"Volvo Trucks" ieviesis mākoņpakalpojumu autovadītāju brīdināšanai par bīstamām satiksmes situācijām

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 7.maijs 2018 15:16

Kravas mašīnu ražotājs "Volvo Trucks" ieviesis mākoņpakalpojumu "Connected Safety" jeb "Vienotā drošība", kas ļauj "Volvo" kravas un vieglajām automašīnām automātiski citai citu brīdināt par bīstamām satiksmes situācijām, aģentūru LETA informēja "Volvo Truck Latvia" pārstāve Iveta Ozola.

Līdz ar mākoņpakalpojuma ieviešanu "Volvo Trucks" sācis sadarbību ar vieglo automašīnu ražotāju "Volvo Cars", kas pakalpojumu"Connected Safety" ieviesa 2016.gadā. Tādējādi abi minētie transportlīdzekļu ražotāji, koplietojot ar drošību saistītus datus, nodrošinās reāllaika informācijas apmaiņu starp vieglajām un kravas automašīnām par bīstamām satiksmes situācijām.

"Connected Safety" izstrādāta tā, lai vienmēr, kad autovadītājs aktivizē avārijas gaismas signāllukturus, izmantojot autovadītāja mobilo tālruni ar interneta pieslēgumu, tiek nosūtīts signāls uz "Volvo Trucks" mākoņpakalpojumu. Tālāk informācija tiek pārraidīta uz atbilstošo "Volvo Cars" pakalpojumu. Brīdinājums tiek pārraidīts uz visām pievienotajām kravas un vieglajām automašīnām, kas tuvojas vietai, kur atrodas transportlīdzeklis ar aktivizētajiem avārijas gaismas signāllukturiem.

Sākotnēji "Connected Safety" sistēmu "Volvo Trucks" sāks izmantot jaunajās kravas automašīnās Zviedrijā un Norvēģijā, kur lielu daļu no gada laikā reģistrēto jauno automašīnu reģistrāciju skaita veido tieši uzņēmumu "Volvo Trucks" un "Volvo Cars" transportlīdzekļi. Tehnoloģiju "Connected Safety" atbilstoši katras kravas automašīnas specifikācijām un lietotajiem pakalpojumiem būs iespējams lietot "Volvo FH16", "Volvo FH", "Volvo FM" un "Volvo FMX" kravas automašīnās, kas aprīkotas ar "Volvo Trucks" integrēto pakalpojumu sistēmu un "Infotainment" sistēmu. Turpretī "Volvo Cars" piedāvā tehnoloģiju "Connected Safety" visiem jaunajiem "Volvo XC60", "Volvo XC90", "Volvo XC40", "Volvo S90" un "Volvo V60" un "Volvo V90" modeļiem.

Papildu drošības sistēmas negadījumu novēršanai "Volvo" kravas automašīnām Adaptīvā kruīza kontroles sistēma palīdz autovadītājiem saglabāt iepriekš iestatīto laika intervālu jeb attālumu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Savukārt sadursmes brīdinājuma sistēma ar ārkārtas bremzēšanu brīdina autovadītāju, ja rodas sadursmes risks ar priekšā braucošo transportlīdzekli, vajadzības gadījumā aktivizējot bremzēšanu. Tikmēr autovadītāja brīdināšanas sistēmas brīdina autovadītāju par nepieciešamību atpūsties, ja sistēma konstatē autovadītāja neuzmanības pazīmes.

"Volvo Trucks" Satiksmes un produktu drošības nodaļas direktors Karls Johans Almkvists sacīja, ka viens no svarīgākajiem elementiem drošības uzlabošanai uz ceļa ir sadarbības paplašināšana starp dažādiem spēlētājiem tirgū. "Jo vairāk transportlīdzekļu spēj savstarpēji apmainīties ar reāllaika informāciju par satiksmes apstākļiem, jo vairāk samazināsies negadījumu risks. Ar "Connected Safety" mēs atveram durvis uz nākotni un ceram, ka sistēmai pievienosies arī citi transportlīdzekļu ražotāji," uzsvēra Almkvists.

Viņš skaidroja, ka ceļa malā apstādināts transportlīdzeklis sliktas redzamības apstākļos varētu saņemt triecienu no aizmugures, un sekas tam var būt ļoti nopietnas. Līdz ar to savlaicīgi aktivizēts brīdinājums visiem netālu esošajiem vieglo un kravas automašīnu vadītājiem nodrošina vienādas iespējas samazināt ātrumu, pieskaņot autovadīšanas stilu satiksmes situācijai un izvairīties no sadursmes, atzīmēja "Volvo Trucks" Satiksmes un produktu drošības nodaļas direktors.

"Volvo Trucks" Klientu risinājumu un jaunu pakalpojumu izstrādes nodaļas direktors Emanuēls Piga norādīja, ka tehnoloģija turpina pilnveidoties, un, sistēmai pievienojot arvien vairāk transportlīdzekļu, reāllaika informācija kļūs par nozīmīgu elementu, kas papildinās mūsdienās kravas automašīnās uzstādītās dažādās viedās drošības un autovadītāja atbalsta sistēmas. ""Connected Safety" iezīmē jaunu posmu mūsu nemitīgajos centienos uzlabot braukšanas drošību un novērst negadījumus," uzsvēra Piga.

"Volvo Trucks" piedāvā vidējas un lielas tonnāžas kravas automašīnas, kas tiek ražotas 15 pasaules valstīs. Klientu atbalstu nodrošina 2000 izplatītāji un servisi vairāk nekā 120 pasaules valstīs. "Volvo" visā pasaulē 2016.gadā pārdeva vairāk nekā 102 800 kravas automašīnu. "Volvo Trucks" ietilpst "Volvo Group", kas ir viens no pasaulē lielākajiem kravas automašīnu, autobusu, būvtehnikas, kā arī ūdens transporta un rūpniecisko dzinēju ražotājiem. Grupa piedāvā arī finanšu un apkalpošanas risinājumus.

Vienīgais oficiālais "Volvo Trucks Corporation" dīleris Latvijā ir "Volvo Truck Latvia", kas dibināts 1996.gadā, un tā filiāles un servisi atrodas Rīgā, Ventspilī, Valmierā un Daugavpilī. "Volvo Truck Latva" 2016.gadā strādāja ar 21,717 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 912 620 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas īpašnieki ir Zviedrijā reģistrēts uzņēmums "Volvo Truck Corporation

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti