ACEA: Latvija janvārī-oktobrī bijusi viena no divām Eiropas valstīm, kur samazinājusies jaunu komercauto reģistrācija 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.novembris 2016 19:48

Latvija ir viena no divām valstīm Eiropā, kur šī gada janvārī-oktobrī salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem desmit mēnešiem jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācija samazinājusies, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) piektdien publicētie dati.

Latvijā šī gada pirmajos desmit mēnešos reģistrēti 3212 jauni komerciālie transportlīdzekļi, kas ir par 3,2% mazāk nekā pagājušā gada janvārī-oktobrī. No 30 ACEA aplūkotajām Eiropas valstīm jaunu komercauto reģistrācijas samazinājums pirmajos desmit mēnešos gada izteiksmē reģistrēts vēl tikai Šveicē (-1,8%).

Savukārt pārējās 28 valstīs, par kurām datus apkopo ACEA, pirmajos desmit mēnešos reģistrēja vairāk jaunu komerciālo transportlīdzekļu nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

Vislielākais jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas pieaugums janvārī-oktobrī gada izteiksmē bija Lietuvā (+48%), Islandē (45,9%), Itālijā (+41,1%), Slovēnijā (+30,8%) un Kiprā (+30,7%).

Lietuvā janvārī-oktobrī tika reģistrēti 7939 jauni komerciālie transportlīdzekļi, bet Igaunijā gada pirmajos desmit mēnešos reģistrēja 4303 komerciālos transportlīdzekļus, kas bija par 10,1% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā.

Visās 30 ACEA aplūkotajās Eiropas valstīs janvārī-oktobrī jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija gada izteiksmē pieauga par 11,3% līdz 1 970 019 automašīnām.

Eiropas Savienībā (ES) jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrēšana janvārī-oktobrī gada izteiksmē palielinājās par 11,6% - līdz 1 905 402 komercauto.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju 30 Eiropas valstīs: ES dalībvalstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Shamejais 27.novembris 2016 18:49
1 0 Atbildēt

Upsss - sorry - bija tik neinteresanti ķerties klāt lasīšanai, ka iebliezu komentāru tikai dēļ foto - atdzīstu - vainīgs :(

P.S. Bet izskats vienalga būs visiem vienāds.... ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti