Kurzemē pārliecinoši uzvar Vasaraudzis un Spredzis 2

 
11.jūlijs 2004 19:53

Latvijas autorallija čempionāta piektajā posmā, rallijā „Kurzeme 2004”, kas norisinās no 9. līdz 11.jūlijam, Skandi Auto Rally Team ekipāža ar Ivaru Vasaraudzi un Valdi Spredzi pārliecinoši saglabāja līderpozīcijas visu rallija laiku, kļūstot par uzvarētājiem gan prestižajā A8 klasē, gan absolūtajā kopvērtējumā.

Līdz ar uzvaru rallijā “Kurzeme 2004”, I.Vasaraudža vadītā ekipāža ar kopvērtējumā iegūtajiem punktiem automātiski kļūst par jaunajiem šī gada Latvijas rallija čempioniem. Ekipāžas pilots I.Vasaraudzis un stūrmanis V.Spredzis arī Latvijas autorallija čempionāta piekto posmu brauca ar Mitsubishi Lancer Evo 7.

Pēc uzvaras, vērtējot Kurzemes ralliju, Valdis Spredzis atzīst: “Esam uzvarējuši. Trase bija pietiekami interesanta, sarežģīta un, galvenais, ātra. Mērķis ir sasniegts, bet mēs turpināsim piedalīties arī pārējos rallijos”.

I.Vasaraudža un V.Spredža uzrādītais laiks kopvērtējumā bija 1:02:40.1, savukārt tuvāko sekotāju Aivja Egles un Jura Vilmaņa laiks bija 1:03:30.7 (+50.6). Jāpiebilst, ka otro vietu ieguvusī ekipāža startēja N4 klasē ar Mitsubishi auto – Mitsubishi Lancer EVO un kopumā astoņas no pirmā desmitnieka ekipāžām brauca ar dažāda tehniskā aprīkojuma Mitsubishi rallija auto.

Otrā Skandi Auto Rally Team ekipāža ar pilotu Armandu Maspānu un stūrmani Normundu Aizkalnu izstājās transmisijas defekta dēļ.

Kurzemes rallijam tika pieteiktas 67 ekipāžas. No tām 16 startēja prestižajā A8 grupā, kurā 9 ekipāžas, tāpat kā I. Vasaraudzis un V. Spredzis, brauca tieši ar Mitsubishi markas rallija automašīnām.

Kurzemes rallija starts bija Liepājā, kopumā ekipāžas izbrauca 9 ātrumposmus. Lielāko daļu posmu braucēji veica divas reizes. Kopējais rallija „Kurzeme 2004” garums - 325,7 km, no tiem 122,8 km tika veikti ātrumposmos.

Pēc pirmajiem pieciem čempionāta posmiem I.Vasaraudzim un V.Spredzim ir četras pirmās vietas. Nākamais čempionāta posms no 13. līdz 14. augustam norisināsies Lietuvā, Augštaitijā. Lai arī “Kurzeme 2004” uzvarētājiem uzvara nav nepieciešama, cīņa solās būt aizraujoša.

Pirmais Latvijas čempionāta posms notika Igaunijā, Veru, otrais – Gulbenē, rallijs „Sarma”, trešais – Talsu apkārtnē un ceturtais – Cēsīs. Bez Kurzemes rallija Latvijas čempionāts iekļauj vēl divus posmus – nākamais būs Lietuvā (Ukmerģē) un pēdējais Latvijā (Rīgā).

 
Visi komentāri
 
132419. viesis 11.jūlijs 2004 23:27
0 0 Atbildēt

Bija pelniijushi!

Latvijaa labaakie!

132425. viesis 12.jūlijs 2004 8:46
0 0 Atbildēt

latvijā labākais un dārgākais auto. droši, ka lielākais budžets arī. uzvara likumsakarīga. Vasariņš protams rullē. :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti