Krievijā autopārvadātājiem joprojām pieprasa papildu garantijas; sadārdzinājumu klients nesedz

 

Foto: www.freefoto.com

Nozare.lv | 7.janvāris 2014 11:18

Starptautisko autopārvadājumu jomā TIR karnešu problēma Krievijā joprojām nav atrisināta un pārvadātāji papildus iegādājas Krievijas prasītās garantijas, kas sadārdzina transportēšanas procesu, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro asociācijas "Latvijas auto" prezidents Valdis Trēziņš.

Pagaidām nekādas jaunas informācijas par TIR klarnešu sistēmas maiņu nav, jo Krievijā tagad saistībā ar Ziemassvētkiem esot klusums un aktivitātes nenotiek. Plānotā tiesvedība gan notiekot, un 27.janvārī ir paredzēta tiesas sēde, kurā, visticamāk, tiks atcelts Krievijas Federālas muitas lēmums, kas liedz pilnvērtīgi izmantot TIR karnešu sistēmu.

Trēziņš gan atzīst, ka pēc tam muita droši vien atkal centīsies jautājumu risināt citādā veidā. "Process vēl nav skaidrs," secina autopārvadātāju pārstāvis.

Patlaban autobraucēji izmantojot Krievijas puses sniegtās garantijas, kas sadārdzina transportēšanu, turklāt paildzina procedūras, uzsver Trēziņš. Pārvadātājiem pārsvarā šis sadārdzinājums esot jāuzņemas pašiem, jo klients to nesedz.

Patlaban rindu uz Latvijas un Krievijas robežas nav.

Kā ziņots, lai gan Krievijas augstas amatpersonas ir paziņojušas, ka TIR karnešu sistēmu jāļauj izmantot līdz 1.jūlijam, joprojām uz robežas tiek prasītas papildu garantijas.

No pagājušā gada 19.novembra pārvadātāji vairs nevar izmantot TIR karneti kā galvojumu dokumentu tranzīta kravu nogādāšanai Krievijā, savukārt no 1.decembra šāds ierobežojums stājās spēkā visā Krievijas teritorijā.

Gan Valsts ieņēmumu dienests (VID), gan asociācijas "Latvijas auto" prezidents Trēziņš jau iepriekš atzina, ka jāgatavojas rindām uz Latvijas-Krievijas robežas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 5

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti