Nečakarē savu tēlu, karmu, utt ar lieku ūdens duļķošanu.

Vispārīgās daļas pielietošana, negadījumu izskatīšanā, nav pieņemama, jo ir parkāptas konkrētas normas, par kurām ir jāatbild. Pretējā gadījumā būs demagoģija un nepierādāmi lielumi.

Stulbs piemērs. Netīšām uzgrūdīsies sievietei, kas nokritīs un gūs miesas bojājumus, bet Tevi uz vispārīgas likumu traktēšanas pamata iebāzīs, raudzīties uz rūtaino sauli, par izvarošanas mēģinājumu.

Nepiekīti man, pakonsultējies ar juristiem.

krix 7.augusts 2015 16:10
8 0 Atbildēt

Un vēl. Nekur es neesmu ielecis. Es vizinos citā sastāvā un citā virzienā.

Arī tur ir gana daudz problēmas, Jo pilsonis vienkāršais, kas noteikumus zin Vispārīgās nodaļas apjomā, uzskata, ka var darīt visu, kas nav aizliegts.

vaņa 7.augusts 2015 19:01
9 0 Atbildēt

''Autobusam bija jābūt ieslegtai stāvbremzei,''

Atvainojiet, piedodiet! Vai ta tagad, ja norauj roceni, iedegas stopsignāls?!

MJanis 7.augusts 2015 0:23
13 0 Atbildēt

tas trešais rindā tak nebija Vernons ? neredzēju pa logu izstiepto roku !....

Vernons 7.augusts 2015 9:09
2 27 Atbildēt

Tev Bonuss! CSN zini!

LMT 7.augusts 2015 9:44
1 5 Atbildēt

Tomēr kaut kas arī kādam smadzenēs aizķerās, prieks par tevi. Vernons arī nav lieki klavieri deldējis. + no manis!

Palaidniex 7.augusts 2015 10:41
16 1 Atbildēt

Vernon, es un 99,999999% autovadīāju mierīgi izmanto MK 466 noteikumos atrakstīto bremžu signālu, līzz ar to tā AIZVIETOTĀJU mierīģi drīkstam neizmantot, bet, kā izrādās, tu regulāri brauc ar tr. līdzekļiem, kuri nevar iziet the. apskati un saņemt pielaidi dalībai koplietošanas satiksmē...?

Nav brīnums, ka nemitīgi attaisno visādus kretīnus, kas te brewmzes modificējuši, te nespēj bremzes apkopt, ne vēl kaut ko...

Vernons 7.augusts 2015 11:20
1 21 Atbildēt

Vispār Tu galīgi "nerubī fišku"! Man nav ko attaisnot vai neattaisnot kādu kas piedalās ceļu satiksmē. Smagajam Krievijā reizi vai divas, nedēļā, ir japieceļ bremžu kluči, to noteic ikdienas auto apskate! Faktu konstatācija nav kāda attaisnošana. Faksts par sevi ir fakts. Nezinot auto uzbūvi neņemies spriest par radzēto.

Gājēja cienīšana ir kultūras jautājums. Un šī kultūra izpaužas savlaicīgās darbībās pildot CSN. Strauji bremzējot pirms gājēju pārejas nav CSN pildīšana. Smagais ar visu vieglo būtu pārbraucis pāri pārejai un gājējs ar bērnu nebūtu cietis.

Pa labo joslu uz auto maģistrālēm normālās valstīs nevien neapsteidz! Man ir pamats aizdomām, ka tulkojot Vīnes konvenciju ir radusies kļūda tulkojot, jo Vācijā, Francijā un tālāk uz Rietumiem tas darbojas, bet Austrumos nedarbojas!

Izskatās ka Krievijā satiksmē piedalās vieni "paladnieki"!

Palaidniex 7.augusts 2015 11:51
18 2 Atbildēt

Vernon, saprotu ka tev ir grūti ar galvu. Reālas problēmas, bet pacenties vienreiz savā sirmajā marasmāizprast sekojošas lietas:

1. Gājējam, atšķirībā no transportlīzekļu vadītājiem, nav obligāti jāmācās CSN un nav jāliek eksāmens lai saņemtu gājēja apliecību. Tas norāda, ka no viņa netiek prasīta skrupuloza CSN izpilde, bet pietiek ar vispārēju normu izpratni. Līdz ar to prasīt noteikt bremžu uzbūvi, to tehniskās īpatnības, kā arī faktisko apkopju ievērošanu visiem transportlīdzekļiem 200 m radisusā ap gājēju pāreju ir, maigi sakot NEIESPĒJAMS DEBILISMS!

2. Lielāku atbildību satiksmē nes tie, kam ir speciālas pielaides - vadītāja apliecības, tas paredz, ka tiem atbilstoši savai kategorijai ir jāzina CSN, tr. līdzekļa vadīšanas un iespējams arī tehniskās uzbūves un apkopju īpatnības. Tas arī nosaka to ievērot un vadīt transportlīzekli atbilstoši situācijai uz ceļa, redzamībai, laika apstākļiem, svaram, kravas īpatnībām utt - proti ir jābrauc tā, lai varētu pats ievērot CSN punktus, kuri ne tikai jāzina bet jāievēro. Jābrauc tā itkā liktu braukšanas eksāmenu!

3. Gājēja cienīšana uz gājēja pārejas, ja būu tikai kultūŗas jautājums - tie NEKAD pāri netiktu. ir CSN punkti kas nosaka kas "sertificētiem" satiksmes dalībniekiem ir OBLIGĀTI JĀIEVĒRO - ja esi aizmirsis 1.21, 38.4, 159. un 160. Šie nav gājēju cieņas, bet MK noteikumos atrakstītas prasības transportlīdzekļu vadītājiem. TĀS IR JĀPILDA!

4. Tupa bezkainīgi braukt pieņemot ka gājējam nekas nenotiks, ja mazliet pagaidīs, lai palaistu kingus pa ielu - jo tie nespēj vai negrib stāties - tā nav pieklājības, bet rupju CSN normu neievērošanas paraugstunda!

5. Tas ka 99,9 % gados - "proskoču" vai "proņeslo" tieši profesionālu kurinātāju galvās iesēdina domu, par pārākumu pār pārējiem plebejiem, ka ir punkti kurus var neievērot vai pret kuriem var izturēties nolaidīgi un pēc garastāvokļa (svarīguma, grafika, noguruma vai steigas) diktētiem kritērijiem. Šādi kurinātāji paliek par īpaši bīstamiem satiksmē un būu laikus jāizolē no tās.

noslēgumā - Pilnīgi vienalga kāds ir kravinieka stabā stūrēšanas iemesls pie gājēju pārejas - laikā neapkoptas bremzes, nestrādājošas bremzes, 159. un160. punktā atrakstīto prasību nevēlēšanās un/vai nespēja izpildīt tuvojoties pa labu gabalu lieliski redzamai un pārskatāmai gājēju pārejai - tādam vadītājam nav vietas satiksmē. Jārok grāvji ar lāpstu!

Neapkoptas bojātas bremzes - nebrauc! Nespēsi ievērot CSN - nobremzēt - jo par tuvu, par ātru - brauc lēnāk, ieturi lielāku distanci!

P.S.

Tā arī neatbildēji ko tajā 4 joslu maģistrālē 2. un 3. (!!!) joslā darīja kravinieki, kuri nespēj attīstīt atļautos 110, bet tukšajā pirmajā joslā vieglais pēkšņi nedrīkstētu attīštīt atļautos 110, ja josla ir brīva?

Vernons 7.augusts 2015 14:41
0 2 Atbildēt

Tev ir iespēja pierādīt savu erudīciju! Kādā veidā kravinieki spēj attīstīt atļautos 110 km/h!

Palaidniex 7.augusts 2015 14:50
10 0 Atbildēt

Vernon - tu tiešām nelasi vai nesaproti ko tev jautā?

Ko dara kravinieks uz maģistrāles, kur atļautais ir 110 km/h 2. vai 3. joslā tajā slavenājā video? Video tak tie aplūkojami 2. vai 3. joslā bet nespēj attīstīt šo ātrumu - KO VIŅI, MAĶ, TUR DARA???? It īpaši ja pirmā ir tukša?

Un kāpēc līdz ar to pa TUKŠU pirmo (dajebkuru) joslu uz tās maģistrāles, joslas nemainot un ar 110 km/h, nedrīkstētu braukt vieglais?

Vernons 7.augusts 2015 14:56
1 17 Atbildēt

Jautājums vietā, ko dara smagais otrā joslā, ja brīva pirmā.

Un kāpēc vieglais apsteidz smago pa labo pusi, ja tas ir aizliegts! Vai tik tiešām tā ir Tava skola?

Palaidniex 7.augusts 2015 15:28
6 0 Atbildēt

Vēlreiz nocitē man CSN punktu las aizliedz nemainot joslas kādu apsteigt BLAKUS joslā!

Punktā skaidri un gaiši ir rakstīts ka ārpus apdzīvotām vietām nedrīkst mēģināt spraukties joslas ietvaros pa labo pusi vai speciāli priekš apsteigšanas pārkārtoties uz joslu pa labi.

Bet ja nekur nepārkārtojas un kāds ir uz ceļa tur, kur tam nav jābūt ar ātrumu, kas tai vietai neatbilst - NAV NEVIENĀ PUNKRTĀ UN NEVIENĀ KONVENCIJĀ aizlieguma nemainot joslas braukt ātrāk kā to dara citas joslas, ja vien netiek pārkāpts ātruma ierobežojums.

Celms 7.augusts 2015 10:16
4 9 Atbildēt

Māris Krautmanis, NRA:"Ir vēl viena būtiska atšķirība, ko pamana vai ikviens, kas pabijis kādu laiku Rietumos. Tā ir baismīgi agresīvā vide šeit it visur – interneta anonīmo komentētāju rējienos, intrigu čūskojumos – bosingos un mobingos, kas darba kolektīvos pastāv gandrīz vai katrā iestādē, uzņēmumā un vai katrā profesijā."

Kanibaals 7.augusts 2015 15:36
4 0 Atbildēt

ieej youtube komentāros

saf 7.augusts 2015 15:36
0 0 Atbildēt

Paga, Palaidniek, bet, gājējs nav tik balts un pūkains. Ja tu gribi šķērsot brauktuvi, tu jau esi satiksmes dalībnieks, kam ir PIENĀKUMS zināt satiksmes noteikumus un CSN 24. punkts skaidri un gaiši nosaka, ka "Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību". Savukārt saskaņā ar Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma 2.panta pirmo daļu un 7.panta pirmo daļu normatīvie akti un oficiālie paziņojumi tiek publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. Atbilstoši šī panta otrajai daļai, neviens nevar aizbildināties ar oficiālajā izdevumā publicēto tiesību aktu vai oficiālo paziņojumu nezināšanu.

CSN noteikumu zināšana ir vienādi attiecināma gan uz vadītājiem, gan gājējiem.

Palaidniex 7.augusts 2015 16:05
11 0 Atbildēt

Kājāmgājējs ze parastais pie gājēju pārejas, nekur vēl neiet. Kas jādara visiem kas tuvojas jājēju pārejai saskaņā ar 159. un 160. punktiem?

Tas redz - tuvājie auto stājas, 100 metru attālumā ir kravinieks, kas tam jāpamana AIZ tiem auto, kuri jau stājas. Kas var likt gājējam neticēt (atceries - gājējam nav jāzina vernona kriev bremžu darba principi un pofigisms pret visiem), ka pie pilsētas ātrumiem kravinieks nespēs vai negribēs stāties pie gājēju pārejas?

Palaidniex 7.augusts 2015 16:07
10 0 Atbildēt

P.S. vari pateikt, kurā vietā izsniedz gājēju apliecības, kāds eksāmens ir jākārto un ka bez tās nedrīkst "piedalīties" satiksmē?

Ne velti stāsta, ka ASV profesionālus šoferus par vieniem un tiem pašiem pārkāpumiem sodot bargāk kā amatierus...

saf 7.augusts 2015 16:23
0 0 Atbildēt

Es jau nerunāju te par kaut kādiem konkrētiem gadījumiem, dabīgi, neviens nevar redzēt, kas notiek aiz diviem auto, kas apstājušies lai palaistu gājēju, bet gan par principu.

Visiem, kas piedalās satiksmē ir jāzina noteikumi. Ja tu ej pa ielu, tavs pienākums ir iepazīties ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka kārtību, kā jāuzvedas uz ielas (vai jebkurā citā jomā, kurā taisies iesaistīties vai darboties). Tas ir tiesiskas valsts pamats, un to nosaka arī likums.

Nav tādas atmazkas, "a es nezināju, ka man jāzina tādi noteikumi".

Palaidniex 7.augusts 2015 16:36
11 0 Atbildēt

Redzi - vieniem, lai piedalītos satiksmē ar ātrākiem pārvietošanās palīglīdzekļiem nezkāpēc tomēr ir jāmācās velo,/moto/auto skolās Jāliek valsts eksāmens, jāsaņem apliecība, kuru var arī zaudēt!

No tā izriet ka šiem jau nu būtu jāzina vēl labāk un ir paredzēta lielāka atbildība par sastrādāto.

Citādi - ja tā nebūtu un nebūtu ātrākajiem skrupulozāk jāievēo tas viss, transportlīdzekļa vadītāja apliecība kā tāda principā zaudē jēgu, jo nekas vairāk, balstoties uz tavien pieņēmumiem/secinājumiem, tas nav kā valsts un privātbiznesa atbalsts bez faktiskas jēgas.

Drīkst taču pieņemt ka visi zina noteikumus un nav jāmācās ne teorija, ne brauktprasme un aidā satiksmē kad sanāk nonākt pie transportlīdzekļa, vecumam un prasmēm nav nozīmes... :D

krix 7.augusts 2015 16:45
0 0 Atbildēt

Tev taisnība. Ir jāzin.

Pietiek, ja zin tikai Vispārējo daļu un Gājēju pienākumus, ieskaitot tās pāris bildītes(zīmītes), ka pieminētas 2.daļā.

Taču, nav neviens instruments, kas ļautu kontrolēt, vai tiešām viņi to zin.

Un to visvairāk pierāda tauta tramvaju pieturās, kas, tikai tramvajam parādoties redzamības robežās, jau nesas uz iekāpšanas vietu.

Palaidniex 7.augusts 2015 17:15
1 0 Atbildēt

Redzi, esmu novērojis CATA busiņu lavierējam starp gājējiem, kad tramvajs ir apstājies durvis ir atvērtas un cilvēki absolūti ir tiesīgi doties no un uz tramvaju no ietves...

Jautājums - kuriem vairāk jāzina noteikumi - CATAS buisa šoperim vai gājējiem?

Es kaut kā neesmu pārliecināts ka būtu 38.4 punkta apgriestā versija - visu dievinātajā Vācijā gājējus reizēm laiž pat neatļautās vietās.

Es piekrītu, ka gājēji reizēm ir svētās govis, bet nu gan gājēji, gan braucēji visumā ir sabiedrības miniatūrs spogulītis... Nevar prasīt no vieniem perfekcionismu, ja kopumā ir pieņemams nihilisms... Sākt var tikai ar sevi, ne ar citiem...

krix 7.augusts 2015 19:08
9 0 Atbildēt

Palaidniek,

šeit mana atbilde uz jautājumu, kuram jāzin labāk noteikumi.

Noteikumus zin autovadītājs, to apliecina saņemtā autovadītāja apliecība. Ko darīt ar gājēju? Da neko, dod ceļu un apbraukt ar līkumu. Jo pat situācijā, kad viņš bezfilmā(4.2 promiles asinīs) pasoļos Tev zem riteņiem, autovadītājs būs vainīgs. Jo autovadītājs vada paaugstinātas bīstamības objektu (laikam tā tas tika traktēts) un viņš ir apmācīts noteikt potenciālos draudus.

Un galu galā, pirmais taču piekāpsies gudrākais?

Palaidniex 7.augusts 2015 20:08
8 0 Atbildēt

Es jau par to pašu! Tikai un vienīgi "sadalu" viedokli!

Anonims 10.augusts 2015 11:01
0 0 Atbildēt

lol

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti