"Panther WaterCar" iet sērijā (+ foto)

 
iAuto.lv | 31.marts 2014 7:34

Nelielā Kalifornijas (ASV) kompānija "Fountain Valley Bodyworks" uzsākusi "Panther WaterCar" – pašu vārdiem sakot, pasaulē ātrākā automobiļa/amfībijas ražošanu. Ūdenī tā attīsta 70 km/h, bet uz sauszemes 130 km/h. Nosaukta arī cena – sākot no 135 000 dolāru (EUR 98 000).

Pie "Panther WaterCar" projekta "Fountain Valley Bodyworks" strādā kopš 1999.gada. Šajā laikā kompānija cītīgi darbojusies, meklējot labākos risinājumus (iesniegti 27 patenti) un beidzot kalifornieši gatavi baudīt sava darba augļus.

WaterCar ir patiešām universāls transportlīdzeklis un pārejot no vienas dimensijas otrā, tam nav nepieciešama sarežģīta sagatavošanās. Lai turpinātu braukšanu pa ūdeni, vadītājam jānospiež poga, kas pacels riteņus un jāieslēdz Panther Jet – ūdensmetējs, kas palīdz sasniegt līdz pat 70 km/h.

Transformēšanās par ūdens transportu notiek 15 sekunžu laikā. "Panther WaterCar" var izmantot arī jūru un okeānu ūdeņos, jo kur vien bija iespējams, konstruktori izmantojuši detaļas no nerūsējoša materiāla. Tiesa gan – pēc izvizināšanās pa sāļajiem ūdeņiem,  ražotājs ieteic amfībiju noskalot ar tīru ūdeni.  

"Panther WaterCar" dizains noskatīts no klasiskā "Jeep CJ-8," taču atšķirībā no tā uz vieglas tērauda šasijas tiek stiprināts pret koroziju imūns stiklašķiedras korpuss, kas piepildīts ar trīs kvadrātmetriem stiropora materiāla. 4,57 m garo un 1338 kg smagās amfībijas sastāvdaļas ir arī "Honda" 3,7 litru V6 benzīna motors ar 250 ZS jaudu un četru pakāpju manuālā pārnesumkārba.

Dažās valstīs, tostarp arī ASV, "Panther WaterCar" vadīšanai speciālas tiesības nav nepieciešamas.   

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti