Šogad palielinājies GPS iekārtu zādzību skaits no traktortehnikām 7

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 5.septembris 2018 13:00

Mūsdienās lauksaimnieki arvien biežāk aprīko savu traktortehniku ar Globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) iekārtām, tādējādi atvieglojot ikdienu, ietaupot līdzekļus un degvielu, kā arī paātrinot veicamo darbu izpildes laiku.

Līdz ar šo iekārtu izmantošanas pieaugumu, pieaug arī to zādzību skaits, tāpēc Valsts policija aicina lauksaimniekus būt vērīgiem un padomāt par savas tehnikas drošu uzglabāšanu.

Valsts policija ikdienā aktīvi strādā un veic dažādus profilaktiskos pasākumus, lai novērstu traktortehnikas zādzību riskus. Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā tika konstatēti astoņi traktortehniku zādzību gadījumi, kas ir gandrīz uz pusi mazāk nekā šajā pašā periodā pagājušajā gadā (2017. gada pirmajos sešos mēnešos reģistrētas 14 traktortehnikas zādzības).

Taču, neskatoties uz traktortehnikas zādzību gadījumu samazināšanos, tiek novērota arī cita tendence – GPS iekārtu zādzības no traktortehnikām. Šogad pirmajos astoņos mēnešos ir konstatēti 16 GPS iekārtu zādzību gadījumi – Zemgalē reģistrēti 11 zādzību gadījumi, Kurzemē trīs, Vidzemē divi un Latgalē neviens zādzību gadījums. Savukārt pagājušajā gadā šajā pašā periodā fiksēta tikai viena zādzība. Pārsvarā zādzības tiek izdarītas diennakts tumšajā laikā, brīvi piekļūstot vērtīgajām GPS iekārtām no lauksaimnieku neapsargātajām saimniecības teritorijām. Ir situācijas, kad lauksaimnieki traktorus, kas aprīkoti ar GPS iekārtām, atstāj bez uzraudzības uz lauka vai vietās, kur tie netiek pienācīgi pieskatīti, tādējādi atvieglojot garnadzim veicamo darbu, lai tiktu klāt vēlamajam. Jāpiebilst, ka zādzības rezultātā radītais zaudējums mērāms vairākos simtos tūkstošu eiro.

Ņemot vērā šo tendenci – GPS iekārtu zādzību pieaugumu –, Valsts policija aicina lauksaimniekus ievērot dažus ar tehnikas drošu uzglabāšanu saistītus padomus:

·         Iegādāto traktortehniku vēlams aprīkot ar mūsdienīgu signalizāciju;

·         Paveicot visus lauksaimniecības darbus, GPS antenas un vadības blokus nepieciešams noņemt un uzglabāt slēgtā, drošā un labi apsargātā teritorijā;

·         Lai GPS iekārtas zādzību gadījumā būtu vieglāk atrast, ieteicams GPS antenas aprīkot ar meklēšanas ierīcēm;

·         Ja saimniecības tuvumā tiek manītas aizdomīgas personas vai automašīnas, nepieciešams par to ziņot Valsts policijai.

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 5.septembris 2018 17:05
11 1 Atbildēt

Visur ārpus pilsētām siro zagļi. Nevis ziņot policijai, bet atšaut visus kā vienu bez žēlastības. Un policisti tā starp citu to pašu pateiks. Mums te pat pierīgā no kāpņutelpām kādus 10 velosipēdus izzaga. Uztaisīja nakts vidū īssavienojumu visā ēkā un atspieda durvis. Var iebraukt jebkurā jaunajā privātmāju ciematiņā - visi kā viens pastāstīs par suņu iemidzināšanām un apzagšanām. Vēl gan nav izslēgts, ka organizē apsardzes kantori, lai tikai vairāk abonētu viņu pakalpojumus.

Juris 5.septembris 2018 17:26
3 0 Atbildēt

Zemgalē un citos pierobežas novados pastiprināti siro lietuvieši. Zog visu. Tantei gaišā dienas laikā nospēra pat tikko no lauka novāktu burkānu maisu, atstātu pie šķūņa durvīm.

usaexperc 5.septembris 2018 20:12
1 0 Atbildēt

Ja tiem lielsaimniekiem nogrieztu ES naudas, tad arī ar kasetniekiem braukātu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti