Nosaka kravas auto stāvlaukumu drošības un servisa standartus

 
Satiksmes Ministrija | 20.maijs 2014 10:00

Noteiktas minimālās prasības komersantiem drošības un servisa pakalpojumu sniegšanā valsts autoceļu kompleksā ietilpstošajos stāvlaukumos.

Valsts autoceļu kompleksā ietilpstošajiem stāvlaukumiem, kas paredzēti kravas transportlīdzekļu drošai novietošanai, minimālo drošības un servisa pakalpojumu līmeni paredzēts iedalīt piecās kategorijās. Tās noteiktas atbilstoši Eiropas Savienības Padomes 2010.gada 27.oktobra rezolūcijai, kā novērst un apkarot ar kravas autopārvadājumiem saistītus noziegumus un garantēt drošas kravas automobiļu stāvlaukumu teritorijas.

Proti, lai stāvlaukums atbilstu pirmajai kategorijai, jāizpilda zemākās drošības un servisa pamatprasības kā - apgaismojuma nodrošināšana diennakts tumšajā laikā, atkritumu konteineru un vismaz vienas tualetes izvietošana u.c. Savukārt, lai atbilstu piektajai, visaugstākajai kategorijai, stāvlaukumā, papildus visu pārējo kategoriju prasībām, jānodrošina arī nepārtraukta 24 stundu fiziska apsardze un vismaz viena stāvvieta bīstamo kravu transportlīdzekļiem. Tāpat stāvlaukumā vai blakus teritorijā jābūt pieejamiem ēdināšanas pakalpojumiem, degvielas uzpildes stacijai, transportlīdzekļu mazgāšanai un autoservisam u.c. pakalpojumiem.

Ņemot vērā ierobežotos pieejamos valsts budžeta līdzekļus ceļu nozarei, stāvlaukumu izveidošanu, aprīkošanu un uzturēšanu paredzēts nodot komersantu rokās, kuri tos nomātu no VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC). Par kravas transportlīdzekļu novietošanu šādos stāvlaukumos komersants būs  tiesīgs ņemt maksu, savukārt kravas auto vadītājiem šo maksas stāvlaukumu izmantošana būs brīvprātīga.

Izvērtējot valsts īpašumā esošos transportlīdzekļu stāvlaukumus, SM paredz, ka sākotnēji LVC komersantiem varētu iznomāt četrus lielākos (ar platību virs 3000 m2) valsts autoceļu sastāvā esošos stāvlaukumus pie šādiem valsts galvenajiem autoceļiem: A13 Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils – Medumi ; A9 Rīga (Skulte) – Liepāja; A5 Rīgas apvedceļš (Salaspils – Babīte ); A2 Rīga – Sigulda – Veclaicene.

To paredz otrdien, 20.maijā, valdībā apstiprinātais noteikumu projekts „Noteikumi par minimālo drošības un servisa pakalpojumu līmeni kravas transportlīdzekļu novietošanai paredzētajos stāvlaukumos”.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 21

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti