Lidojošais pasažieris - "Volvo Trucks" piesaka jaunu triku (+ video)

 

Foto: ekrānšāviņš

Volvo Trucks | 23.novembris 2016 15:18

Volvo Trucks iespaidīgajā gaidāmajā Live Test sērijas īsfilmā „The Flying Passenger" redzamais triks ar kravas automašīnu un paraplānu tiek īstenots pirmo reizi.

Jaunajā Volvo Trucks Live Test izmēģinājumā kravas automašīnai Volvo FH un paraplāna pilotam jāpārvar aizraujošs pārbaudījums. Braucot augšup pa līkumotiem kalnu ceļiem, kravas automašīnai jāspēj noturēt paraplānu gaisā. Lai to varētu paveikt, kravas automašīnai jāsaglabā nemainīgs ātrums. Īsfilma „The Flying Passenger" pirmoreiz tiks demonstrēta 29. novembrī Volvo Trucks digitālajās platformās.

Volvo Trucks unikālais spēka pārvads ar I-Shift divsajūgu pārnesumkārbu nodrošina izcilu vadāmību, saglabājot nelielu degvielas patēriņu. Gaidāmajā Volvo Trucks testā, kravas automašīnai Volvo FH piestiprinot paraplānu, tiks pārbaudīta spēka pārvada veiktspēja. Šis pārbaudījums ir pasaulē pirmais triks, kurā iesaistīta kravas automašīna un paraplāns.

„Ikviens kravas automašīnas vadītājs zina, cik sarežģīti ir kalnainā apvidū saglabāt nemainīgu braukšanas ātrumu. Lai to varētu paveikt, nepieciešams dzinējs un pārnesumkārba, kas spēj nodrošināt izcilu vadāmību. „The Flying Passenger" ir pārbaudījums, kas demonstrē mūsu uzlabotā spēka pārvada izcilo veiktspēju un efektivitāti," stāsta Klāss Nilsons, Volvo Trucks prezidents.

Live Test pārbaudījumā izmantotā kravas automašīna Volvo FH ir aprīkota ar Volvo unikālo spēka pārvadu, kurā ietverts pilnveidots Euro 6 dzinējs D13 un I-Shift divsajūgu pārnesumkārba. Divsajūgu tehnoloģija pārnesumu pārslēgšanas laikā nepārtraukti pievada jaudu, lai, sarežģītos apstākļos mainot pārnesumus, kravas automašīna jaudu nezaudētu.

„Braukšana, izmantojot augstus pārnesumus, un nemanāma pārnesumu maiņa ir svarīgs faktors efektīva degvielas patēriņa nodrošināšanai. I-Shift divsajūgu pārnesumkārba nodrošina vienmērīgu braukšanu, izmantojot augstos pārnesumus un ļaujot dzinējam darboties ar zemiem apgriezieniem," stāsta Stafans Vendebergs, FH un tālo pārvadājumu klāsta izstrādājumu nodaļas vadītājs.

Gaidāmais pārbaudījums ir jaunākais Volvo Trucks Live Test sērijas izmēģinājums, kurā sarežģītos apstākļos tiek testētas kravas automašīnas iezīmes un tehniskās iespējas. Iepriekš lieliskus panākumus visā pasaulē guvušas filmas „The Epic Split" („Varenais špagats"), „Look Who's Driving" („Četrgadīga autovadītāja") un „The Hamster Stunt" („Triks ar kāmi").

Īsfilma pirmoreiz tiks demonstrēta 29. novembrī Volvo Trucks digitālajās platformās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti