Jaunā BMW 1.sērijas paaudze ir klāt

 
13.jūnijs 2011 9:26

Jaunā BMW 1. sērija — vadošo augstākās klases kompaktauto klāsta otrā paaudze. Joprojām vienīgais aizmugurējo riteņu piedziņas modelis savā klasē.

Tas ir vēl sportiskāks un ekonomiskāks nekā iepriekš, un arī ievērojami komfortablāks un ietilpīgāks. Šis modelis ieņem īpašu vietu savā segmentā, jo tam ir izcila salona kvalitāte un ekskluzivitāte. Šajā automobilī apvienota augstākās klases vadāmība, estētika un novatoriska tehnoloģija.

• Piecas durvis. Izteikta, plūdena virsbūve, unikāls augstas kvalitātes, sportisks dizains ar BMW raksturīgajām elegantajām proporcijām un pārliecinošajām virsmu formām. Jauneklīgs, spilgts izskats, ko papildina dizaina elementi, kuri izceļ jaunās BMW 1. sērijas briedumu un augstākās klases statusu. BMW Sport Line un BMW Urban Line nodrošina papildu personalizācijas iespējas ar ekskluzīvajām salona īpašībām un automobiļa dizainu un aprīkojumu.

• Pirmo reizi visi BMW 1. sērijas benzīna dzinēji un dīzeļdzinēji ir aprīkoti ar jauno BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju. Jaunas paaudzes 1,6 litru benzīna dzinēji: BMW 116i ar 100 kW/136 ZS, BMW 118i ar 125 kW/170 ZS. Būtiski pārveidoti 2,0 litru dīzeļdzinēji: BMW 116d ar 85 kW/116 ZS, BMW 118d ar 105 kW/143 ZS, BMW 120d ar 135 kW/184 ZS. Drīzumā tiek plānots izlaist arī BMW 116d EfficientDynamics versiju ar 85 kW/116 ZS 1,6 litru dīzeļdzinēju un papildu degvielas ekonomijas tehnoloģijām, kas visā ES testu ciklā ļauj samazināt CO2 izmešus līdz 99 g/km.

• Ar BMW EfficientDynamics tehnoloģiju BMW 1. sērija joprojām ir tirgus līderis: tas ir pirmais automobilis pasaulē savā segmentā ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu kā izvēles papildaprīkojumu un automātisko Start/Stop funkciju gan mehāniskajai, gan automātiskajai pārnesumkārbai. ECO PRO režīms tiek aktivizēts, izmantojot vadīšanas pieredzes slēdzi (iekļauts standartaprīkojumā).

• Būtiski uzlabots komforts un unikāla vadāmība, ko nodrošina aizmugurējo riteņu piedziņa, rindas tipa dzinēji, nevainojami līdzsvarots svara sadalījums un uzlabota piekares tehnoloģija. Divu šarnīru priekšējā ass ar šķērsstatni, piecsviru aizmugurējā ass, augstas precizitātes elektromehāniskais stūres pastiprinātājs bez piedziņas mehānisma radītiem traucējumiem. Maināma sporta stūre kā papildaprīkojums, DSC vadāmības stabilitātes kontrole, tostarp DTC dinamiskā saķeres kontrole un elektroniski bloķējošs aizmugurējais diferenciālis standartaprīkojumā.

Virsbūve ir par 85 milimetriem garāka, garenbāze — par 30 milimetriem, priekšējā sliede par 51 milimetru platāka, un aizmugurējā — par 72 milimetriem platāka nekā iepriekšējam modelim; augstums nav mainījies, bet platuma palielinājums par 17 milimetriem nodrošina lielāku salona ietilpību un sportiskāku izskatu. Par 21 milimetru vairāk vietas kājām aizmugurējiem pasažieriem; bagāžas nodalījuma ietilpība palielināta no 330 līdz 360 litriem, ko var palielināt līdz maksimāli 1200 litriem, nolaižot aizmugurējos sēdekļus (40/20/40 sēdekļi pieejami pēc izvēles). Liels skaits panelī iebūvētu glabāšanas nodalījumu, plauktu un glāžu turētāju.

• Pret vērpi īpaši izturīga virsbūve, kas palielina reaģētspēju un pasažieru aizsardzību. Visaptverošs drošības aprīkojuma klāsts, tostarp priekšējie, sānu un galvas gaisa spilveni.

• Augstas kvalitātes salons ar ērti izmantojamu vadītāja paneli un izciliem materiāliem un apdari; papildaprīkojumā pieejama iDrive sistēma ar iebūvētu informācijas paneļa displeju, kuram ir BMW ekskluzīvais plakanekrāna dizains.

• BMW ConnectedDrive: vispusīga un (kompaktam automobilim) unikāla papildaprīkojumā pieejamu vadītāja palīdzības sistēmu un mobilitātes pakalpojumu izlase. Tālās gaismas pārslēgšanas palīdzība, adaptīvi priekšējie lukturi, palīdzības sistēma novietošanai stāvvietā, atpakaļgaitas skata kamera, joslu maiņas brīdinājuma sistēma, iekļaujot brīdināšanu par sadursmi, kruīzkontrole ar bremzēšanas funkciju, ātruma ierobežojumu un iebraukšanas aizliegumu informācija, interneta pieslēgums, paplašinātas viedtelefonu un mūzikas atskaņotāju integrācijas iespējas, reāllaika satiksmes informācija un internetradio, Facebook un Twitter lietojumprogrammas.

 

Modeļu versijas:

BMW 118i: vienrindas četrcilindru benzīna dzinējs ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju paketi, kas ietver dubultrites komponējuma turbokompresoru, augstas precizitātes iesmidzināšanas sistēmu, VALVETRONIC un Double-VANOS mainīgo vārstu vadības sistēmu, 1598 cm3, jauda: 125 kW/170 ZS pie 4800 apgr. min, maksimālais griezes moments: 250 Nm pie 1500–4500 apgr. min, paātrinājums [0–100 km/h]: 7,4 sekundes, maksimālais ātrums: 225 km/h, kombinētais degvielas patēriņš*: 5,8–5,9 litri/100 kilometriem, CO2 izmeši*: 134–137 g/km, izmešu standarts: EU5.

BMW 116i: vienrindas četrcilindru benzīna dzinējs ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju paketi, kas ietver dubultrites komponējuma turbokompresoru, augstas precizitātes iesmidzināšanas sistēmu, VALVETRONIC un Double-VANOS mainīgo vārstu vadības sistēmu, 1598 cm3, jauda: 100 kW/136 ZS pie 4400 apgr. min, maksimālais griezes moments: 220 Nm pie 1350–4300 apgr. min, paātrinājums [0–100 km/h]: 8,5 sekundes, maksimālais ātrums: 210 km/h, kombinētais degvielas patēriņš*: 5,5–5,7 litri/100 kilometriem, CO2 izmeši*: 129–132 g/km, izmešu standarts: EU5.

BMW 120d: vienrindas četrcilindru dīzeļdzinējs ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju paketi, kas ietver mainīgās ģeometrijas turbokompresoru, vienrindas magnētiskā vārsta tiešās iesmidzināšanas sistēmu (maks. iesmidzināšanas spiediens: 1800 bāri), tilpums: 1955 cm3, jauda: 135 kW/184 ZS pie 4000 apgr. min, maksimālais griezes moments: 380 Nm pie 1750–2750 apgr. min, paātrinājums [0–100 km/h]: 7,2 sekundes, maksimālais ātrums: 228 km/h, kombinētais degvielas patēriņš*: 4,5–4,6 litri/100 kilometriem, CO2 izmeši*: 119–122 g/km, izmešu standarts: EU5.

BMW 118d: vienrindas četrcilindru dīzeļdzinējs ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju paketi, kas ietver mainīgās ģeometrijas turbokompresoru, vienrindas magnētiskā vārsta tiešās iesmidzināšanas sistēmu (maks. iesmidzināšanas spiediens: 1600 bāri), tilpums: 1955 cm3, jauda: 105 kW/143 ZS pie 4000 apgr. min, maks. griezes moments: 320 Nm pie 1750–2500 apgr. min, paātrinājums [0–100 km/h]: 8,9 sekundes, maksimālais ātrums: 212 km/h, kombinētais degvielas patēriņš*: 4,4–4,5 litri/100 kilometriem, CO2 izmeši*: 115–118 g/km, izmešu standarts: EU5.

BMW 116d: vienrindas četrcilindru dīzeļdzinējs ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju paketi, kas ietver mainīgās ģeometrijas turbokompresoru ar vienrindas magnētiskā vārsta tiešās iesmidzināšanas sistēmu (maks. iesmidzināšanas spiediens: 1600 bāri), tilpums: 1955 cm3, jauda: 85 kW/116 ZS pie 4000 apgr. min, maksimālais griezes moments: 260 Nm pie 1750–2500 apgr. min, paātrinājums [0–100 km/h]: 10,3 sekundes, maksimālais ātrums: 200 km/h, kombinētais degvielas patēriņš*: 4,3–4,5 litri/100 kilometriem, CO2 izmeši*: 114–117 g/km, izmešu standarts: EU5.

* ES testu rādītāji; var atšķirties uzstādīto riepu atšķirību dēļ

Iespaidīgais jaunās paaudzes dizains ir veidots, izmantojot jaunāko tehnoloģijas sasniegumus. Modeļa dabiskais, jauneklīgais izskats ir kļuvis stilīgāks ar precīzi veidotām virsbūves virsmām un mūsdienīgu, funkcionālu salonu, kas apliecina augstāko kvalitāti. Jauninājumu klāstu papildina BMW Sport Line un BMW Urban Line — divi salona un ārējā dizaina īpašību un aprīkojuma klāsti, kas nodrošina ekskluzīvas personalizācijas iespējas.

Unikāla šajā segmentā ir arī ConnectedDrive sistēma, jaunās BMW 1. sērijas vadītāja palīdzības un mobilitātes pakalpojumu pakete, kas ir pieejama kā papildaprīkojums. Tajā ir iekļauta tālās gaismas pārslēgšanas palīdzība, adaptīvie priekšējie lukturi, palīdzības sistēma novietošanai stāvvietā, atpakaļgaitas skata kamera, joslu maiņas brīdinājuma sistēma, tostarp brīdināšana par sadursmi, kruīzkontrole ar bremzēšanas funkciju, kā arī ātruma ierobežojumu un iebraukšanas aizliegumu informācija. BMW ConnectedDrive sistēmā ir arī interneta pieslēgums, paplašinātas viedtelefonu un mūzikas atskaņotāju integrācijas iespējas, reāllaika satiksmes informācija un internetradio, Facebook un Twitter lietojumprogrammas.

Automobiļa priekšpusē dominē BMW lielais dubultais radiatora režģis, izteiktā priekšējo lukturu forma un trīsdaļīgā gaisa ieplūdes atvere. Režģis ir slīpināts uz priekšpusi, tādējādi vēl vairāk uzsverot šī vissportiskākā kompaktā modeļa pārliecinātību, savukārt apkārtējās virsmas uztver gaismu un rada spēcīgu trīsdimensiju sajūtu, četrām kontūrlīnijām uz motora pārsega veidojot "V" burta formu virzienā uz režģi. BMW raksturīgajiem diviem apaļiem priekšējiem lukturiem augšdaļā ir akcentējoša apdare. Tas apvienojumā ar biksenona priekšējiem lukturiem, kas pieejami kā papildaprīkojums, rada izteiktas mērķtiecības iespaidu, ko pastiprina virzienrādītāji, kuri iebūvēti priekšējo lukturu iekšējos gaismas gredzenos, un LED akcentējošās gaismas. Vēl viens BMW jauninājums ir sānu indikācijas gaismas, kas iebūvētas ārējos spoguļos.

Salonā BMW raksturīgo dizaina īpašību un jauninājumu akcentu apvienojums piešķir jaunajai BMW 1. sērijai dabiskumu, jauneklīgumu un mūsdienīgumu, īpaši uzsverot ietilpību un vadīšanas baudu. Līnijas un virsmas ir dinamiskas un tiecas uz priekšu, bet modeļa izcilos tehniskos rādītājus atspoguļo augstas kvalitātes un īpašas precizitātes materiālu apdare. Par BMW raksturīgo vadītajam ērto dizainu liecina izliektie displeji un vadības elementi informācijas paneļa vidū, kā arī centrālās konsoles ergonomiskā forma, kas izstrādāta tā, lai nodrošinātu maksimālu pārredzamību. Virsmas salonā ir veidotas vairākās kārtās — šis ir vēl viens jauninājums, kas piešķir jaunajai BMW 1. sērijai organisku izskatu un iespaidu.

Ekskluzīvais jaunais BMW Sport Line un BMW Urban Line salona un ārējais aprīkojums norāda par jaunās BMW 1. sērijas jaunāko tehnoloģiju un dinamikas priekšrocībām.

BMW Sport Line ietver sporta sēdekļus ar īpašiem pārvalkiem, ādas sporta stūri ar kontrastējošu, sarkanu šuvumu, sarkanu atslēgu piekariņu, regulējamus elkoņbalstus, melnu, glancētu salona apdari un matētus koraļļkrāsas akcentus. Mērinstrumentu panelim ir īpašs skaitļu un mērierīču dizains. Fona apgaismojumu var ieslēgt baltā vai oranžā krāsā — šī viduskonsoles un kāju zonas funkcija ir ekskluzīva BMW Sport Line.

Citas BMW Sport Line raksturpazīmes: 16 collu Star Spoke vieglmetāla diski, melna izpūtēja apdare un durvju sliekšņi ar “BMW Sport” uzrakstu. Elipsveida stieņu, centrālās gaisa ieplūdes atveres apdares režģis, sānu gaisa ieplūdes apmales un aizmugures bufera apdare ir glancētā melnā krāsā. Papildiespējās iekļauti glancēti melni spoguļu korpusi un 17 collu divu toņu vieglmetāla diski.
BMW Urban Line ietver īpašus auduma/ādas sēdekļus, ādas sporta stūri, pielāgojamus elkoņbalstus un mūsdienīgu akrila stikla salona apdari, kas rada dziļuma sajūtu un ir pieejama baltā vai melnā krāsā ar akcentiem matētā sudraba krāsā. Satriecošu efektu nodrošina arī fona un salona apgaismojums, ko var pārslēgt no oranža toņa uz LED spilgti zilo. Papildus gaismas avots uz vidējā statņa pastiprina apgaismojuma efektu.

Izteiksmīgo ārējo dizainu akcentē 16 collu V-spoke vieglmetāla diski vai izvēles 17 collu glancēti balti diski ar izliektu virsmu un balta aizmugures bufera apdare. Papildu dizaina akcenti ir balts elipsveida režģis ar hromētu apdari automobiļa priekšpusē un balts centrālās gaisa ieplūdes atveres apdares režģis. Sānu gaisa atveres apmale ir tādā pašā krāsā kā automobilis, un BMW Urban Line ietver arī durvju sliekšņus ar uzrakstu “BMW Urban” un baltu atslēgu piekariņu. Papildaprīkojumā ir pieejami balti spoguļu korpusi.

BMW Lines elementi ir saskaņoti līdz pat vissmalkākajai detaļai, nodrošinot satriecošu vizuālo iespaidu. Citi pēc izvēles individuāli pielāgojami elementi ir sēdekļu pārvalki, salona apdares un akcentējošas joslas, kā arī vieglmetāla diski.

Jaunas dizaina un materiālu iespējas piedāvā ne tikai jaunā BMW Lines, bet arī pati BMW 1. sērija. Standartaprīkojumā iekļauta satīna sudraba krāsas salona apdare un Move auduma sēdekļi, savukārt papildaprīkojumā pieejama papildu salona apdare, paneļu akcenti un Dakota ādas sēdekļi divās krāsās. Visas tapsējuma versijas ir pieejamas arī izvēles sporta sēdekļiem, un šobrīd ir pieejamas trīs standarta un piecas metāliskas virsbūves krāsas.

Standartaprīkojumā ir iekļauti COMFORT, SPORT un ECO PRO režīmi. Astoņu ātrumu sporta automātiskajai, maināmās sporta stūres un BMW Sport Line versijām ir arī SPORT+ režīms. Automobiļiem, kas ir aprīkoti ar profesionālās navigācijas sistēmu, vadības monitorā ir sporta displejs, kas parāda reāllaika dzinēja jaudu un griezes momentu.

Jaunās BMW 1. sērijas standartaprīkojumā iekļauta arī tālvadības centrālā atslēga, vadītāja un priekšējā pasažiera sēdekļi ar regulējamu augstumu, elektriskie sānu spoguļi, elektriskie priekšējie un aizmugurējie logi, BMW Business radio un CD, seši skaļruņi un AUX IN savienojums, kā arī gaisa kondicionētājs. Papildaprīkojumā pieejama divu zonu automātiskā gaisa kondicionēšana, elektroniski pielāgojami un apsildāmi sēdekļi, daudzfunkciju stūre, automātiski aptumšojami atpakaļskata un sānu spoguļi, miglas lukturi un noņemams piekabes āķis.

Jaunās BMW 1. sērijas dzinēju var iedarbināt, pieskaroties iedarbināšanas/izslēgšanas pogai, tiklīdz kā bezatslēgu pults atrodas automobiļa salonā, tādēļ pierastā aizdedzes atslēga vairs nav vajadzīga. Papildaprīkojuma Comfort Access sistēma automātiski aizslēdz un atslēdz automobili.

Profesionālajā navigācijas sistēmā ir cietais disks. Individuālās izklaides funkcijas ietver DVD disku mainītāju, DAB uztvērēju un 360 vatu, digitāli pastiprinātu 12 skaļruņu Harman Kardon Hi-Fi sistēmu.
Tāpat kā iepriekšējā piecdurvju versija, jaunā BMW 1. sērija tiek izgatavota Regensburgas montāžas rūpnīcā, kopā ar BMW 3. sērijas saloon, coupé un convertible, BMW M3 un BMW Z4. 25 gadu pastāvēšanas laikā rūpnīcā ir izgatavots vairāk nekā 4,5 miljoni automobiļu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti