«Opel Vivaro» skaits sasniedz pusmiljonu

 
20.septembris 2011 9:44

Vivaro modelis ir sagādājis vēsturisku brīdi visam Opel transportētāju segmentam – 2011.gada augustā no rūpnīcas konveijera Lūtonā (Anglija) noripoja piecsimt tūkstošais šī neatkārtojamā vieglā kravas auto eksemplārs.

Vivaro, kas ir pieejams kravas, pasažieru, autobusa un kabīnes ar kravas platformu versijās, bija nepieciešami tieši desmit gadi, lai sasniegtu pusmiljona robežu.

“Opel Vivaro ir atzīts visā Eiropā. Tā daudzpusīgums, praktiskums un ekonomiskums padara to par vienu no populārākajiem kravas furgoniem,” tā par ražošanas robežšķirtnes sasniegšanu izsakās Pārdošanas, mārketinga un pēcpārdošanas viceprezidents Alens Vissers (Alain Visser).

To apstiprina arī iespaidīgie pārdošanas rādītāji – līdz 70,000 pārdoto Vivaro vienību gadā sniedz gandrīz 10 procentus tirgus daļas attiecīgajā segmentā.

Vivaro ecoFLEX samazina degvielas patēriņu par 0,6 l

2012. gadā Vivaro modelis tiks pārdots tikai 2.0 CDTI dīzeļa variācijā, kas atbilst Euro 5 emisiju standartiem. Tas būs aprīkots ar dīzeļa daļiņu filtru (DPF), un dzinēji būs pieejami ar 66 kW/90 ZS vai 84 kW/114 ZS jaudu. Uzstādītais aprīkojums nodrošina to, ka Opel Vivaro kvalificējas zaļajai emisiju uzlīmei un drīkst iekļūt videi īpaši saudzīgajās zonās.

2012. gadā piedzīvosim arī Vivaro ecoFLEX debiju, kas uz kilometru izdala tikai 180g CO2 emisiju un samazina degvielas patēriņu par 0,6 litriem uz 100 km. Vivaro ecoFLEX ir gan videi draudzīgs, gan efektīvs, ko pierāda degvielas patēriņš uz 100 km – tikai 6,9 litri. Šie Vivaro ecoFLEX uzlabojumi ir panākti pateicoties 2,0 CDTI dzinēja uzlabotās versijas radīšanai. Motora darbībai par labu nāk uzlabotā siltuma vadība, garākie pārnesumi, aerodinamiskais grīdas pārklājums un zemas rites pretestības riepas. Vivaro ecoFLEX ir pieejams kravas furgona, pasažieru auto, Tour un Life virsbūves versijās.

Sešas bāzes versijas un pietiekami daudz vietas deviņiem cilvēkiem vai 8,4 kubikmetriem kravas

Kopš 2001.gada sadarbībā ar Renault tiek ražots Opel Vivaro, kas kļuvis par standartu noteicēju praktiskuma un degvielas ekonomijas jomā. Veicot pasūtījumu, pircēji var izvēlēties vienu no divām riteņu bāzēm, vienu no diviem jumta augstumiem, kā arī sameklēt sev piemērotāko virsbūves variantu. Vivaro kravas furgona maksimālais kravas tilpums ir iespaidīgi 8,4 kubikmetri, bet maksimālā kravnesība – 1,210 kg. Pasažieru versijā pietiks vietas līdz pat deviņiem cilvēkiem, bet ārkārtīgi augstas kvalitātes autobusa versijā ‘Tour’ ietilps līdz pat astoņiem cilvēkiem. Tāpat Vivaro ir pieejams arī kravas platformas versijā, pielāgots individuālām kravas transportēšanas vajadzībām, kā arī kā daudzfunkcionāls atpūtas automobilis ‘Life’, kura versija izstrādāta kopā ar uzņēmumu Westfalia.

Pirms dažiem mēnešiem Opel un Renault paziņoja par sadarbības turpināšanu. Otrās paaudzes Vivaro ražošanu ir plānots uzsākt 2014. gadā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti