Uzsākts projekts «Drošais ceļš uz skolu» 2

 
24.maijs 2005 10:01

Rīgas domes Satiksmes departaments šogad realizēs vairākas aktivitātes projekta "Drošais ceļš uz skolu" ietvaros. Par Rīgas domes un PHARE 2002 programmas "Baltijas jūras reģiona sadarbības programma Latvijai" līdzekļiem tiks izveidotas apmācību programmas, izstrādāta Satiksmes uzrauga rokasgrāmata, pie atsevišķām skolām uzlabota satiksmes infrastruktūra, kā arī veikts pētījums par bērnu drošību ceļā uz skolu.

Galvenā visu aktivitāšu mērķa grupa ir bērni (drošība uz ielām, uzlabojot satiksmes infrastruktūru, informācija par pilsētas satiksmes draudiem, satiksmes uzraugu klātbūtnē ērtāka un drošāka krustojumu šķērsošana). Ieguvēji būs arī vecāki – gan bērnu drošības paaugstināšanā, gan ceļam uz/no skolu nepieciešamā laika samazināšanā, kā arī pilsētā kopumā (paaugstinās dzīves standarti un labklājība).

Projekta laikā paredzēts veikt pētījumu par satiksmes infrastruktūru skolu tuvumā, lai izstrādātu priekšlikumus drošas ceļa infrastruktūras veidošanai pie skolām. Visefektīvākie satiksmes drošības uzlabošanas darbības plāni tiks izplatīti starp pārējām pašvaldībām.

"Drošais ceļš uz skolu" ietvaros realizēs pilotprojektu – drošas ceļa infrastruktūras izveidšanu pie Rīnūžu ģimnāzijas Ziemeļblāzmas ielā (tiks izbūvēti divi ātrumvaļņi) un pie Juglas vidusskolas Kvēles ielā (viens ātrumvalnis). Tādējādi divu skolu tuvumā atbilstoši satiksmes drošības noteikumiem tiks izveidota droša un skolēniem draudzīga infrastruktūra. Lai nodrošinātu bērnu un jauniešu apmācību, kas ļauj viņiem kļūt par drošiem un neatkarīgiem ceļu lietotājiem, bērniem līdz 12 gadu vecumam paredzēts izstrādāt apmācības programmu par satiksmes drošību uz ielām un sagatavot priekšlikumus apmācības programmas pilnveidošanai skolēniem. Ar mērķi pie gājēju pārejām ieviest skolu satiksmes uzraugus, tiks izstrādāta skolu satiksmes uzrauga rokasgrāmata. Tā sniegs norādījumus uzraugu sagatavošanai un apmācībai, par viņu pamatpienākumiem krustojumos pie skolām un krustojumos ar lielu skolēnu un satiksmes plūsmu.

Projekta ietvaros paredzēta arī pieredzes apmaiņa ar Viļņas pašvaldības uzņēmumu "Susisiekimo paslaugos" ilgtspējīgai transporta risinājumu ieviešanai nākotnē abās galvaspilsētās.

Projektam piešķirtā summa ir 47 560 Eiro, no kuriem 38 048 Eiro ir PHARE 2002 programmas finansējums. Projekta termiņš noteikts no šā gada 22. februārim līdz 22. decembrim. Patlaban Satiksmes departaments veic sagatavošanas darbus minēto aktivitāšu realizācijai. Projekta kopējais mērķis ir attīstīt drošu vidi bērniem un skolēniem ceļā uz un no skolas, ejot kājām vai braucot ar velosipēdu.
 
Visi komentāri
 
168101. viesis 24.maijs 2005 11:10
0 0 Atbildēt

Kaut letiņi nesapļurgātu to projektu un neizčurātu to naudu vannā...!

Uz gājēju pārejām nogalinātie sveic projekta dalībniekus un lūdz ierīkot gājēju pārejas, lai vadītājs bērnu uz tās var pamanīt...kā to nosaka Valsts standarts 77-2:2002 3.6.16. punkts.

168116. viesis 24.maijs 2005 12:02
0 0 Atbildēt

Atkal saliks nemarķētus guļošos (atkal uz viena palecos ar 40 km/h), un problēma ir atrisināta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti