Pērn gandrīz 1,5 miljoni latu no OCTA polisēm ieskaitīti ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei 4

 
2.aprīlis 2009 13:37

Izpildot likumdošanas prasības, pērn ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei speciālā šim nolūkam izveidotā kontā ieskaitīti gandrīz 1,5 miljoni latu no apdrošinātāju noslēgtajiem OCTA līgumiem gada laikā. Šo iemaksu uzdevums ir veicināt satiksmes drošību uz Latvijas ceļiem, tādēļ tā līdzekļi tiek ieguldīti aktivitātēs, kas sekmē satiksmes drošību, piemēram, Ceļu policijas un VUGD darbam nepieciešamajam aprīkojumam, kā arī informatīvajām un izglītojošajām kampaņām.

Saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu, ik gadu apdrošinātāji ieskaita speciālā Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kontā 2% no prēmijām par OCTA polisēm, kas tālāk tiek novirzīti Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses aktivitātēm. Puse līdzekļu tiek izlietoti Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu (tai skaitā Ceļu policija, VUGD) vajadzībām, bet otra puse - citu institūciju, piemēram, CSDD organizētajām sabiedrības izglītojošām kampaņām.

Līdzekļi tiek pārskaitīti ar mērķi realizēt ceļu satiksmes drošības programmas un veikt pasākumus ceļu satiksmes negadījumu novēršanai Latvijā. Par līdzekļu piešķiršanu konkrētajiem projektiem un budžeta izlietojumu lemj Ceļu satiksmes drošības padome.

Juris Stengrevics, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs: „Katrs transportlīdzekļa īpašnieks, iegādājoties OCTA polisi savam transportlīdzeklim, piedalās ceļu satiksmes drošības veicināšanā. Iemaksas Ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei tiek veiktas no noslēgtajiem OCTA līgumiem, t.i., no maksas par OCTA polisēm. Pieaugot noslēgto līgumu apjomiem, palielinās arī apdrošinātāju veiktās finanšu līdzekļu iemaksas šim mērķim. Tā piemēram, salīdzinājumā ar 2007.gadu tās ir pieaugušas par 400 tūkstošiem latu (2007.gadā – 1,139milj.latu), bet salīdzinājumā ar 2006.gadu pieaugušas jau vairāk nekā divas reizes (2006.gadā – 709 tūkst.latu).”

2008.gadā nozīmīgākie līdzfinansētie projekti no Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses fonda: Valsts policijas un VUGD vajadzībām tehnikas, aprīkojuma un inventāra iegāde, CSDD organizētās sociālās kampaņas „Beigta balle”, „Skaties divreiz! Divreiz!”, „Redzi jostu –sprādzējies!”, „Ir labi būt labam” u.c.
 
Visi komentāri
 
268061. viesis 2.aprīlis 2009 13:57
0 0 Atbildēt

Pff, nepraša - vrakus vajag novākt ātri, kamēr kāds nav tur ienesies. Izlijušos šķidrumus un drazas vajag savākt, domā smiltiņas un birstes pa velti nāk?

Vot arī profilakse - nu, ne uz pirmo gadījumu, bet nākotnei.

268068. viesis 2.aprīlis 2009 19:09
0 0 Atbildēt

Kaut kā nebūtu ievērojis ka VUGD būtu saņēmis kaut kādus līdzekļus.

268078. viesis 3.aprīlis 2009 10:20
0 0 Atbildēt

Nu bet sekas tak likvidē, lai nākamais negadījums neiestātos. Ja tevi rajonā palaiž pa vagoniņā, tad nākamreiz profilaksei tu stiep līdzi vazelīnu :D

268080. viesis 3.aprīlis 2009 11:39
0 0 Atbildēt

2 Graberis

Tev gan piedzīvojumiem bagāta dzīve... :D

Aicis

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti