Redzi? Neredzu! 1

 
Autoklubs LAMB | 20.jūlijs 2013 10:30

Autoklubs LAMB uzsāk akciju „Redzi? Neredzu!” , kurā autovadītāji tiek aicināti fotografēt aizaugušas ceļazīmes, luksoforus un norādes, kas kļuvušas nepārredzamas un tātad bīstamas satiksmes drošībai.

Fotogrāfijas lūdzam sūtīt uz e-pasta adresi lamb@lamb.lv, akcijas noslēgumā 30. septembrī būs loterija, kurā trīs fotogrāfiju autori balvās saņems Autokluba LAMB biedra kartes, kas dos iespēju izmantot auto evakuāciju un tehnisko palīdzību bez maksas.

Ir labi zināms, ka vasarā zaļojoši koki un krūmi mūs iepriecina, uzlabo garastāvokli un rosina optimismu, tomēr ir gadījumi, kuros nekopta daba var nodarīt ļaunumu un garastāvokli krietni pabojāt. Autoklubs LAMB ir saņēmis vairākas autovadītāju vēstules un fotogrāfijas, kurās skaidri redzams, ka ceļazīme ir aizaugusi un nav saskatāma. Nenoliedzami tas ir risks, jo autovadītājs, neievērojot tās prasības var pārkāpt ātruma ierobežojumu vai pat nokļūt ceļu satiksmes negadījumā.

Tā autovadītājs Kārlis mums raksta: „Ceļa zīme, kas prasa samazināt ātrumu, bija aizaugusi, to nepamanīju, tādēļ ātrumu nesamazināju. Labi, ka tuvumā nebija ceļu policija, citādi būtu jāmaksā sods.” Citā vēstulē Ilmārs raksta: „Kā lai nezinātājs uzzina, par nepieciešamo izbraukšanas virzienu no Rīgas, ja tā jau nedaudzās norādes par virzienu iespējām aiz zariem nav saskatāmas.” Arī Latvijas Automoto biedrības novērojumi liecina, ka dažās vietās dziļi koku zaros noslēpušās zīmes un virzienu norādes, nav saredzamas vispār, citur ir nojausma par to esamību, tomēr par zīmē attēloto var tikai minēt. Savukārt, ja virzienu norādes, kuras Rīgā jau tā nav pietiekamā daudzumā, vēl ir aizaugušas, autotūristiem tieši visaktīvākajā ceļošanas laikā, vasarā, var rasties lielas grūtības izbraukt vajadzīgajā virzienā.

Viens no akcijas mērķiem ir norādīt atbildīgajām amatpersonām par aizaugušu ceļazīmju, luksoforu un norāžu atrašanās vietām, un sekot līdz vai atbildīgie dienesti novērš šos satiksmes drošības apdraudējumus. Visas fotogrāfijas būs aplūkojamas www.lamb.lv. Iesaistīsimies visi satiksmes drošības stiprināšanā un risku novēršanā!

 
Visi komentāri
 
Ir OK 22.jūlijs 2013 9:29
0 0 Atbildēt

Tādas vietas ir padaudz un to skaits palielinās, tā kā fočēt ir ko

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti