Apdrošinātājs: Gandrīz trīs reizes pieaugusi izmaksāto atlīdzību summa specializētās tehnikas apdrošināšanā

 

Foto: Publicitātes attēls

BTA Baltic Insurance Company | 22.februāris 2016 11:46

Apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk – BTA) 2015. gadā apdrošināšanas atlīdzībās par specializētajai tehnikai nodarītajiem bojājumiem izmaksājusi 663 264 eiro, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk salīdzinājumā ar 2014. gadu. Atlīdzību apjoma pieaugumu ietekmējis BTA saņemto atlīdzību pieteikumu skaita pieaugums – pērn BTA saņēmusi par 25 % vairāk atlīdzību pieteikumu nekā 2014. gadā.

Saskaņā ar BTA statistiku interese par specializētās tehnikas un iekārtu apdrošināšanu ik gadu pieaug. Pērn BTA apdrošināto specializētās tehnikas un iekārtu skaits pieaudzis par 15 %. Tomēr vienlaikus jāatzīmē, ka būtiski pieaudzis arī izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms. Kopumā par specializētās tehnikas un iekārtu bojājumiem vai bojāeju 2015. gadā BTA izmaksāja 663 264 eiro, bet gadu iepriekš BTA izmaksātā kopējā atlīdzību summu par specializētās tehnikas bojājumiem bija 237 528 eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Analizējot 2015. gadā reģistrētos atlīdzību pieteikumus specializētās tehnikas apdrošināšanā, BTA secinājusi, ka skaitliski visvairāk pieaudzis saņemto atlīdzību pieteikumu skaits par specializētās tehnikas stiklojuma plīsumiem un ugunsgrēku nodarītiem bojājumiem specializētajai tehnikai. Kopumā BTA 2015. gadā saņēmusi 17 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par specializētās tehnikas stiklojuma plīsumiem, kas ir par 54 % vairāk nekā gadu iepriekš. BTA eksperti skaidro, ka visbiežāk specializētās tehnikas stiklojuma plīsumus rada darba procesā uzrauti priekšmeti, piemēram, pļaujot zāli tiek gaisā uzrauts akmens vai, izstrādājot mežā cirsmu, ar krītoša koka zaru tiek izsisti gan priekšējie, gan sānu stikli.

Savukārt BTA saņemto apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits pērn par ugunsgrēku nodarītiem bojājumiem specializētajai tehnikai, salīdzinot ar 2014. gadu, ir palielinājies par 25 %. Kopumā BTA 2015. gadā par ugunsnelaimju nodarītiem bojājumiem specializētājai tehnikai izmaksājusi apdrošināšanas atlīdzības 257 838 eiro apmērā. Specializētā tehnika lielākoties cietusi ugunsgrēkos dažādu tehnisku kļūmju dēļ, kuru rezultātā noticis uzliesmojums un tehnika visbiežāk bijusi norakstāma vai tai bijis nepieciešams būtisks remonts.

Foto: Publicitātes attēls

Kā norāda Iveta Rijniece, apdrošināšanas akciju sabiedrības “BTA Baltic Insurance Company” Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore, BTA novērojumi liecina, ka specializētās tehnikas īpašniekiem būtu jāpievērš lielāka vērība ne tikai tehnikas apkopei, bet arī uzmanīgākai tās vadīšanai uz ceļa: “Regulāri veicot tehniskās apkopes, aicinām specializētās tehnikas īpašniekus lielāku uzmanību pievērst tieši hidrauliskās sistēmas tehniskajam stāvoklim un trošu savienojumu vietām, jo šīs sistēmas bojājumi ir viens no biežākajiem negadījumu iemesliem specializētās tehnikas apdrošināšanā. Vairumā gadījumu šādu bojājumu rezultātā tehnika pēc ugunsnelaimes diemžēl ir norakstāma.”

“Starp biežākajiem negadījumu iemesliem specializētās tehnikas apdrošināšanā ir arī ceļu satiksmes negadījumi, kas visbiežāk saistāmi ar ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu vai to, ka transporta vadītāji pārvērtē specializētās tehnikas spēju variēt uz ceļa,” norāda I.Rijniece.

Pērn lielākā atlīdzība specializētās tehnikas apdrošināšanā – 205 tūkstoši eiro

Foto: Publicitātes attēls

Apkopojot datus par pērn izmaksātajām apdrošināšanas atlīdzībām specializētās tehnikas apdrošināšanā, BTA izveidojusi pērnā gada lielāko apdrošināšanas atlīdzību TOP 3. Pērn lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā – 204 998 eiro – BTA izmaksāja par 2015. gada augustā Bauskas novadā nodegušu 2010. gada izlaiduma labības kombainu “CLAAS LEXION 600”. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls bija hidrauliskās sistēmas eļļas saskarsme ar atgāzu sistēmas elementu karstajām virsmām. Par šo apdrošināšanas gadījumu izmaksātā atlīdzības summa ir arī pēdējo trīs gadu laikā lielākā BTA izmaksātā apdrošināšanas atlīdzības specializētās tehnikas apdrošināšanā.

2015. gada otru lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā – 194 555 eiro – BTA izmaksāja par septembrī notikušajā ceļu satiksmes negadījumā smagi bojātu ceļa līniju krāsošanas specializēto iekārtu. Ceļa posmā Rīga – Ainaži kravas transportlīdzeklis, mēģinot veikt apdzīšanas manevru, izraisīja sadursmi ar ceļu līniju krāsošanas iekārtu.

Savukārt trešo lielāko apdrošināšanas atlīdzību 43 470 eiro apmērā BTA pērn izmaksāja par Daugavpils novadā nodegušu traktoru Zetor Forterra. Ugunsgrēku izraisīja elektroinstalācijas bojājumi.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti