Volvo FH16 ar I-Shift pārnesumkārbu pavelk 750 tonnas (+ video; foto) 1

 
Volvo Truck Latvia | 12.aprīlis 2016 12:33

Īsfilmā „Volvo Trucks un 750 tonnas” kravas automašīnai Volvo FH16, kas aprīkota ar I-Shift pārnesumkārbu ar lēngaitas pārnesumiem, jāveic sarežģīts smago kravu pārvadāšanas uzdevums.

Autovadītāja kabīnē atrodoties pasaules stiprākajam vīram Magnusam Sāmuelsonam un kravas automašīnu žurnālistam Braienam Veterlijam, Volvo FH16 jāuzsāk kustība ar 750 tonnām.

Gēteborgas ostā Zviedrijā uz 20 platformām tiks novietoti 40 konteineri, kuros sakrautas Volvo rezerves daļas, tādējādi veidojot 300 metrus garu autovilcienu. Kopā ar kravas automašīnu autovilciena sastāva svars ir 750 tonnas. Uzdevums: uzsākt kustību ar Volvo FH16 sastāvu, kura kopējā masa ir 750 tonnas, un nobraukt 100 metrus garu attālumu.

„I-Shift ar lēngaitas pārnesumiem nodrošina kustības uzsākšanas iespējas, kādas nav citām tirgū pieejamajām sērijveidā ražotajām kravas automašīnām. Jaunie lēngaitas pārnesumi ļauj pārvadāt patiešām smagas kravas, uzsākt kustību sarežģītā reljefā un braukt ar vislēnāko ātrumu līdz pat 0,5 km/h. Īpaši konstruētās kravas automašīnas parasti tiek izmantotas īpaši smagu kravu pārvadājumiem, taču pārbaudījumā mēs izmantojam Volvo FH16 modeli ar rūpnīcā izgatavotu spēka pārvadu,” stāsta Peters Hardens, Volvo Trucks FM un FMX izstrādes vadītājs.

Pārbaudījumā izmantotais Volvo FH16 ir aprīkots ar lēngaitas pārnesumiem un visizturīgākajiem tiltiem, kādi pieejami Volvo standarta izstrādājumu klāstā. Kravas automašīnu vada Magnuss Sāmuelsons, kādreizējais „Pasaules spēcīgākā vīra” titula īpašnieks.

„Ir maz tādu lietu, kas līdzinās fizisko robežu pārbaudīšanas un pārvarēšanas sajūtai. Daudzu gadu garumā esmu saskāries ar vairākiem grūtiem pārbaudījumiem, bet šis ir līdz šim vissmagākais uzdevums,” saka Magnuss Sāmuelsons.

Viņam līdzās būs pieredzējušais kravas automašīnu nozares žurnālists Braiens Veterlijs.
„Volvo Trucks izstrādātā automātiskā pārnesumkārba, kas var pārvadāt kravu, pilnai masai esot 325 tonnas, ir iespaidīga. Bet tas, ka viena standarta ražojuma kravas automašīna var pārvadāt 700 tonnas GCW*, ir patiešām apbrīnojami. Savā 30 gadu ilgajā kravas automašīnu žurnālista pieredzē ko tādu es nekad iepriekš neesmu redzējis,” stāsta Braiens Veterlijs.
* transportlīdzekļa pilna masa

Kravas automašīnas specifikācija
• Volvo FH16 (750 Zs) ar standarta konfigurāciju, aprīkots ar visizturīgākajiem tiltiem, kas pieejami Volvo standarta izstrādājuma klāstā.
• Lai dzenošie tilti izturētu noslodzi, plāksne zem segliem tika pastiprināta.

Sagatavošanās izaicinājumam
• Pirms pārbaudījuma bija jāievieš vairāki drošības pasākumi. Piemēram, 20 piekabju savienojumi tika rūpīgi pārbaudīti un visu 204 riepu gaisa spiediens tika precīzi pielāgots.
• Uz piekabju platformām tika novietoti 40 konteineri. Konteineri tika sakrauti pa pāriem, viens virs otra.
• Kopējais kravas automašīnas, piekabju un konteineru svars pārsniedza 750 tonnas.
• Kravas automašīna ar šādu sastāvu nobrauca 100 metrus.

750 tonnas ir vienlīdzīgas
• 57 Volvo FH16 kravas automašīnām.
• 350 Volvo XC90 vieglajām automašīnām.
• 150 pieaugušiem ziloņiem.
• 4 Boeing 747 Jumbo Jets lidmašīnām.
• mazliet vairāk par 4,5 vēja ģeneratoriem.

Fakti par I-Shift ar lēngaitas pārnesumiem
• I-Shift ar lēngaitas pārnesumiem ir jaunākais Volvo Trucks izstrādātais produkts I-Shift automātisko pārnesumkārbu klāstā.
• Jaunā I-Shift versija īpaši izstrādāta labākai kustības uzsākšanai un braukšanai īpaši mazā ātrumā.
• I-Shift ar lēngaitas pārnesumiem ļauj pārvietoties ar ātrumu 0,5–2 km/h un spēj uzsākt kustību ar līdz pat 325 tonnas smagu kravu. Tas ir nebijis sasniegums sērijveidā ražotām kravas automašīnām ar automātisko pārnesumkārbu.
• Viens vai divi lēngaitas pārnesumi ir pieejami tiešās piedziņas pārnesumkārbām vai pārnesumkārbām ar paaugstināto pārnesuma attiecību. Iespējams izvēlēties arī divus papildu atpakaļgaitas lēngaitas pārnesumus.
• Lēngaitas pārnesumi ir pievienoti standarta I-Shift pārnesumkārbai. Ņemot vērā smagās kravas, vairākas detaļas ir veidotas no īpaši izturīgiem materiāliem. Šī pārnesumkārba ir 12 cm garāka par standarta I-Shift pārnesumkārbu.
• I-Shift ar lēngaitas pārnesumiem ir pieejama Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH un Volvo FH16 modeļiem ar Volvo Trucks 13 un 16 litru dzinējiem.

 
Visi komentāri
 
didzisk 9.maijs 2016 15:00
0 0 Atbildēt

Krīt uz nerviem. Tīrākais amerikāņu stila "šovs" ar pārtraukumiem, atpakaļ kāpšanos un tukšu muldēšanu. Vēl tikai vajadzēja kādas 4 reklāmas pauzes, lai kopīgais video sanāktu 20 min.

Ak, nē, šī jau ir reklāma!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti