Atcelti ātruma ierobežojumi pie izglītības iestādēm 4

 
4.jūnijs 2013 16:42

Vispār jau laba vēsts. Vienīgi atliek vien naivi vēlēties, lai Rīgas satiksmes bosi šogad būtu atraduši glītāku ierobežojumu atcelšanas veidu. Pērn miskastmaisu pacelšana karogu līmenī bija, maigi sakot, nepieklājīga.

Līdz ar skolēnu vasaras brīvlaiku, Rīgas domes Satiksmes departaments ir uzdevis aizsegt ātruma ierobežojošās ceļa zīmes līdz 30km stundā pie Rīgas izglītības iestādēm.

 Autovadītājiem jāņem vērā, ka ātruma ierobežojumi tiks saglabāti pie bērnudārziem un tām skolām, pie kurām uzstādīti ātrumvaļņi.

 Ātruma ierobežojumus plānots atsegt 31.augustā, kad atsāksies jaunais mācību gads.

 Informāciju sagatavoja

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 4.jūnijs 2013 19:40
0 0 Atbildēt

Nu jā "vispatīkamāk" bija kad pagājušo gad 2os naktī tiku apturēts braucot ar ~50kmh pa Bruņinieku ielu, jo redz tur esot it kā skola ar atkārtojošo zīmi 30kmh. Tas vēl lieku reizi man atgādināja, kāds ir šo zīmju mērķis, "virtuāls ķeksītis rūpēm par bērniem", bet reāli CP slauktuve. Vistulbākais ir tas, ka līdz krustojumam godīgi arī braucu uz 30km/h, skola tur ir skaidri saskatāma.

Bet pie krustojuma uzmanību novērsa apdzērušos urļiku bariņš, kas slāja pie sarkanā pāri, un zīme starp pārējām palika nepamanīta, urļikus nenobraucu un pēc 50m tiku laipni sagaidīts. Lieki teikt, ka CP atbilde bija, ka "nekādi gājēji tur nebija" ;) Risinājums - vairāk to ielu neizvēlos. Nav vienīgā vieta, kur šīs zīmes pie skolām ir saliktas ķeksīša pēc.

To cik šīs zīmes ir mainīgas uzskatāmi var redzēt šeit -

Zīme ir - goo.gl/maps/U5CVf

Zīmes nav - goo.gl/maps/1AoKI

Deksters 5.jūnijs 2013 10:36
0 0 Atbildēt

Tas tikai apliecina divas lietas. Savus uzdevumus tizli veic Rīgas dome un Ceļu policija. Pirmie nejēdz salikt pareizas zīmes ( ar laika norādēm) , otrie ,kas nepārsteidz, ir tupi āži.

Kanibaals 5.jūnijs 2013 16:00
0 0 Atbildēt

To es arī saku, bet CP tās vietas ir ideālas barotavas, ja vien nav neērti tur stāvēt. Es vēl saprotu un atbalstu, ja zīme ir izlikta pie skolas galvenās ieejas, bet ne jau kad tās ir visriņķi, pat tanī pusē, kur ceļu atdala nožogojums vai barjeras. Jo vairāk zīmes, jo vairāk rakstīt atskaitēs cik labi rūpējas par bērniem, lai gan bērni zem mašīnām pie skolām tāpat nepakļūst. Tas gan nevienu neinteresē ko saka statistika. Ja likumsakarīga nelaime(dēļ paša pārgaalvības) notiek tad visticamāk ne pie skolas.

Deksters 5.jūnijs 2013 10:39
2 0 Atbildēt

Bet par tiem miskastes maisiem- ko gan vēlēties no tiem, kuri staigā treniņtērpos Domes jautājumu risināšanas laikā ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti