Lux Express investē gandrīz 3 miljonus jaunākās paaudzes autobusos

 

Foto: Publicitātes attēls

Lux Express | 18.aprīlis 2017 12:55

Lux Express atjauno autobusu parku un investē gandrīz 3 miljonus eiro īpašos, pēc pasūtījuma izgatavotos Scania Irizar i8 autobusos.

Astoņi jaunie, uzlabota komforta autobusi tiek izgatavoti Spānijā un Latvijā ieradīsies maija beigās. Sākot ar 3. jūliju, būs spēkā jauns autobusu kustības saraksts. Lux Express maršrutā Rīga-Tallina ieviesīs vēl divus jaunus reisus katru dienu, kā arī tiks veiktas izmaiņas jau esošajos reisos Rīga-Viļņa un Rīga-Minska.

Lux Express šopavasar atjauno savu autobusa parku ar sešiem jauniem, pēc īpaša pasūtījuma ražotiem “Lounge” autobusiem. Tie tiks izmantoti, lai apkalpotu pasažierus maršrutos Tallina-Rīga un Tallina-Pēterburga. “Iegādātie autobusi atbilst jaunākās paaudzes autobusu konceptam – tie ir ne vien pielāgoti pasažieru ērtībām, bet ir arī videi draudzīgi. Izmešu līmenis jaunajiem autobusiem atbilst Euro 6 emisijas standartiem, bet degvielas patēriņš sastāda 26 litrus uz 100 kilometriem. “Viena autobusa pasažiera pārvadāšanai uz 100 kilometriem tiek patērēts 0,4 litri degvielas, tas ir divreiz mazāk nekā dīzeļvilcienam Flirt DMU,” stāsta “Lux Express Latvia” valdes loceklis Krišjānis Reķis.

Jaunie “Lounge” autobusi izgatavoti pēc īpaša Lux Express pasūtījuma, tajos kopā ir 45 pasažieru vietas, tostarp 15 īpaši komfortablajā “Lounge” daļā, kur sēdekļi izvietoti pēc principa 2+1. Turklāt Lux Express ir pasūtījis arī divus jaunus autobusus ar 56 sēdvietām, kas nomainīs jau esošo autobusu parku. Šajos autobusos visas sēdvietas izkārtotas pēc principa 2+2. Autobusa garums sastāda 15 metrus, platums 2,55 metrus un augstums apmēram 4 metrus. Jaunie, uzlabota komforta autobusi apkalpos pasažierus maršrutos Tallina-Rīga un Tallina-Pēterburga. Maršrutā Tallina-Rīga kursēs pieci no jaunajiem “Lounge” autobusiem, savukārt maršrutā Rīga-Pēterburga kursēs viens autobuss.

Jau šobrīd Lux Express reisus uz Viļņu un Tallinu nodrošina vairāk nekā 10 reizes dienā. "Laiki, kad pasažieri bija gatavi plānot savu dienu atkarībā no autobusa vai vilciena atiešanas laika, jau ir pagājuši. Šodien cilvēki no sabiedriskā transporta gaida elastību un izvēles iespējas, un tieši tādēļ mēs palielinām autobusu reisu skaitu maršrutā Rīga-Tallina līdz 13 reisiem dienā. Līdz ar autobusa parka atjaunošanu Lux Express mērķis ir palielināt reisu biežumu un nodrošināt, lai 2018. gadā autobusi no Rīgas uz Viļņu un Tallinu atietu katru stundu," skaidroja Krišjānis Reķis.

Jaunajos autobusos, gan parastajās vietās, gan arī “Lounge” daļā esošajās atrodamas jau par ierastām kļuvušās personālās multimediju ierīces, regulējamie sēdekļi, rozetes elektronisko ierīču uzlādēšanai, pietiekami daudz vietas kājām. Katra sēdvieta ir aprīkota ar drošības jostu. Autobusos arī ir automāti ar bezmaksas karstajiem dzērieniem. Visos autobusos ir bezvadu internets, gaisa kondicionieris un tualete.

Lux Express autobusu parkā ir gandrīz 80 autobusi, kuru vidējais vecums sastāda 2,7 gadus. 2015. gadā Lux Express investēja autobusu parka atjaunošanā gandrīz 10 milijonus eiro, iegādājoties 28 jaunus autobusus, savukārt 2016. gadā pievienoja vēl 9 jaunus autobusus Scania Irizar, kuru kopējās izmaksas ir 4 milijoni eiro. Lux Express nodarbina vairāk nekā 300 šoferu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti