Eksperti izvērtēs Rīgas lielveikalu autostāvvietas 19

 
3.februāris 2004 7:11

Lielveikali un tirdzniecības centri ir kļuvuši par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, un to skaits Rīgā katru gadu pieaug. Autostāvvietu līmenis ir viens no svarīgākajiem tirdzniecības vietu servisa rādītājiem, vēl jo vairāk tāpēc, ka tas ir cieši saistīts ne tikai ar pircēju ērtībām un komfortu, bet arī ar drošību.

Tāpēc neatkarīgu ekspertu grupa nolēma divu nedēļu laikā apsekot daļu no pazīstamākajiem Rīgas lielveikaliem un apkopot savus secinājumus par šo lielveikalu autostāvvietām vienotā pārskatā.

Apsekošana tiks uzsākta 2. februārī un turpināsies divas nedēļas, pēc vienotiem kritērijiem izvērtējot 10 tirdzniecības objektus (Alfa, Dole, Mols, Olympia, Maxima A.Saharova ielā, SKY Mežciemā, Domina, RIMI Hypermarket Valdemāra ielā, Stockmann, Mego Krasta ielā). Apsekojamie objekti tika izvēlēti pēc brīvās izlases principa, ietverot pazīstamākos tirdzniecības centrus vai lielveikalu tīklu dalībniekus, kas teritoriālajā ziņā aptver lielāko Rīgas rajonu daļu.

Autostāvvietas izvērtēs ekspertu grupa, kurā ietilpst dažādu jomu speciālisti: Latvijas Automoto biedrības (LAMB) prezidents Juris Zvirbulis, invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons biedri, auto žurnālisti Pauls Timrots un Normunds Avotiņš, kā arī dizainere Vēsma Kontere.

Ideja rīkot šādu apsekošanas akciju radās tāpēc, ka arvien lielāka iedzīvotāju daļa iepirkties brauc ar mašīnu, lai iegādātos nepieciešamās preces ilgākam laikam. Autostāvvietu ērtums, drošums un pieejamība ir būtiska lielveikalu un tirdzniecības centru ērtību sastāvdaļa. Bieži dzirdēts par situācijām, kad iepirkšanās prieks tiek aizēnots ar iekļūšanu sīkās avārijās vai ar grūtībām novietot automašīnu neparocīgās stāvvietās. Tāpēc ir ļoti būtiskas iespējas gan ērti piebraukt un novietot automašīnu, gan justies drošībā par savu mantu un veselību. Aktuāla ir arī ērtību nodrošināšana invalīdiem, jo pagaidām Latvijā par viņiem, būvējot jaunus objektus vai pārveidojot esošos, nereti tiek aizmirsts.

Autostāvvietas tiks vērtētas pēc manevrēšanas ērtuma, izvietojuma, informatīvajām norādēm, drošības, pieejamības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un citiem kritērijiem. Pēc apsekošanas beigām ekspertu novērojumi un vērtējumi tiks apvienoti vienotā pārskatā, par kuru tiks informēti mediji.

 
Visi komentāri
 
113338. viesis 3.februāris 2004 7:51
0 0 Atbildēt

Nu galīgi bezjēdzīgs pasākums. Uzrakstīs slēdzienu šitā slikta, tā laba un viss, nekas nemainīsies. Īstenībā visas tās stāvvietas ir normālas ja māki braukt, a ja no braukšanas neko nesaprot tad vajag lielu placi kur var nolikt savu mecīti krustām, nu tā lai aizņem četras vietas nevis vienu.

KasparsF

p.s. pašam bišķī nepatīk dominas stāvvieta

113340. viesis 3.februāris 2004 8:12
0 0 Atbildēt

Timrots atkal paargudri un bezjeedziigi baarstiis savus tupumus, bettolka no taa nekaada...

113345. viesis 3.februāris 2004 8:33
0 0 Atbildēt

Pie Maximas uz Mūkusalas ielas tagad atsaldētie stāv nevis invalīdu stāvvietās, bet pie veikala durvīm. Reizēm ar rateļiem pat grūti garām tikt, bet es jau īpaši nesatraucos, ja kādam ko saskrāpē :)

113355. viesis 3.februāris 2004 9:16
0 0 Atbildēt

Lai komisija apskata arī stāvvietu LIDO Krasta ielā, kur invalīdiem vispār nekas nav paredzēts. Lūgumi stāvvietu ierādītājiem vienmēr tiek noraidīti. Daudzreiz nācies iebrauk - apskatīties, kad nav kur tuvāk novietot mašīnu, un aizbraukt samaksājot par stāvvietas izmantošanu.

113361. viesis 3.februāris 2004 9:29
0 0 Atbildēt

vai tiks vērtēts arī CP vai PP darbs stāvvietā? t.i. cik pārliecinoši un bez sekām "divpirkstu pierītes" drīkst atstāt auto uz braucamās daļas, zem aizlieguma zīmēm, uz ietvēm un citās neatļautās vietās, ka tik tuvāk veikala durvīm....

varbūt Rīgā ir laiks izveidot drive-in veikalus, līdzīgi kā mc donaldā?

113378. viesis 3.februāris 2004 9:55
0 0 Atbildēt

Man personiigi nepatiik Stockmann staavvieta, jo tur iebraukshana un izbraukshana stulba. Arri vienreiz saskraapeeju mashiinu, jo man pretii mersis bija izliidis, un es jau arii biju iebraukusi, nu protams var jau teikt, ka es nemaaku braukt, ja jau pakalu mashiinai pret sienu saskraapeju, bet nu kaapeec tieshi tajaa staavvietaa???

113380. viesis 3.februāris 2004 9:58
0 0 Atbildēt

Stockman pats veikals ir stulbs, tāda arī stāvvieta un tādi apmeklētāji .

113392. viesis 3.februāris 2004 10:34
0 0 Atbildēt

Molā izprojektētie braušanas virzieni daudzstavu stavvietā ir aplami, jo nedarbojas tapec ka tur kur ir brauktuve stav masinas. Lai eksperti uzbrauc 4 stāvā un pasaka kā ir un kā būtu labi.

113414. viesis 3.februāris 2004 11:04
0 0 Atbildēt

Bl nu Dominas staavvieta ir 'unikaali' TUPA!!!!

113428. viesis 3.februāris 2004 11:28
0 0 Atbildēt

moris kāpēc jāmaksā "Lido" stavvietā ja tu uzreiz brauc ārā? Esmu tur vairākas reizes iebraucis un izbraucis nemaksājot, jo ir bijušas nežēlīgas rindas pie ieejas.

Viss stulbākās ir Domina un Stockman stāvvietas.

Domina vispār ir projektētāja un arhitekta ļaunākais murgu sapnis. No stāvvietas līdz tuvākam veikalam 5-7 minūtes.

113437. viesis 3.februāris 2004 11:58
0 0 Atbildēt

joprojām nesaprotu, kāpēc Ķirsona Krasta ielas Lido stāvvietā par sargiem vai vietu ierādītājiem strādā "Adamsu ģimenes", tipa Glūņa - varoņi, kuri ļoti bieži ir rupji, nesaprot valsts valodu, nespēj viesus informēt par brīvajām vietām. Šo iemeslu dēl zūd vēlme vēlme biežāk viesoties minētajā ēstuvē. Piebildīšu, ka līdzīgi domā daudzi jo daudzi autobraucēji, kādēļ ekspertiem, inspicējot Lido stāvvietu, vajadzētu minētajiem faktiem pievērst uzmanību.

113524. viesis 3.februāris 2004 16:55
0 0 Atbildēt

lidnja stajanka veel ir daudzmaz, parasti kautkur vieta vienmeer atradusies! protams par tiem lohiem kuri raada kur braukt cits bazars! bet nu domina ka ir kaka izdevusies!

113541. viesis 3.februāris 2004 17:39
0 0 Atbildēt

Un kāda jēga? Ekspertu grupa saņems lielo kāpostu, pāris avīzēs parādīsies nonozīmīgi rakstiņi un viss.

Būtu interesanti uzzināt, kas finansē šādu 'ekspertu' darbu. Ne jau nu entuziasms un ideja 'lai visiem kļūtu labāka dzīve'.

113614. viesis 4.februāris 2004 10:34
0 0 Atbildēt

God.KOMISIJA

Laipni lūdzam Jūs Maximas stāvvietā Mūkusalas ielā !!!! Starp pret ieejas durvīm, uz drošības saliņām un "kur pagadās" novietotām automašīnām (sākot jau no dienas otrās puses) ir ļooti sarežģīti izspraukties.

Ceru, ka iAuto redakcija sagādās lasītājiem iespēju iepazīties ar komisijas slēdzienu.

113621. viesis 4.februāris 2004 11:00
0 0 Atbildēt

CP vajadzēja aiziet reidā uz to Mūkusalas ielas maximu. Normālu piķi iekasētu pa pāris stundām.

113643. viesis 4.februāris 2004 11:55
0 0 Atbildēt

Es reiz redzju ka mukusalas maximaa limeja plaksterus nepareizi nolktajam auto.

113651. viesis 4.februāris 2004 12:27
0 0 Atbildēt

A Maxima v Imante? tam voose nerealno novickam masinu vtiknut... kak to proboval tam Dodge Intrepid parkanut... mucalsa ocen dolgo... mesta voobse net (ne tolko v smisle parking places, no i prosto ocen uzenkie mesta...)

113664. viesis 4.februāris 2004 13:47
0 0 Atbildēt

nevar gan saprast, kāpēc visas stāvvietas ir iekārtotas parkošanai taisni, nevis skujiņā?!?

113687. viesis 4.februāris 2004 17:45
0 0 Atbildēt

Stockman stāvvietas - šausmas! Kā tur var ar lielākām mašīnām izbraukt, visas sienas saskrāpētas! Es ar Opel Astra knapi izlīdu, aukstim kauliem, ziniet, kaut gan es neesmu pirmziemnieks. Ok, ir arī profesionālāki šoferīši, bet ir arī daudzi, kas nespētu tur izbraukt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti