Honda Racing Latvia - «Sarmas» pārsteigumi 2

 
10.februāris 2004 0:02

Pagājušajā nedēļas nogalē, 6. un 7. februārī Gulbenes un Cesvaines apkārtnē norisinājās Latvijas un Igaunijas autorallija čempionātu otrais posms – rallijs "Sarma 2004".

Šogad šis pazīstamais, ātrais un sniegotais ziemas rallijs, kas ir vienīgais ziemas rallijs, kas notiek Latvijā, stipri nosacīti atgādināja par ziemu. Dažbrīd sniega vietā no gaisa krita ūdens piles.

sarma_2004_2.jpg
Raimonda Volonta (V4Motors) foto

Pēc panākumiem sezonas pirmajā rallijā "South-Estonia Winter Rally", kas ļāva "Honda Racing Latvia" komandai izvirzīties pirmajā vietā Latvijas čempionāta autorallijā komandu vērtējumā, komanda rallija faniem un komandas līdzjutējiem bija sagādājusi vairākus pārsteigumus. Šoreiz izmaiņas bija skārušas abas "Honda Racing Latvia" ekipāžas. Kā lielākais pārsteigums visiem bija Krišjāņa Caunes debija pilota lomā, ko līdz šim veiksmīgi pildījis Krišjāņa tēvs un trīspadsmit kārtējais Latvijas čempions Ivars Caune. Kā stūrmanis Krišjānim šajā rallijā bija pagājušās sezonas Andra Lontona stūrmanis Artis Štrauss. Savukārt brāļu Šimkus ekipāža šoreiz bija pārvērtusies par tēva un dēla ekipāžu. Šajā rallijā piepildījās Kaspara Šimkus sapnis, un viņam blakus kā stūrmanis sēdās Latvijas pieredzējušākais un titulētākais stūrmanis Andris Šimkus, kurš vienlaikus ir brāļu Šimkus ekipāžas treneris.

Veicot šādas izmaiņas "Honda Racing Latvia" mērķis bija uzlabot Kaspara Šimkus rezultātus šajā rallijā un dot papildus iemaņas nākamajiem rallijiem, kā arī izmēģināt Honda Civic Type-R spēkus ar nepieredzējušu rallija pilotu pie stūres. Līdz šim fantastiskus rezultātus ar Honda Civic Type-R ir uzrādījis Ivars Caune, kurš ar savu pieredzi spēj uzrādīt ar jeb kādu auto.

Rallija "Sarma 2004" starts tika dots 6. februārī Gulbenes centrā, bet pirmās sacensību dienas četri ātrumposmi notika Cesvaines apkārtnē. Sākot ar dienas pirmo ātrumposmu ekipāža Kaspars Šimkus / Andris Šimkus uzrādīja ļoti labus un stabilus rezultātus, dienu pabeidzot kā savas klases līderi un 12. absolūtajā ieskaitē. Nedaudz lēnāk notika Krišjāņa pierašana pie sacensību apstākļiem, bet ne tik lēni kā tika gaidīts. Līdz 4. ātrumposmam Krišjānis no Kaspara kopvērtējumā atpalika 16 sekundes, neskatoties uz to, ka Krišjānim 2. ātrumposmā nācās apdzīt pa priekšu braucošo Mareku Okmani. Sacensību 4. ātrumposmā Krišjānis atkal noķēra pa priekšu braucošo Mareku Okmani, bet ātrumposma pēdējā līkumā kupenā bija iestidzis Krievijas sportists Igors Sokolovs. Ieraugot Sokolova automašīnu uz ceļa Krišjānis nedaudz satrūkās un, lai izvairītos no sadursmes iebrauca kupenā, kas Krišjānim maksāja lieku pusotru minūti.

Šajā starpgadījumā zaudēto laiku K. Caunem neizdevās atgūt līdz rallija beigām, tomēr ekipāža veiksmīgi pabeidza ralliju trešajā vietā t.s. 2 litru klasē un 2. vietā N2000 ieskaitē, palaižot priekšā tikai A. Vecvagaru un savus komandas biedrus – Kasparu un Andri Šimkus. Patiešām, pieredzējuša stūrmaņa tieša klātbūtne sacensībās palīdzēja Kasparam Šimkum pa īstam atraisīties un rallijā „Sarma 2004” būt ātrākajam starp dalībniekiem, kas startēja ar vienas ass piedziņas automobiļiem. K. Šimkus attiecīgi ir kļuvis par N2000 klases līderi Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Savukārt „Honda Racing Latvia” pēc diviem čempionāta etapiem joprojām patur 1. vietu komandu ieskaitē.

 
Visi komentāri
 
114210. viesis 10.februāris 2004 10:33
0 0 Atbildēt

ja, shoreiz honda lika uz pareizam kartim - kaa var tik radikaali atshkjirties Kaspara braukshana ar brali un tevu - tas ir jocigi. abas hondas gaaja lopaa, braukshanas tehnikas gan abiem atshkjiras. krishjanis ir kreisas kajas bremzeetaajs un seedinaataajs, kaa pats caune, kasparam shads stils tik atklaati nav noverojams. ja komanda paliks shada sastaavaa, buus ko shgad redzeet.

114900. viesis 14.februāris 2004 9:15
0 0 Atbildēt

neveelos teikt neko sliktu,bet vai sajaa(n 2000)klasee vini abi nav vieniigie brauceeji?tad par ko taa sajuusminaaties??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti