Nedēļas laikā nodedzinātas četras "BalticTaxi" automašīnas

 

Foto: Ekrānšāviņš no baltictaxi.lv

Nozare.lv | 8.marts 2016 7:12

Nedēļas laikā nodedzinātas četras kompānijas "BalticTaxi" automašīnas un iemesls varētu būt pelēkajā ekonomikā strādājošo nevēlēšanās sakārtot nozari un panākt godīgu konkurenci, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pirms nedēļas naktī autostāvvietā Pļavniekos esot nodedzināts viens "BalticTaxi" taksometrs, bet vakarnakt "BalticTaxi" taksometru autostāvvietā Krustabaznīcas ielā kāds nodedzināja trīs taksometrus. Tāpat vakar, veicot pakalpojuma sniegšanu, esot piekauts "BalticTaxi" automašīnas vadītājs, bet pirms nedēļas citu taksometru autovadītāji liedza taksometra iebraukšanu Vecrīgā, nobloķējot ceļu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste apstiprināja, ka Krustabaznīcas ielā naktī uz svētdienu biju aizdegušās vairākas automašīnas, bet Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA teica, ka kopumā šajā adresē deguši četri spēkrati.

Policijā par faktu sākts kriminālprocess un nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu, vai nav notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvis Jānis Naglis, uzņēmuma līdzšinējās darbības laikā "BalticTaxi" automašīnām veikti vairāki desmiti uzbrukumu un iemesls tam esot vienkāršs - "BalticTaxi" zīmols iestājies par godīgu konkurenci un nozares sakārtošanu un, lai mērķus sasniegtu, aktīvi rīkojies, lai šīs pārmaiņas realizētu dzīvē.

"Nozarei, kurā pēc Finanšu ministrijas konservatīvākajiem aprēķiniem pelēkā ekonomika ir 80% apmērā, šāda darbība traucē," secina Naglis.

"Nelegālie taksometru pakalpojumu sniedzēji un nodokļu nemaksātāji, citiem vārdiem sakot, vienkārši bandīti, izmanto sev saprotamās spēka metodes, lai neļautu "BalticTaxi" sniegt kvalitatīvus pakalpojumus vietās, kur to nosaka Rīgas pilsēta un nozares regulējums," uzskata Naglis.

Pēc pēdējo dienu notikumiem "BalticTaxi" retoriski jautā finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) un Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S): "Kam maksāt nodokļus - valstij un Rīgai vai bandītiem?"

Līdz šim, pēc Nagļa domām, ne Finanšu ministrija iepriekšējā ministra un par nozari atbildīgā parlamentārā sekretāra, tagadējā ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) personā, ne Rīgas dome nav spējušas veikt nevienu efektīvu izmaiņu nozares sakārtošanā.

"Šīs institūcijas to nav spējušas pat tad, kad nozares pārstāvji paši izdarīja likumdevēja un izpildvaras darbu, sagatavojot un iesniedzot reālus priekšlikumus nozares sakārtošanai. Nozares piedāvātā risinājuma - taksometru patentmaksas - ieviešanas un administrēšanas izmaksas būtu tuvu nullei, bet ienākumi no šīs patentmaksas 2016.gadā būtu bijuši vismaz četru miljonu eiro apmērā no taksometru nozares darbības Rīgā vien," apgalvo Naglis.

Neieklausoties atbildīgo nozares spēlētāju teiktajā, Rīgas dome pieņēmusi, pēc Nagļa domām, bezjēdzīgus speciālās atļaujas risinājumus iebraukšanai Vecrīgā. "BalticTaxi" esot gatavi sadarboties un palīdzēt taksometru pakalpojumu nozares sakārtošanā, taču trūkstot valsts un pašvaldības vēlmes rīkoties. "BalticTaxi" sagaida, ka gan Rīgas dome, gan Finanšu ministrija pieņems atbildīgus un efektīvus lēmumus, lai sakārtotu taksometru pakalpojumu nozari.

Naglis arī ironizē, ka pašreizējā nozares haosa apstākļos nogādāt ministri līdz ministrijai Smilšu ielā vai mēru līdz Rātslaukumam var arī neizdoties.

Kā ziņots, Rīgas dome saistošajos noteikumos, kas regulē taksometru licencēšanas kārtību, noteikusi ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam noteikusi gada nodevu 300 eiro apmērā. Parastā licence vairs nedod pārvadātājam tiesības veikt pasažieru pārvadājumus ar vieglo taksometru Vecrīgā - tam jāsaņem speciālā atļauja.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti