Izrāde autosporta cienītājiem trīs dienu garumā 2

 
24.maijs 2004 0:02

No 28. līdz 30. maijam Madonā un tās apkārtnē risināsies starptautiskais apvidus rallijreids „Latvian Baja”. Šāda mēroga sacensības apvidus autosportā Latvijā tiek rīkotas pirmo reizi.

Rallijreida kopējā distance ir 545,88 kilometri, no kuriem vairāk nekā puse – 284,11 kilometri būs speciālie ātrumposmi. Sacensību trase stiepjas četru Latvijas austrumpuses novadu – Madonas, Aizkraukles, Gulbenes un Balvu rajona teritorijā.

Piektdien, 28. maijā
28. maijā pulksten 9.00 Madonas centrā, viesnīcā „Madona” sāksies reida dalībnieku reģistrācija un administratīvā kontrole, bet no pulksten 10.00 preses centrā sāksies žurnālistu akreditācija. Auto tehniskās apskates punktā „Auteko Tūv Latvija”, Saules ielā 60 no pulksten 9.00 līdz 12.30 notiks sporta automobiļu un motociklu tehniskā kontrole. Pulksten 13.30 viesnīcā „Madona” būs rallijreida organizatoru preses konference, bet pulksten 14.00 dalībnieku sapulce.
Rallijreida „Latvian Baja” oficiālā atklāšana notiks Saieta laukumā, un pulksten 18.00 pirmie dalībnieki nobrauks no starta estakādes, lai pa autoceļu Madona – Pļaviņas dotos pārbraucienā uz Jaunkalsnavu, kur enduro trasē „Saulaines” sportisti aizvadīs īsu prologa ātrumposmu. „Saulaines” 4,05 kilometrus garajā aplī pirmā mašīna startēs pulksten 18.45. Pēc tam dalībnieki veiks pārbraucienu uz Sauleskalnu, kur arī noslēgsies pirmās dienas 60,95 kilometru posms.

Sestdien, 29. maijā
Sestdien rallijreida otrais, visgarākais posms sāksies Sauleskalnā pulksten 9.00, bet jau pēc 20 minūtēm Jaunkalsnavas centrā tiks dots starts pirmajam no dienas diviem rallijreida ātrumposmiem. Tā garums 103,05 kilometri. Ātrumposma distance no Jaunkalsnavas virzās gar Jāņukalnu un tad aizgriežas Vietalvas virzienā. Tieši Vietalvā, slēpošanas kompleksā „Mailes” un tā apkārtnē ieteicams pulcēties autosporta līdzjutējiem, jo šajā ātrumposma daļā rallijreidu varēs lieliski vērot visā tā krāšņumā. Ātrumposma finišs ir Veckalsnavā, un sportisti pēc tam dosies atpakaļ uz Sauleskalnu, lai uzpildītu degvielu un veiktu tehnikas apkopi.
Pulksten 12.58 sportisti no Sauleskalna atkal dosies trasē, lai 131,08 kilometru apli, no kura tikai 28,03 ir pārbrauciens, bet 103,05 kilometri ir ātrumposms, veiktu vēlreiz. Līderi ātrumposma startā Jaunkalsnavā būs pulksten 13.18, bet attālumu līdz Vietalvai pieveiks ātrāk nekā pusstundā. Pēc ātrumposma finiša Veckalsnavā, sportisti atkal atgriezīsies servisa zonā Sauleskalnā, bet ap pulksten 19.00 veiks pārbraucienu uz Madonu.

Svētdien, 30. maijā
Svētdien, rallijreida noslēguma dienā pulksten 9.00 starts tiks dots Madonā, un sportisti dosies garākā pārbraucienā caur Lubānu uz Balvu un Gulbenes rajona pierobežu. Silenieku ciemā, pie mājām „Mežsētas” pulksten 10.03 tiks dots starts rallijreida pēdējam ātrumposmam, kas būs 73,96 kilometrus garš. Ātrumposma finišs ir netālu no apdzīvotas vietas Stradi, bet pati trase stiepjas cauri mazapdzīvotām vietām Pededzes un Balvupes baseinā. Tālāk sekos noslēguma pārbrauciens atpakaļ uz Madonu. Ātrākie sportisti rallijreida finišu sasniegs pirms pulksten 14, kopsummā svētdien veicot 210,28 kilometrus.

Paredzēts, ka oficiālie rallijreida rezultāti tiks pasludināti pulksten 16.00, bet tieši pēc stundas Saieta laukumā notiks uzvarētāju svinīgā apbalvošana.

 
Visi komentāri
 
128626. viesis 29.maijs 2004 16:14
0 0 Atbildēt

Man patika,viens no oscar padziivojās uz jumta-gadās.Lai veselība tam motociklistam kurš skaisti nokoda vienu no autinjim.Mailes ir īstā vieta kur organizēt tāda veida sacensības

128639. viesis 30.maijs 2004 14:42
0 0 Atbildēt

www.autosports.lv varat apskatīt videoklipu. J.Āža vāks, A.Radzēviča lidojums u.c.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti