Beidzot noslēgts 3,5 miljonu eiro vērtais līgums par 52 ātrās palīdzības mašīnu piegādi 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.marts 2016 10:10

 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) beidzot noslēdzis 3,5 miljonus eiro vērto līgumu ar SIA "Auto Blitz" par 52 ātrās palīdzības mašīnu piegādi, pastāstīja dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Līgums noslēgts pagājušajā nedēļā.

Jau ziņots, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ir atļāvis NMPD slēgt 3,5 miljonus eiro vērto līgumu par 52 automašīnu piegādi ar "Auto Blitz". Iepriekš cits iepirkuma pretendents SIA "Norde" pārsūdzēja iepirkuma rezultātus, kā vienu no argumentiem minot "Auto Blitz" nodokļa parādu, kas liedz pretendēt uz iepirkumu. Taču IUB lēmumā secina, ka "Auto Blitz" 2015.gada 8.septembrī nav bijis nodokļu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu parādu.

Kopumā IUB iesniegumu izskatīšanas komisija nekonstatēja iepirkuma procedūras pārkāpumus, kas būtu varējuši ietekmēt pieņemto lēmumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu "Auto Blitz". Pēc tam "Norde" paziņoja, ka IUB lēmumu pārsūdzēs Administratīvajā tiesā.

Kā norādīja Bukša, NMPD līgumu slēdzis, pamatojoties uz IUB pieņemto lēmumu atļaut dienestam slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju, kas šajā gadījumā ir "Auto Blitz".

Pirmajai automašīnu piegādei jānotiek astoņu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža. Līdz ar to no "Auto Blitz" pirmās 30 mašīnas NMPD jāsaņem, vēlākais, novembrī. Savukārt atlikušie spēkrati tiks piegādāti nākamā gada sākumā.

Viņa arī piebilda, ka šobrīd ir ļoti būtiski, lai jauno ātrās palīdzības mašīnu piegāde notiktu pēc iespējas ātrāk, jo Rīgas reģionā autoparks ir visvecākais un nolietotākais - vairāk nekā divas trešdaļas no Rīgas reģiona neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēm izsaukumos pie pacientiem brauc ar vismaz 10 gadus veciem transportlīdzekļiem, kas pirms tam tika izmantoti pārējos reģionos kā rezerves auto ar samazinātu izmantošanas intensitāti.

NMPD pārstāve arī atgādināja, ka šāds risinājums tika paredzēts kā pagaidu pieeja līdz jaunu automašīnu iegādei, kas NMPD ļāva pērn atteikties no ātrās palīdzības mašīnu un šoferu ārpakalpojuma izmantošanas Rīgas reģionā.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada decembrī automašīnu "Nissan" oficiālais pārstāvis Latvijā SIA "Norde" pārsūdzējis 3,5 miljonus eiro vērto konkursu par 52 automašīnu piegādi NMPD.

Minētajā iepirkumā par uzvarētāju tika atzīts politiķes Solvitas Āboltiņas (V) vīra pārstāvētais uzņēmums SIA "Auto Blitz", kas apņēmās automašīnas piegādāt par 3 474 094 eiro. Kopumā iepirkumā pieteicās deviņi pretendenti, taču "Auto Blitz" piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

Kopumā tika saņemti deviņi pretendentu piedāvājumi, no kuriem par uzvarētāju atzīts "Auto Blitz". Iepriekš "Auto Blitz" ieguva tiesības piegādāt arī 40 jaunus spēkratus Valsts policijai.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka nedaudz vairāk par pusi "Auto Blitz" kapitāla daļu pieder AS "Mūsa Motors grupa", bet pārējie dalībnieki ir Vitauts Tučkus, Ģirts Zemītis un Māris Varkalis. Āboltiņš darbojas arī "Mūsa Motors grupas" padomē.

2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 924 458 eiro apgrozījumu un 20 096 eiro peļņu. Savukārt 2013.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 821 882 eiro apgrozījumu un cieta 38 127 eiro zaudējumus.

 
Visi komentāri
 
andza 28.marts 2016 11:49
0 0 Atbildēt

Man patīk fofmulējums,saimnieciski visizdevīgākais auto,mersis arī pēc 10 gadiem būs mersis,bet opels....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti