Pārsūdzēts 3,5 miljonu eiro vērtais ātrās palīdzības auto iepirkums

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.decembris 2015 10:25

Automašīnu "Nissan" oficiālais pārstāvis Latvijā SIA "Norde" pārsūdzējis 3,5 miljonus eiro vērto konkursu par 52 automašīnu piegādi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Minētajā iepirkumā par uzvarētāju tika atzīts politiķes Solvitas Āboltiņas (V) vīra pārstāvētais uzņēmums SIA "Auto Blitz", kas apņēmās automašīnas piegādāt par 3 474 094 eiro. Kopumā iepirkumā pieteicās deviņi pretendenti, taču "Auto Blitz" piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

"Norde" pārstāvis Gatis Siliņš aģentūrai LETA skaidroja, ka iepirkuma rezultāti pārsūdzēti, jo konkursa nolikumā tika veiktas izmaiņas prasībā par garantijām. Tāpat "Nordes" pārstāvis norāda, ka konkursa pieteikumu iesniegšanas brīdī "Auto Blitz" bijis nodokļu parāds.

IUB informācija liecina, ka NMPD auto iepirkums tika izsludināts šā gada 8.septembrī, savukārt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācija liecina, ka šā gada 7.septembrī "Auto Blitz" bijis nodokļu parāds, kas pārsniedz 150 eiro. Taču jau 26.septembrī "Auto Blitz" bija nokārtojis saistības pret valsti. VID informācija arī liecina, ka arī uz šā gada 7.decembri uzņēmumam nav nodokļu parādu, kas pārsniedz 150 eiro.

Publisko iepirkumu likums paredz, ka pasūtītājs var izslēgt no iepirkuma pretendentu, ja, ievērojot VID publiskās nodokļu parādnieku datubāzes pēdējās datu aktualizācijas datumu, ir konstatēts, ka pretendentam dienā, kad paziņojums par plānoto līgumu publicēts IUB mājaslapā, vai dienā, kad iepirkuma komisija pieņēmusi lēmumu par iepirkuma uzsākšanu, vai arī dienā, kad pieņemts lēmums par iespējamu līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu, Latvijā vai valstī, kurā tas reģistrēts vai kurā atrodas tā pastāvīgā dzīvesvieta, ir nodokļu parādi, tajā skaitā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādi, kas kopsummā kādā no valstīm pārsniedz 150 eiro.

IUB izvērtēs "Nordes" sūdzību pamatotību. Patlaban vēl nav noteikts, cik ilgā laikā IUB sūdzību izskatīs.

Jau ziņots, ka konkursā par 52 automašīnu piegādi NMPD uzvarējis politiķes Āboltiņas (V) vīra pārstāvētais uzņēmums SIA "Auto Blitz", kurš iepriekš ieguva tiesības piegādāt 40 jaunus spēkratus arī Valsts policijai.

Kopumā tika saņemti deviņi pretendentu piedāvājumi, no kuriem par uzvarētāju atzīts "Auto Blitz".

"Auto Blitz" piedāvājums atbilda visām konkursa nolikumā izvirzītajām prasībām, tehniskajai specifikācijai un ir saimnieciski visizdevīgākais, iepriekš apgalvoja NMPD. Plānots, ka gada laikā dienestam tiks piegādātas 52 jaunas, pilnībā aprīkotas un Ceļu satiksmes drošības direkcijā reģistrētas ātrās palīdzības brigāžu mašīnas par kopējo summu 4,02 miljoni eiro, ieskaitot PVN.

Saskaņā ar konkursa nolikumu vērtējums veidojās no vairākiem parametriem - mašīnas cenas, dzinēja jaudas, reglamentēto tehnisko apkopju un transportlīdzekļa ekspluatācijas izmaksām 300 000 kilometru darbmūža nobraukumam, servisa pakalpojumu izmaksām, rezerves daļu izmaksām un tehnisko apkopju un garantijas nosacījumiem.

LETA jau ziņoja, ka janvārī opozīcijas deputāts Andrejs Elksniņš (S) bija lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) pārbaudīt valsts iepirkumos uzvarējušā "Auto Blitz" darbību.

Elksniņš iesniegumā KNAB pauda, ka "Auto Blitz" "pēdējos trijos darbības gados pamanījies ar savas pārstāvētās markas automobiļiem apgādāt ne vienu vien valsts iestādi, tiekot pie vairākiem miljoniem eiro.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka "Auto Blitz" padomē darbojas partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājas Āboltiņas dzīvesbiedrs Jānis Āboltiņš.

Savukārt septembrī KNAB informēja, ka pārbaudē nav konstatējis valsts amatpersonu saistību ar uzņēmumu "Auto Blitz", kurš ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai automašīnas un kurā darbojas Āboltiņas dzīvesbiedrs. Uzņēmums Valsts policijai 2014.gadā piegādāja 40 jaunas "Opel Insignia" automašīnas par 1,3 miljoniem eiro bez PVN.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka nedaudz vairāk par pusi "Auto Blitz" kapitāla daļu pieder AS "Mūsa Motors grupa", bet pārējie dalībnieki ir Vitauts Tučkus, Ģirts Zemītis un Māris Varkalis. Āboltiņš darbojas arī "Mūsa Motors grupas" padomē.

2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 924 458 eiro apgrozījumu un 20 096 eiro peļņu. Savukārt 2013.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 821 882 eiro apgrozījumu un cieta 38 127 eiro lielus zaudējumus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti