Volvo Trucks pirmās pilnībā elektriskās kravas automašīnas pirmizrāde (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Trucks | 12.aprīlis 2018 15:42

Tagad Volvo Trucks prezentē savu pirmo pilnībā elektrisko komerciālo kravas automašīnu – Volvo FL Electric, kas ir piemērota dažādiem darba uzdevumiem, piemēram, piegādei pilsētā un atkritumu saimniecībā. Jaunā modeļa tirdzniecība un ražošana sērijveidā Eiropā sāksies nākamajā gadā.

Ar šīs automašīnas izlaišanu Volvo Trucks izvirzās vadošajā pozīcijā, piedāvājot risinājumus elektrificētiem preču pārvadājumiem pilsētās.

„Mēs ar milzīgu lepnumu prezentējam pirmo Volvo kravas automašīnu ar pilnībā elektrisku piedziņu, kas ir gatava parastajai satiksmei; tā ir pirmā no šādu automašīnu klāsta. Pilsētām, kas vēlas nodrošināt ilgtspējīgu pilsētvidi, šis modelis ļauj izmantot tās priekšrocības, ko piedāvā kravu pārvadājumi ar elektrificētām kravas automašīnām,” saka Klāss Nilsons (Claes Nilsson), Volvo Trucks prezidents.

Pilsētā, kurā ir labāka gaisa kvalitāte un zemāks trokšņa līmenis, var daudz brīvāk plānot mājokļu celtniecību un infrastruktūras veidošanu, nekā tas notiek tagad. Elektrisko kravas automašīnu, kura nerada izplūdes gāzu emisijas, var izmantot termināļos telpās, kā arī zonās, kur īpaši jārūpējas par vidi. Automašīnu zemais trokšņa līmenis ļauj vairāk darba izdarīt naktīs, tādējādi samazinot ielu un ceļu noslogojumu dienā.

Tirgū ir vērā ņemama interese par elektriskajām kravas automašīnām. Daudziem potenciālajiem klientiem ir jautājumi par iespējām, kādas piedāvā jaunā tehnoloģija, un veidiem, kā tā var ietekmēt viņu darbu.

„Lai pāreja varētu notikt droši un bez traucējumiem, mēs piedāvāsim visaptverošus risinājumus, atbilstoši katra klienta individuālajām vajadzībām attiecībā uz braukšanas cikliem, kravnesību, darbspējas laiku, braukšanas attālumu un citiem parametriem. Šāds risinājums varētu ietvert visu, sākot ar maršruta analīzi un akumulatora darbības optimizāciju līdz apkalpošanai un finansēšanai. Volvo Trucks cieši sadarbojas ar vairākiem uzlādes aprīkojuma piegādātajiem. Mēs vēlamies klientiem vienmēr piedāvāt lielu darbspējas laiku un produktivitāti,” stāsta Volvo Trucks Volvo FL un Volvo FE produktu stratēģijas nodaļas vadītājs Jonass Odermalms (Jonas Odermalm).

Volvo Trucks piedāvājumam atbalstu nodrošina visas Volvo Group uzkrāta pieredze elektrificēto pārvadājumu risinājumu jomā. Meitas uzņēmums Volvo Buses kopš 2010. gada ir pārdevis vairāk nekā 4000 elektrificētu autobusu. Gaitas mehānisma un enerģijas uzglabāšanas tehnoloģija, kas tiek izmantota automašīnā Volvo FL Electric, ir rūpīgi pārbaudīta un izmēģināta jau kopš pašiem tās aizsākumiem, un tai atbalstu nodrošina Volvo Trucks plašais tirdzniecības, apkopes un rezerves daļu piegādes tīkls.

„Mēs no pieredzes zinām, cik svarīga ir sadarbība starp pilsētām, enerģijas piegādātājiem un transportlīdzekļu ražotājiem, lai liela mēroga elektrifikācija kļūtu par realitāti. Pateicoties pievilcīgiem atvieglojumiem, kopējiem standartiem un ilgtermiņa stratēģijai pilsētplānošanā un attiecībā uz uzlādes infrastruktūras paplašināšanu, process var attīstīties daudz straujāk,” skaidro Jonass Odermalms.

Volvo Trucks uzskata, ka ir svarīgi skatīties uz pārvadājumu sektora elektrificēšanu plašāk, lai spētu sniegt atbildes uz nemitīgajiem izaicinājumiem tādās jomās kā elektrības ražošana un akumulatori.

„Piemēram, lai nodrošinātu, ka akumulatoru izejmateriāli tiek iegūti atbildīgā veida, Volvo Group sadarbojas ar tīklu Drive Sustainably (Brauc ilgtspējīgi), kura īpašā darbības joma ir šī jautājuma monitorēšana. Volvo Group arī ir iesaistījusies dažādos projektos, kur smago elektrisko transportlīdzekļu akumulatoriem tiek piešķirta jauna dzīve – tie tiek izmantoti enerģijas glabāšanai. Ne visi jautājumi attiecībā uz akumulatoriem jau ir atrisināti, tomēr mēs aktīvi strādājam gan Grupas ietvaros, gan arī ar citiem dalībniekiem, lai stimulētu attīstību un radītu nepieciešamos risinājumus,” stāsta Jonass Odermalms.

Pirmās Volvo FL Electric klāsta kravas automašīnas tagad sāk izmantot normālos darba apstākļos ar klientiem Gēteborgā – Volvo Trucks mājvietā.

Fakti
• Kravas automašīna ar pilnībā elektrisku piedziņu paredzēta piegādei, atkritumu savākšanai un citiem darba veidiem pilsētā; pilna masa 16 tonnas.
• Spēka pārvads 185 kW elektromotors, maks. jauda/130 kW nepārtrauktas jaudas, divu ātrumu pārnesumkārba, kardānvārpsta, aizmugures tilts. Elektromotora maks. griezes moments: 425 Nm. Maks. aizmugures tilta griezes moments: 16 kNm.
• Enerģijas glabāšana 2–6 litija jonu akumulatori, kopā 100–300 kWh.
• Diapazons Līdz 300 km.
• Uzlāde Uzlāde ar maiņstrāvu, izmantojot elektriskās strāvas tīklu (22 kW), vai ātrā uzlāde ar līdzstrāvu, izmantojot CCS/Combo2 līdz 150 kW.
• Uzlādes ilgums Uzlādējot izlādētus akumulatorus līdz pilnai uzlādei: ātrā uzlāde 1–2 stundas (uzlāde ar līdzstrāvu), uzlāde pa nakti līdz 10 stundām (uzlāde ar maiņstrāvu) ar maksimālo akumulatora ietilpību 300 kWh.
• Pirmās divas Volvo FL Electric kravas automašīnas izmantos atkritumu savākšanas un pārstrādes uzņēmums Renova un pārvadājumu uzņēmums TGM.
• Projekts „Off Peak City Distribution” pētīja, kāda ietekme ir preču pārvadājumiem Stokholmas centrā, ja tos veic naktī. Ja kravas automašīnām nebija jāveic darba uzdevumi sastrēgumstundu satiksmē, darbu izpildei bija vajadzīga trešdaļa laika, salīdzinot ar darbu pa dienu.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti