«Opel Antara» - dinamisks apvidus auto 4

 
10.februāris 2011 12:51

Opel Antara 2011. gadā ar savu akcentiem bagāto virsbūves dizainu, jaunajiem motoriem, šasijas iestatījumiem un pārveidoto salonu cenšas apvienot sportisku apvidnieka būtību ar augstu praktisko vērtību un pilsētniecisku eleganci.


Opel Antara 2011 Foto: Opel

Atjaunotais dzinēju klāsts atbilst Euro 5 atgāzu normatīviem. Tajā ietilpst divi dīzeļmotori un viens benzīna agregāts, kas garantē pārliecinošas braukšanas īpašības, vienlaicīgi ievērojami samazinot degvielas patēriņu un kaitīgo izmešu daudzumu. Tāpat no jauna tika izstrādāti divi sešpakāpju transmisijas varianti: viena manuālā un viena automātiskā pārnesumkārba.

2.2 CDTI dīzeļdzinējs pieejams divās jaudas versijās. 120 kW/163 ZS jaudīgā pamatversija izstrādā 350 Nm maksimālo griezes momentu. Tā ir pieejama kombinācijā ar priekšējo un visu riteņu piedziņu; pēc izvēles ar manuālo vai automātisko pārnesumkārbu. Vidējais degvielas patēriņš tam ir 6,3 l/100 km (CO2: 167 g/km), paātrinājums līdz 0-100 km/h - 9,9 sekundēs un maksimālais ātrums - 189 km/h (šie dati ir modelim ar priekšpiedziņu un manuālo pārnesumkārbu).

135 kW/184 ZS dīzeļdzinējs (maksimālais griezes moments: 400 Nm) standartaprīkojumā pieejams ar pilnpiedziņu, un sev tīkamo pārnesumkārbu pēc izvēles. Šis motors iepriecina ar pārliecinošām braukšanas īpašībām (0-100 km/h - 9,6 sekundēs; maksimālais ātrums - 200 km/h). Vienlaikus šis modelis ir pārsteidzoši ekonomisks un videi draudzīgs. Tā vidējais degvielas patēriņš 6,6 l/100 km un CO2 emisijas tikai 175 g/km.

Kā alternatīva šim dīzeļdzinējam ir pieejams benzīna motors 2.4 ECOTEC ar 123 kW/167 ZS jaudu un maksimālo griezes momentu 230 Nm. Šis motors ir pieejams kombinācijā gan ar priekšpiedziņu un manuālo pārnesumkārbu, gan ar pilnpiedziņu un automātisko vai manuālo pārnesumkārbu. Modeļa tehniskie dati: 10,5 sekundēs paātrinājums no 0-100 km/h, maksimālais ātrums 190 km/h, degvielas patēriņš 8,8 l/100 km un 206 grami CO2 uz kilometru (versijai ar manuālo pārnesumkārbu un priekšpiedziņu).

Moderna pilnpiedziņa ar maināmu spēka sadalījumu

Opel Antara elektroniski vadāmajā pilnpiedziņas sistēmā apvienotas priekšpiedziņas automobiļa zema degvielas patēriņa priekšrocības un apvidus auto labā saķere ar ceļu. Šajā gadījumā parasti piedziņu nodrošina priekšējie riteņi, taču ik brīdi datus par konkrēto braukšanas situāciju uztver noteiktas elektroniskās sistēmas daļas

Ja dēļ sliktas saķeres ar ceļu draud izslīdēt priekšējie riteņi, sistēma nemanāmi sāk pati sadalīt jaudu pa asīm. Atkarībā no braukšanas situācijas un ārējiem apstākļiem sadalījuma proporcija sniedzas no 100 procentiem priekšējai asij līdz pat 50 procentu spēka sadalījumam priekšējam un aizmugurējam tiltam.

Jauni šasijas iestatījumi ar dinamiskiem raksturlielumiem

Atbilstoši jaunajiem motoriem, Opel Antara šasijai arī veikti pilnībā jauni iestatījumi, apvienojot braukšanas prieku, lielu veiklību uz ceļa un augstu braukšanas komforta līmeni. Stūres pastiprinātāja darbība ir atkarīga no braukšanas ātruma, nodrošinot vēl labāku kontaktu ar ceļu.

Pie jauninājumiem drošības jomā pieskaitāma ABS sistēma ar uzlabotu darbību un standartaprīkojumā pieejamais kalnā braukšanas palīgs HSA (Hill-Start-Assist), kas nepieļauj ripošanu atpakaļ un palīdz uzsākt kustību slīpumā. Atkarībā no modeļa varianta un aprīkojuma šī sportiskā apvidus auto vadāmību un reprezentablo izskatu spilgtāku padara 17, 18 vai 19 collu vieglmetāla riteņi.

Atjaunots dizains ar izteiktu piederību zīmolam

Pie atpazīstamākajām jaunās Opel Antara iezīmēm pieder vizuāli akcentētais priekšpuses dizains: jauna radiatora reste ar hromētu ietvaru, markai tipiskais hromētais šķērsstienis un trīs dimensijās veidotais OPEL logotips. Jāpiemin arī jaunie miglas lukturi, pārveidotās aizmugurējās gaismas, kā arī metāla aizsargkonstrukcijas priekšpusē un aizmugurē.
 

Salons iepriecina ar jaunām, augstvērtīgām apdarēm un sēdekļu pārvalkiem. Jauns izskats piešķirts arī instrumentu skalai un viduskonsolei ar papildu novietnēm un stilīgu ādas apdari „Light Titanium“. Paplašināts arī funkciju un drošības aprīkojuma klāsts: elektriska stāvbremzes darbības regulēšana, vizuāls pārnesumu maiņas indikators automātiskās transmisijas manuālā režīmā, atslēdzami priekšējais un sānu gaisa spilveni blakussēdētāja pusē, atvieglojot bērnu sēdeklīša uzstādīšanu, drošības jostu spriegotāji un to spēka ierobežotāji priekšējiem sēdekļiem, kā arī riepu remonta komplekts.

Modernais izskats, augstvērtīgs un funkcionāls salons, iespaidīgs motoru piedāvājums, veiksmīgi šasijas uzlabojumi, turklāt pievilcīga cenas un jaudas attiecība padara Opel Antara par ļoti izdevīgu piedāvājumu savā segmentā. Piemēram, 123 kW/167 ZS benzīna dzinēja 2.4 ECOTEC Base versija komplektācijā ar priekšpiedziņu sākumcena Latvijā ir 16 114 lati.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
281574. viesis 11.februāris 2011 12:26
2 0 Atbildēt

Augstvērtīgi sēdekļu pārvalki ir laba manta. vai tīģerādas arī ir pieejāmas?

281625. viesis 14.februāris 2011 23:08
2 0 Atbildēt

pirmajā bildē tāds zems izskatās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti