Drošības kampaņas tēls «Nāvīte» iziet ielās! 8

 
27.aprīlis 2007 0:37

Satiksmes drošības kampaņas „Nāvīgi ieradumi!” ietvaros sākušies pasākumi Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās. Kampaņas tēls „Nāvīte” izies ielās.

Pie lielveikaliem, tirdzniecības centriem un Statoil benzīna uzpildes stacijās kampaņas simbols – Nāvīte ar saviem palīgiem skaidros autovadītājiem un viņu pasažieriem nāvīgo ieradumu bīstamību.

Izplatītākie no bīstamajiem ieradumiem pie stūres ir ēšana, dzeršana, strīdēšanās ar pasažieriem, transportlīdzekļa iekārtu regulēšana, kā arī izklaidīga apkārtnes vērošana, lūpu krāsošana vai pat avīžu lasīšana.

Kampaņas laikā ar speciāli veidotiem koordinācijas un uzmanības testiem cilvēkiem demonstrēs, ka viņi nespēj kvalitatīvi veikt vairākas darbības vienlaikus. Informatīvo pasākumu laikā tiks dalīti arī bukleti, kuros uzsvērts, cik reizes palielinās risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumos, ja vadot transportlīdzekli autovadītājs runā pa mobilo telefonu, sūta īsziņu, ēd, dzer vai smēķē.

Kampaņas interaktīvie pasākumi risināsies Rīgā, kā arī lielākajās Latvijas pilsētās - Valmierā, Ventspilī, Jūrmalā, Liepājā, Bauskā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Daugavpilī, Jelgavā un Dobelē. Sīkāka informācija par aktivitātēm reģionos atrodama CSDD interneta mājas lapā.

Atgādinām, ka 18.aprīlī Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Satiksmes ministriju, Iekšlietu ministriju un Valsts policiju uzsāka jaunu kampaņu „Nāvīgs ieradums!”. Tās nolūks ir mainīt sabiedrības ieradumus un pierādīt, ka nevar vienlaikus braukt ar transportlīdzekli un nodarboties vēl ar ko citu.

Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem. Kampaņas radošo risinājumu izstrādāja aģentūras „Alfa centrs”, bet pasākumus organizē „Ideju institūts”.
 
Visi komentāri
 
233063. viesis 27.aprīlis 2007 0:47
0 0 Atbildēt

Da jau ar to akciju ZB, un PN. Kaa brauca un runaaj ap mob telu, taa arii runaas -nafig ta jams izdomaac. Vieniigais ko nevar eerti dariit bez brivroku sisteemas ir slegaat robus. Citaadi arii ar visu briivroku sisteemu tas viss noveersh uzmaniibu ka maz neliekas.

233065. viesis 27.aprīlis 2007 6:55
0 0 Atbildēt

Visu var,vajag bikiņ piedomāt un aiziet,bet tā "nāvīte" labāk lai skatās kur vazājas a to par līķīti var kļūt.:)))

233067. viesis 27.aprīlis 2007 8:16
0 0 Atbildēt

«Nāvīte» droši var iet no kurienes nākusi

braucu ar "tomātu" un tagad man grib iestāstīt, lai padzertu minerāli man ir jāstājas malā?! ja ļoti tev tiek novērsta uzmanība blakus lietām, tak automātiski visi palēnina ātrumu, palielina distanci utt. pilsētā tik bieži ir jāstāv pie sarkanā, ja tajā brīdī pagrābj čipšus no pakas, tas ir nāvīgi?!

un par to pīpēšanu, nē nu...(pats nepīpēju, bet.. )

karoč, te nav ko iespringt, bezjēdzīgas aktivitātes. idejas autoru uz sibīriju! :D

233068. viesis 27.aprīlis 2007 8:37
0 0 Atbildēt

Un klipi ir pastulbi,aptuveni tās blondīnes līmenī kas pie stūres,nepamanīt traktoru kas virzās pa klaju lauku lielceļa vizienā.

233072. viesis 27.aprīlis 2007 9:30
0 0 Atbildēt

Lai pashi CP iemaacaas spraadzeeties, nerunaat pa trubu un nepaarkaapt satiksmes noteikumus. Prieksh naaviites ir baloninjsh ar gaaziiti - ja pieliidis, padomaashu ka uzbruk! :D Ceru, ka idejas autoru beerni buus paarliecinaati, ka teels "naaviite" ir CP labaakais draugs.

233093. viesis 27.aprīlis 2007 12:35
0 0 Atbildēt

da nekur viņa vairs neiet, kā izgāja tā turpat arī palika

www.iauto.lv/ifoto.php?op=view&id=1010

233192. viesis 30.aprīlis 2007 0:24
0 0 Atbildēt

da tāpt es ēdīšu, dzeršu, pīpēšu un minetēšu pie stūres :D

233458. viesis 7.maijs 2007 23:03
0 0 Atbildēt

viens mans kolēģis pamanījās Brīvības ielas vidū pie sarkanā pat bikses pārmainīt... (es gan neteiksu, ka jutos vina masiinaa visdrosaak tobrīd). :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti