Zivtiņu pārceļ citā amatā 7

 
LETA | 30.maijs 2013 19:48

Turpinot personāla rotāciju Valsts policijā (VP), līdzšinējais Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš tiks pārcelts Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka amatā, aģentūru LETA informēja VP.

Savukārt par VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieku tiks iecelts līdzšinējais Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis.
Amatpersonu rotācija notiks 1.jūnijā.


VP skaidro, ka rotācija plānota ar mērķi nodrošināt labākās prakses pārņemšanu sistēmā un jaunu risinājumu ieviešanu, kā arī nolūkā novērst ikdienas rutīnas veidošanos.


Paziņojumā medijiem VP norāda, ka līdzšinējais Prevencijas pārvaldes priekšnieks Zivtiņš, kurš amatā aizvadījis jau desmit gadus, tiks pārcelts, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma punktu, kas paredz pārcelšanu citā amatā dienesta interesēs uz noteiktu laiku, lai nodrošinātu efektīvu dienesta pienākumu izpildi.
"Zivtiņa neatsveramā profesionālā pieredze dažādu svarīgu valsts vizīšu un pasākumu nodrošināšanas plānošanā būs nenovērtējams pienesums Latvijā gaidāmo plašo pasākumu nodrošināšanā," teikts VP paziņojumā, norādot tādus gaidāmos pasākumus kā Dziesmu svētki, Latvijas valsts 95.jubileja, gatavošanās eiro ieviešanai un ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā saistītie pasākumi.
Pamatojot Krapša pārcelšanu, VP norāda, ka viņa "plašās zināšanas un milzīgā praktiskā pieredze būs vērtīgs pienesums Prevencijas pārvaldei".


VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs paziņojumā medijiem norāda, ka, sākot pildīt šo amatu, kā vienu no pirmajām prioritātēm noteicis uzdevumu novērst pērn Iekšlietu ministrijas iekšējā audita par kārtības nodrošināšanu sabiedriskās vietās norādītos riskus un strādāt ar audita ieteikumu izpildi.
Uzlabojumu nepieciešamība vērsta uz normatīvo aktu pilnveidošanu, atsevišķu sistēmas procesu posmu sakārtošanu, tostarp to, kas saistīti ar prevenciju un patruļdienestu. Piemēram, Galvenajai kārtības policijas pārvaldei jānodrošina pašreizējo procedūru un darba metožu pilnveidošana, veicinot vispārējās prevencijas izpratni un nodrošinot vienotu preventīvā darba organizēšanu un izpildi visā valsts teritorijā.
Savukārt, lai nodrošinātu vienotu un centralizētu Kārtības policijas dienestu uzdevumu koordināciju, kontroli un metodisko vadību, tostarp ieviešot visā valstī "uz sabiedrību vērsta policijas darba" darba organizāciju un metodiku, precīzi jānosaka VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes struktūrvienību darbības mērķi un jāizveido atbilstoša struktūra to sasniegšanā.


Velšs paziņojumā norāda, ka Krapsis, pildot savus dienesta pienākumus lielākajā VP reģionālajā pārvaldē un ikdienā saskaroties ar visdažādākajām situācijām sabiedriskās drošības un kārtības organizēšanā, satiksmes uzraudzības jomā, masu pasākumu organizēšanā, administratīvajā lietvedībā un citos kārtības policijas darbības jautājumos, guvis milzīgu praktiskā darba pieredzi, kas būtu nozīmīga arī valstiskā līmenī, nodrošinot iepriekšminēto uzdevumu izpildes sekmēšanu Galvenajā kārtības policijas pārvaldē.
Kā ziņots, martā tika veikta VP augstākā līmeņa priekšnieku rotācija.
Toreiz VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis tika pārcelts Valsts policijas koledžas direktora amatā, savukārt koledžas direktors Velšs tika pārcelts Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatā.


Par Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku tika iecelts Andrejs Grišins, kurš līdz tam bija Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks. Savukārt VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns tika iecelts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā.

 
Visi komentāri
 
DekstersFF 30.maijs 2013 20:45
2 0 Atbildēt

Zivtiņam labākais amats ir slotas operators. Kaut kāpēdējā laikā arvien vairāk sāk izlekt mentu izgājieni uz ielām. Tādi prasti, formās tērptu salašņu izgājieni.

Brauc, runā pa telefonu...piestāju luksoforā blakus, uzpīpinu un saku ( logs vaļā šiem bija) ka tā nedrīkst. Viņš man saka '' Tu tik padālīšus spaidi un neblenz apkārt''

Mērgļi. Nez kāpēc man par to reiz sods bija jāmaksā...

;) 2.jūnijs 2013 17:33
1 0 Atbildēt

Nobildēji pārkāpumu?

Iesniegumu uzrakstīji policijas priekšniekam?

aansis 3.jūnijs 2013 16:37
0 0 Atbildēt

Diez vai. Rīcību un pierādījumu jau tikai no citiem pieprasa :)

Kanibaals 3.jūnijs 2013 0:45
0 0 Atbildēt

nezināji, ka uz CP taurēt nedrīkst

IkdienasViesis 31.maijs 2013 10:34
1 0 Atbildēt

Domāju, ka Ziveniekam, ilgus gadus atrodoties Latvijas CP vadībā, tā arī neizdevās iegūt autoritāti un cildinošu reputaciju vietējo autovadītāju vidū. Kā vadītājs viņš ārēji radīja tādu kā plātīzera tēlu - "cik" CP ir VARENA, aktīva un visu spēj, un CSN statistika to visu arī apliecina....utt. Tajā pašā laikā, viņš atbalstīja CP visatļautību - CP tika atļauts stāvēt kaut vai ceļa vidū bez ieslēgtām migalkām, atcelta arī priekšā stādīšanās autovadītājam.Droši vien, vēl arī citas nianses. Jāņu un Ziemassvētku ikgadējās "teatralizētās" akcijas radīja sajūtas, ka CP aktīvi strādā tikai pāris dienas gadā... Man pozitivā atmiņā palicis nu jau aizgājušais Rīgas CP šefs Hmeļevskis - kurš bija ļoti patīkams cilvēks, ar realu situacijas vērtējumu un izcilu humora sajūtu. Viņš iedziļinājās autovadītāju problēmās, centās vienmēr pieņemt problemas risinājumu.

sen zināms 31.maijs 2013 14:26
0 0 Atbildēt

kāds šefs, tādi padotie

rotācija pa riņķi 31.maijs 2013 14:34
1 0 Atbildēt

ceļu policija un prevencija jau nolaista, tagad jānolaiž arī patruļpolicija, līdz kliņķim

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti