Latvijas čempioni izcīna uzvaras „Latvija 2003” 7

 
6.oktobris 2003 9:06

Uzvarot Latvijas čempionāta autorallijā pēdējā posmā – rallijā „Latvija 2003” – par valsts čempioniem absolūtajā vērtējumā kļuvuši Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis ar „Mitsubishi Lancer Evo 7” automašīnu. Šis Vasaraudzim/Spredzim ir otrais Latvijas čempiona tituls pēdējos trīs gados.

Vienīgie Vasaraudža konkurenti uz titulu – pērnā gada Latvijas čempioni absolūtajā vērtējumā Matīss Mežaks/Arnis Ronis – izstājās 11. ātrumposmā ātrumkārbas defekta dēļ. Līdz tam brīdim Mežaks bija pārliecinošs līderis un bija uzvarējis visos ātrumposmos, kas notika pa grants segumu. Taisnības labad gan jāsaka, ka arī uzvara „Latvijā 2003” Mežakam nebūtu pietiekoša, lai kļūtu par šīgada Latvijas čempionu.

N4 grupā diezgan negaidītu uzvaru izcīnīja Aivis Egle/Juris Vilmanis, pirmo reizi karjerā kļūstot par Latvijas čempioniem autorallijā. Savus tuvākos sekotājus un šīgada Latvijas čempiontitula galvenos pretendentus – pērnā gada čempionus Jāni Vorobjovu/Gunti Ervaldu – Egle finišā apsteidza par gandrīz 10 sekundēm. Ceturtie finišēja poļi Tomašs Kuhārs/Maciejs Voda. Trijos ātrumposmos Kuhārs izcīnīja uzvaras N4 grupā, bet pārējos astoņos posmos labāki bija Latvijas sportisti – Aivis Egle vai Jānis Vorobjovs.

AN 2000 grupā šajā rallijā labākie bija Aivars Kivkucāns/Guntis Lāme. Tādējādi viņi otro reizi karjerā kļuva par Latvijas čempioniem. Viņiem uz papēžiem mina Gatis Vecvagars/Juris Sprūde, tomēr avārija 9. ātrumposmā neļāva Gatim pacīnīties ar Aivaru.

R13 klasē pārliecinoši līderi bija Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse, kuri jau pirms sacīkstes bija nodrošinājuši Latvijas čempiona titulu. Strokšam šis bija pirmais čempiona tituls autosportista karjerā.

R1600 klasē ceturto uzvaru šosezon svinēja Māris Neikšāns/Edgars Utāns, pirmo reizi kļūstot par Latvijas čempioniem autorallijā. 20 gadus vecajam Neikšānam šis bija sestais valsts čempiona tituls autosportā – četrreiz viņš triumfējis rallijkrosā, bet vienreiz – autokrosā. Otrais R1600 klasē finišēja Māra jaunākais brālis – 18 gadus vecais Andis Neikšāns pārī ar Jāni Uzaru. Šī Andim bija tikai otrā rallija sacīkste viņa karjerā.

R2000 klasē čempiontitulu jau iepriekš bija nodrošinājuši Dans Leščs/Jānis Vīksna, bet šoreiz „BRC autocentrā” kā uzvarētāji iebrauca Haralds Drāznieks/Jānis Drāznieks. A8 grupā gan čempiontituls, gan uzvara sacīkstēs Ivaram Vasaraudzim/Valdim Spredzim. Komandu vērtējumā šogad labākā „BTV Rally Team”.

Visa svaigākā informācija, kā arī pilni sacīkstes rezultāti – internetā – www.autorally.lv.

Rallija “Latvija 2003” preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis,
Tālr. 7037974 vai 6598888, e-mail
martins@traubergs.lv

 
Visi komentāri
 
99760. viesis 6.oktobris 2003 9:36
0 0 Atbildēt

R 13 Talsinieki rulzz :)

99762. viesis 6.oktobris 2003 9:39
0 0 Atbildēt

kur ir trampliina video??????

99773. viesis 6.oktobris 2003 10:44
0 0 Atbildēt

hehe man ir :) shonedeelj ciparoshu :)

MaD

99783. viesis 6.oktobris 2003 12:06
0 0 Atbildēt

Mad, nu tad uz priekshu un gaidam video ieksh 4rati jau droshvein?

99805. viesis 6.oktobris 2003 15:23
0 0 Atbildēt

jaa Bils 4rati :)

MaD

99970. viesis 7.oktobris 2003 13:13
0 0 Atbildēt

MaD rulz! 8)

99983. viesis 7.oktobris 2003 14:01
0 0 Atbildēt

varu pateikt ka materiaals saciparots, un shonedeelj saakshu monteet :) iespeejams uz nedeeljas beigaam buus.

Shajos linkos ir paaris bildes ko focheeja mans viens korish:

www.x-faili.lv/marekz/555.jpg

www.x-faili.lv/marekz/ervo.jpg

www.x-faili.lv/marekz/agents.jpg

Tāli :) pac rulz :)

MaD

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti