Jaunais “VW Crafter” iegūst prestižo balvu “Starptautiskais gada minivens 2017” 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nadīna Erdmane | 5.oktobris 2016 12:06

Eiropas prestižākā konkursa „Starptautiskais gada minivens” internacionālā žūrija, kuras komisijā ietilpst locekļi no 24 Eiropas valstīm, Hannoverē apmeklējot zīmola “Volkswagen Commercial Vehicles” starptautiskās autoizstādes IAA stendu, kā 2017. gada labāko kravu transportēšanas minivenu atzina jauno “VW Crafter”.

Starptautiskās autoizstādes laikā žūrija tika iepazīstināta ar aptuveni 100 dažādiem personalizētiem automobiļu risinājumiem, kas tiks izstādīti zīmola “Volkswagen Commercial Vehicles” 7400 m2 plašajā stendā un 1350 m2 plašajā zonā ārā. Jaunais “VW Crafter” ir ļoti ekonomisks, funkcionāls un uzticams. Auto komplektācijā ietilpst 4 bāzes modeļi, 3 garumi, 3 augstumi – kopā 69 atvasinājumi. Minivenam ir zemas degvielas un nolietošanās izmaksas jeb kopējās ekspluatācijas izmaksas. Tam ir priekšējo vai aizmugurējo riteņu piedziņa, manuālā vai automātiskā pārnesumkārba, kā arī 4MOTION visu riteņu piedziņa.

Apbalvojuma piešķiršanas dienā žūrijas komisijas priekšsēdētājs Džerlats Svīnijs (Jarlath Sweeney) atzina, ka: “Žūrijai šķita, ka jaunais “Crafter” pilnīgi noteikti ir pelnījis iegūt pirmo vietu. Šis transportlīdzeklis ir veidots tā, lai atbilstu specifiskām klientu prasībām. Tas to izceļ citu vidū.”

Par augsto novērtējumu sajūsmu izteica zīmola “Volkswagen Commercial Vehicles” vadītāju valdes priekšsēdētājs Dr. Ekhards Šolcs (Dr Eckhard Scholz): “Mēs esam priecīgi, ka varam uzņemt žūriju savā stendā un nodemonstrēt mūsu dažādos jaunos produktus, it īpaši e-Crafter, kas šajā izstādē tiek prezentēts pirmo reizi. Tāpat esam sajūsmā par apbalvojumu, ko izmantosim, lai veiksmīgi uzsāktu tā laišanu tirdzniecībā.”

Daudzfunkcionāls un praktisks

Godalgotais modelis ar maksimālo kravnesību 5,5 tonnas, palielinātu 18,4 m3 plašu kravas telpu un pārsteidzošu piedziņas veidu, ir aprīkots ar pilnībā pārstrādātu šasiju un elektromehānisko stūres iekārtu, uzticamiem, ekonomiskākiem un optimizētiem dzinējiem gan gariem pārbraucieniem, gan braukšanai pilsētas satiksmē, labi pārdomātiem risinājumiem kravas iekraušanai, praktiskām sagatavēm pārveidojumu uzstādīšanai, ergonomisku autovadītāja darba vidi un ārkārtīgi plašu autovadītāja palīgsistēmu klāstu.

Jaunajam “Crafter” tiek piedāvāts ārkārtīgi plašs atvasinājumu klāsts, tostarp augstas kravnesības versijas. Tā, piemēram, auto furgona un Kombi versijā ir pieejams dažādos garumos (5986 mm, 6836 mm vai furgona versijā arī 7391 mm) un augstumos (2355 mm, 2590 mm vai furgona versijā arī 2798 mm). Papildus tam ir pieejami arī atvērta tipa varianti vienkabīnes vai dubultās kabīnes versijā ar dažādiem garumiem un pārveidošanas iespējām, piemēram, pikapa vai minivena virsbūve.

Praktiskā ziņā jaunais “Crafter” pārsteidz ar izcilu funkcionalitāti, izsmalcinātu sagatavi izmantošanai dažādos veidos un optimizētiem izmēriem: priekšējo riteņu piedziņas versijā tiek piedāvāta maksimāli plaša kravas telpa ar 18,4 m3 ietilpību un pilnu masu no 3,0 līdz 4,0 tonnām. Kravas telpas platums starp riteņu arkām ir 1380 mm, bet maksimālais kravas nodalījuma garums ir 4855 mm, kas ir labākie rādītāji minivena klasē. Iekraušanu jaunajā “Crafter” atvieglo slīddurvju 1311 mm atvērums, minimālais sliekšņa augstums 570 mm priekšējo riteņu piedziņas versijās un papildaprīkojumā pieejams aizmugurējo durvju 270° atvērums. Jaunais “Crafter” piedāvā ģeniālu risinājumu kravas nostiprināšanai: kravu vistiešākajā nozīmē var nostiprināt „no visām pusēm”. Stiprinājumu sliedes patentētu profilu formā ir iebūvētas sānu sienās, starpsienā, jumtā un grīdā.

Padomāts par autovadītāja komfortu un drošību

Tāpat ir optimizēta autovadītāja darba vides ergonomika. Papildaprīkojumā pieejamajam ergonomiskajam sēdeklim ir iespējams pasūtīt trīs dažādus variantus ar AGR (Muguras veselības organizācijas) zīmogu, regulējamu muguras balstu un masāžas funkciju. Jaunā “Crafter” standartaprīkojumā ir iekļauti elektriski vadāmi logi, centrālā atslēga ar bezvadu tālvadības sistēmu un praktiski ergonomiski veidoti uzglabāšanas risinājumi mobilajam tālrunim, klēpjdatoram un planšetdatoram.

Minivenam pieejamās autovadītāja palīgsistēmas piedāvā papildu komfortu un saistītas drošības priekšrocības. Pateicoties elektromehāniskajai stūres sistēmai, kas šajā klasē ir pieejama pirmo reizi, jaunais “Crafter” piedāvā ārkārtīgi plašu klāstu aktīvo autovadītāja palīgsistēmu, piemēram, joslas saglabāšanas palīgsistēmu, parkošanās palīgsistēmu un piekabes palīgsistēmu, kas palīdz vadīt piekabi. Citas palīgsistēmas, no kurām dažas ir pieejamas papildaprīkojumā, ir adaptīvā kruīza kontrole ACC, avārijas bremzēšanas palīgsistēma, standartaprīkojumā iekļautā automātiskā pēcsadursmes bremzēšanas palīgsistēma, sānvēja palīgsistēma, kas arī ir standartaprīkojums, autovadītāja brīdināšanas sistēma, automātiskā tālo gaismu palīgsistēma un daudzas citas.

Pieejamo pasīvās drošības sistēmu vidū papildus priekšējiem, sānu un galvas gaisa drošības spilveniem autovadītājam un blakussēdētājam ir pieejama atpakaļskata kamera, aizmugurējās satiksmes uzraudzības funkcija un uz sensoriem balstīta sānu aizsardzības sistēma, kas īpaši izstrādāta jaunajam auto.

Samazinās transportlīdzekļa ekspluatācijas izmaksas

Uzlabotie Euro 6 dzinēji, kuru pamatā ir modulārā dīzeļdzinēju platforma MDB, ir īpaši pielāgoti jaunajam “Crafter”, ņemot vērā komerciālo transportlīdzekļu izturības prasības. Tie ir ļoti uzticami dzinēji, kas paredzēti gan īsiem, gan gariem pārvadājumiem. 2,0 l dzinējs EA 288 Commercial, kas pielāgots jaunajam “Crafter”, Euro 6 tirgos ir pieejams komplektācijā ar priekšējo riteņu piedziņu trīs dažādās jaudas versijās: 75 kW (102 ZS), 103 kW (140 ZS) vai kā BiTurbo TDI ar 130 kW (177 ZS) jaudu. Jaunā “Crafter” priekšrocības ir arī izturība, zemas nolietošanās, apkopes un remonta izmaksas, kas kopumā pozitīvi ietekmē kopējās ekspluatācijas izmaksas visa automobiļa dzīves cikla garumā.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Job 5.oktobris 2016 12:17
4 0 Atbildēt

Viss pareizi, pārsteidz vien apzīmējums "minivens"

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti