ERGO: no auto saloniem visbiežāk zog magnetolas, tālruņus, datorus, darba instrumentus 6

 
24.maijs 2012 23:08

Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO apkopotajiem datiem, no automobiļu saloniem visbiežāk zagtās mantas ir magnetolas, tālruņi, datori, darba instrumenti un somas, kā arī dažādi citi sadzīves priekšmeti.

Pēc ERGO aplēsēm, zaudējumi par mantu, kas nozagta no automobiļa salona vidēji sastāda 250 latus.

ERGO ir pirmā apdrošināšanas sabiedrība Latvijā, kas vieglo automašīnu un mikroautobusu KASKO īpašniekiem šobrīd piedāvā apdrošināties ne tikai pret automobiļu detaļu zādzībām, bet arī eksperimentālā kārtā uz laiku - pret mantu zādzībām no transportlīdzekļa (sīkāk: www.ergo.lv). Jaunajā ERGO KASKO polises segumā ir iekļauta šādu mantu apdrošināšana: velosipēdi, video un foto iekārtas, mobilie telefoni, planšetdatori, portatīvie datori, slēpes, bērnu ratiņi, snovborda dēļi.

ERGO ieteikumi kā pasargāt transportlīdzekli no uzlaušanas mantu zādzību nolūkā

ERGO speciālistu novērojumi liecina, ka būtiskākie faktori, kas zagļus motivē izdarīt zādzību no automašīnu salona, ir:

  1. No ārpuses labi redzamā vietā atstāts priekšmets, neatkarīgi no tā vērtības;
  2. Mašīnas atrašanās vieta nepārskatāmā, nomaļā un neapgaismotā vietā;
  3. Neaizvērti automašīnu logi.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors: „Neskatoties uz faktu, ka iespēju apdrošināties pret personīgo mantu zādzībām no automobiļa salona ERGO piedāvā tikai kopš šī gada maija uz noteiktu laiku, līdz šim vairāku gadu garumā ir apkopoti dati gan par biežāk zagtajām mantām, gan tipiskākajām zādzību situācijām. Zādzības no transportlīdzekļu saloniem notiek bieži, tomēr ERGO statistika liecina, ka šādu zādzību skaita palielinājums novērojams tieši sākoties siltajam laikam. Zagļi izmanto auto īpašnieku nevērību un aizmāršību, tostarp puspievērtus logus, pavirši un labi redzamā vietā atstātus priekšmetus u.c. izdevīgas situācijas.”

I. Vismanis norāda, ka atšķirībā no detaļu zādzībām, zādzības no automobiļu saloniem nav saistītas ar automašīnu markām. Piemēram, no detaļu zādzībām visbiežāk cieš BMW, Mercedes-Benz, Audi un Volvo auto marku īpašnieki. Savukārt saskaņā ar ERGO statistiku zādzības no auto saloniem tiek paveiktas neatkarīgi no transportlīdzekļa markas un izlaiduma gada, bet gan pēc garnadža subjektīvām aplēsēm, ka automašīnā atstātajām mantām piemīt pārdošanas vērtība un tās būtu viegli un ātri realizējamas.

ERGO speciālisti arī atgādina, ka gadījumā, ja notikusi detaļu vai mantas zādzība, obligāti jāizsauc policija, lai reģistrētu ļaunprātīgo nodarījumu transportlīdzeklim un sastādītu aktu, kas attiecīgi pēc tam jāiesniedz apdrošinātājam.


Par ERGO apdrošināšanas grupu
ERGO ir viena no vadošajām apdrošinātāju grupām Baltijas reģionā, kas darbojas dzīvības, nedzīvības, veselības un pensiju apdrošināšanas segmentos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.
Baltijas valstīs ERGO pakalpojumiem, ekspertu zināšanām un finansiālajai stabilitātei uzticas vairāk nekā 548000 klientu.

ERGO apdrošināšanas sabiedrības Baltijā ietilpst ERGO Apdrošināšanas Grupā, kas ir viena no Eiropas lielākajiem grupām, kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 30 pasaules valstīs un apkalpo vairāk nekā 40 miljonus klientu. ERGO Apdrošināšanas Grupas akcionārs ir Munich Re, kas ir viena no pasaulē vadošajām pārapdrošināšanas un risku apdrošināšanas sabiedrībām.

 
Visi komentāri
 
286204. viesis 25.maijs 2012 14:28
0 0 Atbildēt

Nesaprotu, kāda šodien ir jēga bandjugām ir zagt magnetolas, ja pat melnajā tirgū to maksimālā cena nepārsniedz 5 ls....

286205. viesis 25.maijs 2012 17:23
0 0 Atbildēt

Vai tu ar vārdu "magnetola" gadījumā neesi sapratis kasetnieku? Ir dzirdēts ka paretam tomēr pat vēl tādus mēdzot zagt...

286207. viesis 26.maijs 2012 9:23
0 0 Atbildēt

Magnetola jau arī ir kasetnieks, tas pāķis msh nav neko sapratis... Pat pajauniem aužiem ir iekšā magnetolas, jo anši naudas taupīšanas nolūkos pārraksta cd uz kasetām uz klausās mašīnās.

286208. viesis 26.maijs 2012 13:54
0 0 Atbildēt

tiešām, tas ir fakts - mans šefs arī nupat Vācijā nopirka krutu divgadīgu auģiku A6 ,kuram iekšā oriģinalais kasetnieks, bet nav CD. Mēs par to dikti. brīnījamies. Bet, izrādās točna, ka fričiem joprojām vēl patīk kasetes. Arī bodēs var vēl tur nopirkt.

286209. viesis 27.maijs 2012 0:54
0 0 Atbildēt

Onanīmais deksters laikam nav pamanījis ka rakstā neparādās objekts "CD atskaņotājs", tātad pamests zem "magnetolas".

Bet otrajam viesim - šefs grabažniekā, laikam kreisajā pusē, mainītāju pameklēja? Ja nav, tad kāds ir amputējis, jo audī ar kasetniekiem + piecu disku mainītājiem komplektējas jau vairāk kā 15 gadus. Kaut gan šajā gadījumā drīzāk kāds turks placī samainīja maģus, jo audī ar disku maģiem sāka komplektēties, vismaz kā opcija, ja ne kā bāzes aprīkojums [neesmu pētījis] vismaz desmit gadus atpakaļ. Bet krutam divus gadus vecam audī būtu jābūt aprīkotam ar RNS-E navigāciju...

286212. viesis 28.maijs 2012 12:53
0 0 Atbildēt

msh varētu būt pilnīga taisnība, jo savulaik man mersītī oriģinālā

"beķera" radio vietā bija iebāzts "pionieru" (sapieru) izstrādājums,

kurš spēlēja gan kasetes, gan CD, turklāt viņam bija gan 2 FM

diapazoni, gan MW un LW :-) Ražojuma gads tam verķim bija laikam

1988. ... :-) :-) :-) Disku mainītāja gan nebija, tikai ligzda pieslēgšanai ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti