Vairāk vietas stilam: MINI Clubvan konceptauto 2

 
23.februāris 2012 12:15

Oriģināls stils var būt arī pārsteidzoši praktisks, un praktiskums var būt apbrīnojami pievilcīgs.

MINI Clubvan konceptautomobilī ir izdevies apvienot šīs šķietami pretrunīgās īpašības, piedāvājot jauna tipa automobili, kam nav līdzīgu augstākās kompaktās klases segmentā.

Uz MINI Clubman bāzes veidotais konceptautomobilis, kas tiks parādīts 2012. gada Ženēvas Starptautiskajā autošovā, piedāvā gan MINI raksturīgo braukšanas prieku, gan palielinātu kravnesību. Tādējādi MINI gars ienāks jaunās dzīves jomās, un zīmola izteikto raksturu novērtēs arī tās auditorijas, kam līdz šim MINI nebija aktuāls.

Vispamanāmākās konceptautomobiļa atšķirības no MINI Clubman ir norobežotais kravas nodalījums aiz priekšējiem sēdekļiem un necaurspīdīgie aizmugurējie sānu logi. MINI Clubvan konceptautomobilis izmanto savas jauniegūtās īpašības jaunu iespēju atklāšanai – gan darbā, gan atpūtā. Biznesa klientiem, kuru produktu klāsts un darba vide prasa īpašu transportlīdzekļu stilu, Premium klases modelis var būt ideāls risinājums piegādes vajadzībām. Mini Clubvan konceptautomobilim līdzīgs auto perfekti iederētos, piemēram, modes dizainera, mākslas galerijas īpašnieka vai pasākumu organizētāja autoparkā. Tā universālās īpašības lieliski noderētu arī fotogrāfam aparatūras, statīvu un prožektoru pārvadāšanai darba dienās un ļautu paņemt līdzi visu nepieciešamo sporta vai atpūtas aprīkojumu brīvdienās.

MINI Clubvan konceptautomobilim dabiskā veidā izdodas apvienot praktiskumu un pārdomātu pieeju stilam. Šīs kombinācijas pamatā ir iespaidīgais daudzpusīgums, kas vienmēr ir raksturojis MINI zīmolu. Ideja par klasiskā Mini ietilpības palielināšanu radās jau gadu pēc tā parādīšanās, 1960. gadā, un drīz vien tika īstenota. Par 10 cm garāka garenbāze, atsevišķs bagāžas nodalījums un uz sāniem veramas aizmugures durvis padarīja Morris Mini Van ideāli piemērotu komerciālam lietojumam. Tas kalpoja arī par pamatu četrvietīgajai Morris Mini Traveller pasažieru auto versijai ar pilnībā stiklotu kabīni, kas bija viens no mūsdienu veiksmīgā MINI Clubman priekštečiem. Tagad, pēc vairāk nekā 50 gadiem, vēsture atkārtojas ar MINI Clubvan konceptautomobili, tiesa gan, nedaudz citādā secībā.

Divi sēdekļi, piecas durvis, neskaitāmas iespējas

Atstājot automobilī tikai divas sēdvietas, tiek panākta īpašniekiem ikdienā nepieciešamā ietilpība, kā arī dota zaļā gaisma neskaitāmām personalizācijas iespējām. MINI Clubvan konceptautomobiļa kravas nodalījums jaunā un svaigā veidā atspoguļo klasiskā Mini principus – maksimāli liela telpa vismazākajos iespējamajos gabarītos. Kravas nodalījums sniedzas no divdaļīgajām aizmugures durvīm līdz pat atdalošajam režģim aiz abiem sēdekļiem. Pilnībā līdzena grīda ļauj pilnvērtīgi izmantot salona dziļumu un pārspēt maksimālo MINI Clubman kravas ietilpību.

Kravas nodalījuma grīdā apslēptās sešas stiprinājuma cilpas ar elastīgām siksnām droši noturēs vietā dažāda garuma, augstuma un platuma priekšmetus, neļaujot tiem izslīdēt. Papildus tam atdalošais režģis, kas ir stingri piestiprināts pie virsbūves, neļauj kravas telpā esošajiem priekšmetiem nonākt pasažieru salonā pat visspēcīgākās bremzēšanas gadījumā. Starpsienas apakšējā daļa ir veidota no vienlaidu alumīnija, bet augšējā – no nerūsējošā tērauda režģa sudraba krāsā. Kravas nodalījuma sienas un grīda ir apdarināta ar kvalitatīvu melnas krāsas audumu. Melnais griestu tapsējums sniedzas visā salona garumā. Šī vienotas krāsas izvēle akcentē MINI Clubvan konceptautomobiļa praktisko raksturu.

Tāpat kā MINI Clubman, arī MINI Clubvan konceptautomobilis nav vienkāršs piecdurvju auto. Pa vienām priekšējām durvīm vadītājam un pasažierim, divas uz sāniem veramas durvis aizmugurē un uz aizmuguri veramas Clubdoor durvis labās puses sānā ļauj ērti piekļūt salonam. Clubdoor durvis sniedz iespēju iekraut un izkraut mazākus priekšmetus no sāniem vai no aizmugures.
Konceptautomobiļa bagātīgi nodrošināto iekšējo telpu var izmantot daudzējādi. Komercklienti īpaši priecāsies par kravas telpas pielāgošanas iespējām personiskajām vajadzībām. Instrumentus un preces, piemēram, var droši un kārtīgi izvietot īpaši izveidotās atvilktnēs vai plauktos. Papildu praktiskumu nodrošina 12 voltu kontaktligzdas kravas nodalījuma aizmugurē.

Ārējais dizains: sargā no ziņkārīgiem skatieniem, piešķir izteiksmīgu tēlu

Praktiskums un zīmola vēsturiskais stils piešķir MINI Clubvan konceptautomobilim unikālu raksturu. Ar tādiem pašiem izmēriem kā MINI Clubman un atjautīgi palielinātu kravas ietilpību konceptautomobilis ir pirmais Premium modelis kompakto furgonu segmentā. MINI Clubvan konceptautomobiļa āriene ļauj nekļūdīgi pateikt, ka tas ir MINI un tādēļ – augstākās kvalitātes produkts. Funkcionālās dizaina izmaiņas nav ietekmējušas automobiļa proporcijas un MINI raksturīgo dizaina valodu, bet tās sniedz klientiem iespēju apvienot komerciāla lietojuma un individuāla stila priekšrocības.

MINI Clubvan konceptautomobiļa virsbūve līdz jumtam, aizmugures statņiem un sānu spoguļiem ir British Racing Green krāsā. Kā pieņemts kravas transportlīdzekļos, MINI Clubvan konceptautomobiļa aizmugurējie sānu logi ir necaurspīdīgi. Polikarbonāta paneļi virsbūves krāsā un intensīvi tonēti aizmugurējo durvju stikli pasargā kravas nodalījumu no ziņkārīgiem skatieniem.

Vienlaidu krāsa automobiļa sānos piedāvā plašas personalizācijas iespējas, ko vēl pievilcīgāku padara MINI Clubvan dizains. Uz sānu logu paneļiem ir attēlots dizaina uzņēmuma logotips no MINI dzimtenes Lielbritānijas. Ar rokām krāsotie uzraksti padara automobili oriģinālu. Rezultātā daudzpusīgais MINI ved gan kravu, gan uzņēmuma reklāmas vēstījumu ar unikāli stilīgu sparu.

Ženēvā prezentētais MINI Clubvan konceptautomobilis piešķir šādam personalizācijas veidam autentiskumu divās frontēs: britu uzņēmums, kas nepārprotami ir "atstājis savu zīmogu" uz MINI Clubvan konceptautomobiļa, izstrādā līdzīgus grafiskos risinājumus saviem klientiem, Mini Clubvan konceptautomobilis savukārt parāda, kā tie varētu izskatīties uz MINI furgona.
 

 
Visi komentāri
 
285455. viesis 23.februāris 2012 13:46
0 0 Atbildēt

"Tādējādi MINI gars ienāks jaunās dzīves jomās, un zīmola izteikto raksturu novērtēs arī tās auditorijas, kam līdz šim MINI nebija aktuāls."

Ķipa lezbas????????????

285460. viesis 23.februāris 2012 14:27
0 0 Atbildēt

455. viesis nosprauslāja monitoru no pašapmierinātības.

Bet tā,kas gan tas par konceptu,ja uz Clubman bāzes uztaisa kabluku??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti